DNA face percheziții acasă la Teodor Nițulescu, fost prefect de Teleorman

DNA face percheziții acasă la Teodor Nițulescu, fost prefect de Teleorman
Publicat: 27/11/2014, 11:29
Actualizat: 27/11/2014, 11:30

Procurorii DNA fac, joi, percheziții la o casă și un apartament ale fostului prefect de Teleorman, Teodor Nițulescu, la trei primării din județ, la Spitalul de Pneumoftiziologie din Roșiorii de Vede și la patru firme, într-un dosar în care Nițulescu este suspectat de abuz în serviciu.

Potrivit unor surse judicare, procurorii Direcției Naționale Anticorupție fac percheziții la apartamentul în care locuiește Teodor Nițulescu în Alexandria și la un conac al acestuia, din satul Gresia, comuna Stejaru, județul Teleorman, imobil izolat, aflat în vecinătatea Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Vedea și lângă fosta fermă de pui din localitatea Gresia.

Anchetatorii percheziționează și Spitalul de Pneumoftiziologie Roșiorii de Vede, precum și primăriile comunelor Vedea, Stejaru și Trivalea Moșteni, din județul Teleorman.

De asemenea, au loc percheziții și la sediul firmei Venus Mob SRL din București, la un punct de lucru al societății, din comuna Nanov, județul Teleorman, precum și la două societăți din Roșiorii de Vede, ambele controlate de Nițulescu – SC Comixt SA și SC Grup NTIR SRL.

Teodor Nițulescu este suspectat de abuz în serviciu, conflict de interese și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea îndeplinită.
Potrivit unor documente ale anchetatorilor, Teodor Nițulescu, în calitate de prefect al județului Teleorman în perioada 2009-2012, a exercitat acțiuni de influență pentru ca Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AVPS) Vedea, unde este președinte, să obțină dreptul de gestionare a faunei cinegetice din cuprinsul anumitor fonduri cinegetice situate în Teleorman.

Nițulescu mai este suspectat că ar fi intervenit la persoane din conducerea Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Teleorman pentru a fi oprite controale la SC Comixt sau a influența concluziile controalelor.

Fostul prefect ar fi intervenit și persoane din conducerea Gărzii Financiare Teleorman pentru a dispune verificări specifice la agenți economici din Teleorman, respectiv SC Adytex Investment SRL, pentru a putea astfel să obțină informații privind raportul acestei firme cu o altă societate din Craiova, „activitatea de verificare fiind făcută pentru a crea presiuni asupra societății în vederea acaparării a 75 la sută din părțile sociale ale acestei firme”.

Anchetatorii susțin că, în perioada mai 2011 – iunie 2012, când ocupa funcția de prefect, Teodor Nițulescu a efectuat acte de comerț incompatibile cu funcția la SC Venus Mob SRL și SC Comixt SA Roșiorii de Vede.

De asemenea, Teodor Nițulescu mai este suspectat și de presiuni asupra lui Gabriel Nicolae Poncea, când acesta era director al Clubului Sportiv Școlar Turnu Măgurele, pentru anularea unei licitații câștigate de asocierea SC Teldrum SA – SC Hidro Olt SRL și atribuirea ulterioară a contractului privind amenajarea sediului și a sălii de sport a clubului către altă asociere formată din SC Ten Holding SRL și SC Hidro Olt SA, potrivit acelorași documente.

În cazul Spitalului de Pneumoftiziologie din Roșiori de Vede, se fac cercetări pentru abuz în serviciu privind nerespectarea de către conducerea unității sanitare a prevederilor legale referitoare la achizițiile publice prin atribuirea directă a unor contracte de furnizare bunuri și prestări servicii și plata integrală a facturilor către furnizori anterior livrării efective a bunurilor sau recepției serviciilor, favorizând astfel societăți controlate de Nițulescu, aflat în funcția de prefect al județului Teleorman la data încheierii contractelor.
Teodor Nițulescu, în vîrstă de 55 de ani, a fost primar al municipiului Alexandria din 1996 și până în 2001. Din acel an, el a fost prefect al județului Teleorman, până în 2004, an în care câștigat un mandat de deputat din partea PSD.

În octombrie 2009, Teodor Nițulescu a fost numit din nou prefect al județului Teleorman, fiind eliberat din funcție în aprilie 2012, printr-o hotărâre de Guvern semnată de premierul de atunci Mihai Răzvan Ungureanu. Teodor Nițulescu a candidat la alegerile locale din 10 iunie 2012, din partea Alianței pentru Teleorman (PDL+PNTCD), pentru funcția de presedinte al Consiliului Județean Teleorman, însă a a pierdut alegerile în fața lui Liviu Dragnea.

În iunie 2012, Nițulescu a făst găsit incompatibil de inspectorii ANI, care l-au reclamat și la Parchet pentru conflict de interese, întrucât ar fi atribuit fonduri pentru deszăpezirea drumurilor unei societăți unde cei doi fii ai săi sunt asociați.
În ceea ce privește activitatea politică, Teodor Nițulescu a fost, pe rând, membru PDSR, membru în Biroul Executiv Județean, președintele PDSR Teleorman, președintele PSD Teleorman, membru în biroul Executiv Central al PSD, președinte al PC Teleorman, iar în prezent conduce organizația județeană a PDL.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Ce înseamnă boală transmisă prin aer? OMS și 500 de experți au căzut în sfârșit...