DISTANȚARE SOCIALĂ. Sute de oameni au aglomerat plajele creând temeri față de distanțare socială. Localnicii sunt îngroziți de fluxul de vizitatori

DISTANȚARE SOCIALĂ. Sute de oameni au aglomerat plajele creând temeri față de distanțare socială. Localnicii sunt îngroziți de fluxul de vizitatori
DISTANȚARE SOCIALĂ. Sute de oameni au aglomerat plajele creând temeri față de distanțare socială. Localnicii sunt îngroziți de fluxul de vizitatori

Imaginile cu sute de oameni care au aglomerat pe plajele din Brighton și Southend, din Marea Britanie în ultimele zile au ridicat temeri față de distanțarea socială. Oamenii care locuiesc în stațiunile de pe litoral au spus că sunt îngroziți de fluxul de vizitatori, deoarece temperaturile au crescut în weekend

Primul ministru Boris Johnson le-a spus oamenilor să „stea în alertă” în timpul ultimei sale adrese de coronavirus către națiune, dar se pare că nu toată lumea a fost atentă.

Ca urmare a reducerii unor măsuri de blocare săptămâna trecută, multe persoane și-au planificat excursii pe plajă, potrivit BBC.

Consilierul Carmen Appich, de la Brighton & Hove City Council, a declarat vineri: „Suntem atât de mândri de orașul pe care îl împărtășim, dar o vizită în acest moment ar fi extrem de iresponsabilă și o insultă pentru personalul NHS. și lucrătorii de prim rang care au protejat întregul județ în toată această criză devastatoare.”

„Îndemnăm pe oricine care se gândește să călătorească în oraș în acest moment să ia în considerare foarte atent modul în care călătoria lor va avea impact asupra celorlalți și ce fel de experiență vor avea când vor ajunge, fără acces la standardele înalte de ospitalitate.”

Autoritățile locale reclamă că reducerea restricțiilor de blocare a pus consiliul într-o „poziție foarte dificilă”

Între timp, Consiliul Hastings Borough a spus că zona este „închisă vizitatorilor din afara orașului”

După ce imaginile au arătat mulțimea oamenilor din Southend din Essex la începutul acestei săptămâni, liderul consiliului a spus că reducerea restricțiilor de blocare a pus consiliul într-o „poziție foarte dificilă”.

Consilierul Ian Gilbert a declarat vineri: „Vrem ca oamenii să se gândească de două ori înainte de a vizita și să întrebe dacă călătoria lor aici este cu adevărat necesară?

„Timp de mai multe săptămâni am desfășurat o campanie de succes Don Don’t Visit Southend, dar ridicarea restricțiilor de către Guvern ne-a pus într-o poziție foarte dificilă, întrucât excursiile de zi și băile sunt permise”

După ce a văzut numărul de persoane care s-au îndreptat spre coasta săptămâna aceasta, Consiliul Sefton din Merseyside a adoptat o nouă campanie înainte de weekend.

„Ați dori să nu fiți aici!” este mesajul consiliului poștal pe care Consiliul îl transmite oamenilor care se gândesc să călătorească pe plajele sale din nord-vestul.

Oamenii sunt, de asemenea, sfătuiți să nu viziteze Blackpool pentru a ajuta la prevenirea răspândirii Covid-19.

Rob Nolan, membru al cabinetului pentru Mediu și Protecție publică la Cornwall Council, a declarat: „S-au ridicat unele restricții cu privire la exercițiul fizic, dar nu avem încă acoperire pentru salvamari, deci siguranța pe plajă este o problemă reală.”

Distanțarea socială poate fi o problemă pe plajele aglomerate și în parcările auto

„Acesta nu este momentul în care să ne copleșim plajele – instalațiile precum toaletele publice nu sunt încă deschise și, fără salvamari instruiți în post pe țărm, orice incidente de coastă riscă să cheme un echipaj de salvare”, a adăugat Nolan.

„Acest lucru este inutil și înseamnă un risc de contact Covid-19 atât pentru victime, cât și pentru salvatori”.

Vorbind la conferința de presă zilnică din Downing Street, Priti Patel a declarat că oamenii se pot bucura de aer liber, atât timp cât urmează sfaturi de distanțare socială.

Ea a spus: „Totul este condiționat. Vă puteți bucura să fiți în aer liber la soare, cu condiția să urmați sfaturile și continuăm să oprim și să conținem răspândirea infecției. ”

Inchide