Directorul unui ziar buzoian, trimis în judecată pentru șantaj

Directorul unui ziar buzoian, trimis în judecată pentru șantaj
Publicat: 08/01/2016, 16:44

Potrivit portalului instanțelor de judecată, cei trei reprezentanți ai săptămânalului „Atac de Buzău” au fost trimiși în judecată, procesul urmând să înceapă în 12 ianuarie, la Judecătoria Buzău, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform aceluiași portal, directorul publicației, Florin Paraschivescu, soția sa Oana Galanton, care se ocupa cu publicitatea, și redactorul Doru Iuga sunt inculpați, urmând să fie judecat pentru șantaj.

Printre părțile vătămate se numără primarii comunelor buzoiene Vernești, Poșta Câlnău și Gherăseni, dar și fostul deputat PSD Marian Ghiveciu, directorul Companiei de Apă Buzău, Ionel Tescaru, și omul de afaceri Dumitru Dobrică. În plus, în acest dosar primăriile din Gherăseni și Vernești s-au constituit părți civile.

În urmă cu aproape trei luni, Paraschivescu, Galanton și Iuga au fost reținuți în urma unui flagrant organizat Oanei Galanton, prinsă imediat ce a primit 500 de lei de la primarul comunei Poșta Câlnău, Sorin Munteanu. De-a lungul vremii, acesta a fost subiectul mai multor articole defăimătoare, ulterior, spun anchetatorii, primarul Sorin Munteanu fiind contactat de către cei de la „Atac de Buzău”, care i-ar fi cerut bani pentru a nu mai apărea în paginile publicației săptămânale.

Potrivit anchetatorilor, din 2014 până în prezent, cei trei sunt bănuiți că ar fi șantajat alte șase persoane din județul Buzău, prin aceeași metodă. Conform purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, procurorul Cecilia Iana, în acest caz există în prezent cinci plângeri la dosar și cinci părți vătămate, dar cercetările continuă.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, cel de la care cei trei suspecți ar fi cerut bani și bunuri, inclusiv o mașină, este fostul deputat PSD de Buzău Marian Ghiveciu, care a declarat că a fost sunat de foarte multe ori de cei de la „Atac de Buzău”, care i-au cerut importante sume de bani și bunuri, în final fostul parlamentar depunând plângere la Poliție împotriva celor trei. Fostul parlamentar adăuga că, într-o zi, Paraschivescu, Galanton și Doru Iuga l-au sunat de peste 40 de ori, încercând să-l determine să le dea bani. El adăuga că primarii PSD din Buzău ajunseseră să i se plângă personal, pe vremea când avea funcție în partid, dar și la ședințele PSD că erau agresați de cei de la „Atac de Buzău”.

Săptămânalul „Atac de Buzău” a apărut pe piața media buzoiană în urmă cu peste un an, iar de atunci s-a făcut remarcat prin mai multe materiale defăimătoare la adresa unor oameni de afaceri și a unor primari din localitățile județului.

În tot acest timp, potrivit unor surse judiciare, plângeri ar fi fost formulate de către primari care ar fi fost nevoiți să plătească diverse sume de bani pentru a nu deveni subiect în paginile săptămânalului. Printre cei care ar fi depus plângere împotriva lui Paraschivescu s-ar număra primarul din Poșta Câlnău, Sorin Munteanu, primarul orașului Nehoiu, Florentin Lungu, primarul comunei Berca, Valeriu Marcu , fostul deputat Marian Ghiveciu, dar și oameni de afaceri.

Printre cei de la care Florin Paraschivescu ar fi încercat să obțină bani se numără și proprietarul Grup Romet Buzău, Constantin Toma. El declara că de mai multe ori a fost sunat personal de Paraschivescu și a primit mesaje prin intermediul a diverse persoane pentru a se întâlni cu acesta în vederea încheierii unui contract de publicitate. Pentru că a refuzat, numele lui Constantin Toma a apărut în diverse articole defăimătoare din săptămânalul buzoian.

În acest moment, doar directorul publicației, Florin Paraschivescu, este în spatele gratiilor, în cazul lui instanța prelungind de mai multe ori măsura arestului preventiv.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Vacanța perfectă e în acest oraș. Cea mai bună destinație de mers pe jos
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Decizia luată de autoritățile japoneze, exasperate de turiștii care vin la Muntele Fuji