DNA cere arestarea celor patru judecatori de la Tribunalul București. Primeau mită carne, făină, haine sau cherestea

DNA cere arestarea celor patru judecatori de la Tribunalul București. Primeau mită carne, făină, haine sau cherestea
Publicat: 19/05/2014, 22:23
Actualizat: 30/04/2015, 00:24

UPDATE 4: DNA a anunțat oficial că a cerut de la CSM încuviințarea arestării celor 4 judecători. După ce CSM se va pronunța DNA va formula cererea de arestare preventivă în fața unui judecător.STANCIU ION, MOLDOVAN MIRCEA, ROVENȚA ELENA și VIZIRU CIPRIAN SORIN sunt acuzați de 17 infracțiuni de luare de mită. În schimbul unor sume de bani lunare sau în schimbul unor produse judecătorii favorizau lichidatorii judiciari sau părțile unor dosare de faliment. „Cei patru judecători din cadrul Tribunalului București – Secția a VII-a civilă, personal sau prin intermediari, au pretins și primit de la practicieni în insolvență, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată sume de bani cuprinse între 10.000 – 15.000 lunar sau sume globale de 3.000 – 4.000 lei sau bunuri(carne, făină, cherestea, obiecte vestimentare) în scopul de a îndeplini/ a nu îndeplini sau a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu ori pentru a-și exercita influența pe lângă magistrații judecători, de la diverse instanțe din București sau din țară, utilizând informații deținute prin prisma atribuțiilor deduse judecății, pe care le-au pus la dispoziția lichidatorilor judiciari, implicați sau interesați în procedura insolvenței unor societăți comerciale”, se arată în comunicatul DNA

UPDATE 3 : DNA confirmă oficial existența unor acuzații preliminare în dosar. „Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de patru judecători de la Tribunalul București – Secția VII civilă, având în vedere că există date și aspecte din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, direct sau prin intermediari, aceștia ar fi pretins și primit sume de bani sau bunuri în scopul de a îndeplini/ a nu îndeplini sau a întârzia acte privitoare la îndatoririle de serviciu, respectiv atribuirea anumitor dosare de insolvență, numirea unor administratori judiciari în dosare de insolvență ori furnizarea de informații în legătură cu dosare de insolvență în favoarea unor lichidatori judiciari sau administratori judiciari care erau interesați în cauze aflate în soluționare la judecătorii vizați de cercetări”, se arată în comunicatul DNA

UPDATE 2: DNA a confirmat că unul dintre cei patru judecători s-a sustras mandatului de aducere. Informațiile gândul arată că, la ora 13:30, avocatul este suprins pe camerele de filmat ale unei companii private din apropierea casei sale cum sare gardul. Judecătorul a ajuns în urmă cu câteva minute la DNA unde practic s-a predat.

UPDATE 1 : Potrivit unor surse judiciare, în jurul orelor 13:00, judecătorul Moldovan a fugit din imobilul său din Voluntari, Ilfov. Judecătorul a fugit sărind gardul casei sale, care despărțea proprietatea sa de perimetrul unei companii private.

Patru judecători au fost chemați la DNA pentru a fi audiați în cadrul unui dosar de corupție judiciară. Toți patru sunt memebri ai secției Comercial a Tribunalului București.

Potrivit Mediafax pentru cei patru magistrați procurorii au dispus mandate de aducere.

Unul dintre cei patru magistrați nu s-a prezentat la DNA. Potrivit unor surse judiciare judecătorul Mircea Moldovan s-a închis în casă și refuză să urmeze polițiștii trimiși să-l ducă la parchet.

Judecătorul Mircea Moldovan este cel care a dispus intrarea în insolvență a Hidroelectrica. Potrivit unor surse judiciare nu este clar la această oră dacă faptele sale de corupție au legătură cu intrarea în insolvență a producătorului de energie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Explozie la rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Care este cauza incendiului
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Samsung Galaxy A55 și A35 au fost lansate în România. Primele noastre impresii
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Omenirea, speriată cu strategii pentru o nouă pandemie. Ce s-a întâmplat la Geneva
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii de știință au descoperit efectul ciudat al sarcinii asupra vârstei biologice