Doi polițiști români, EROI în Italia. Au salvat mai mulți turiști de furia suporterilor unei echipe de fotbal: Era RĂZBOI! Indivizi cu BÂTE și CAGULE

Doi polițiști români, EROI în Italia. Au salvat mai mulți turiști de furia suporterilor unei echipe de fotbal: Era RĂZBOI! Indivizi cu BÂTE și CAGULE
Publicat: 16/02/2019, 17:28

Miercuri a fost ultima zi din misiunea în Italia a unuia dintre polițiști, așa că Verdisan și Claudius au decis să sărbătorească la hotelul lui Vali, un român stabilit la Roma. Dar s-au pomenit în fața unei misiuni neanunțate. În fața hotelului izbucnise un adevărat război, în care fanii echipei de fotbal Lazio, indivizi cu cagule și bâte loveau pe oricine se afla în zonă. „Nu conta dacă era femeie sau copil, suporter sau turist.”Claudius și Verdisan au sărit în ajutorul carabinilerilor, au prins doi agresori care se ascundeau într-un magazin și au adăpostit în hotel mai mulți turiști.

Ministerul Afacerilor Interne a relatat, pe Facebook întâmplarea:

– Colegu’, e ultima zi de misiune. Mâine plec acasă. Hai la Vali, fac cinste cu o bere!

Așa a început seara de miercuri pentru Claudius și Verdisan, doi polițiști români aflați în misiune în Italia. Când au ajuns la hotelul lui Vali, un român stabilit în Roma, au văzut că centrul orașului era plin de turiști spanioli.

– Vali, v-au ocupat ibericii!

– Sunt fanii lui Sevilla. Mâine joacă cu Lazio! Nu mergeți la meci?

– Eu nu am cum, plec acasă. Mi-am terminat misiunea. Astă-seară fac cinste, spune Verdisan!

În doar câteva minute, de afară se aud strigăte. Cei doi polițiști ies în fața hotelului, unde văd un grup de 20 de persoane.

– Ne-au atacat fanii lui Lazio, spune cineva în engleză!

– Intrați aici în hotel. Nu vă faceți griji, suntem polițiști, sunteți în siguranță! Vali, sună la 113 și ai grijă de oamenii ăștia. Închide ușa după noi. Mergem să vedem ce e în piață.

– Aveți grijă, suporterii lui Lazio sunt foarte periculoși! Unii au cuțite la ei.

Cei doi români ies în piață și văd un adevărat câmp de război. Indivizi cu cagule și bâte loveau pe oricine se afla în zonă. Nu conta dacă era femeie sau copil, suporter sau turist. Câteva echipaje de Poliție începuseră să facă rețineri.

– Hai să-i ajutăm până le vin întăriri, spune Claudius!

Doi dintre agresori își aruncă cagulele și încearcă să scape intrând într-un magazin.

– Ai noștri sunt, spun cei doi polițiști care intră după ei și îi imobilizează imediat.

La mașina de Poliție unde îi duc, cel care coordona forțele DIGOS îi întreabă:

– Voi cine sunteți?

– Suntem polițiști.

– Nu vă cunosc. Unde lucrați?

– Eu în Vrancea, el în Constanța. Suntem români aflați în misiune aici!

– Păcat… Mi-ar fi plăcut să fiți italieni. Vă mulțumesc pentru ajutor!

Cei doi români se întorc la Vali și le spun englezilor că pot pleca liniștiți.

– O să scriu Poliției din Roma să vă mulțumească, spune o femeie cu un copil în brațe!

– Scrieți, dar noi suntem polițiști români.

Femeia se întoarce către prietenii ei și le spune cine sunt cei doi. Unul dintre ei se apropie și le întinde mâna:

– Mi-ați salvat familia! Mulțumesc!

Grupul se îndepărtează. Din când în când se aude WE LOVE ROMANIA!

Aceasta nu este o poveste, este o relatare a unei situații reale, de care suntem foarte mândri. Mulțumim Claudius și Verdisan! Suntem bucuroși că avem asemenea colegi! Aveți respectul nostru și suntem siguri că nu numai pe-al nostru!

P.S. Poza lui Verdisan este din avionul care l-a adus aseară acasă. Bine ai venit, om bun!

Misiune ușoară în continuare, Claudius!”

Cazul a ajuns și în atenția presei itliene.

„Două tabere rivale au creat haos. Fanii echipei Lazio aveau cagule, bâte și arme de diferite tipuri. Turiștii se temeau și țipau. Doi agenți de poliție români au intervenit să stingă conflictul între fanii Lazio și Sevilla, încăierare în urma căreia cinci persoane au fost rănite. E ceva normal ca polițist să te lupți pentru a preveni infracțiunile, indiferent dacă ești acasă sau în străinătate. Cei doi agenți români au intervenit în sprijinul persoanelor care erau în pericol. Prezența polițiștilor români în Peninsula Italică este constantă în ultimii ani, cu rezultate excelente în lupta împotriva criminalității”, scrie askanews.it, într-un articol cu titlul: „Confruntările Lazio-Sevilla, agenții români îi salvează pe turiști”.

Foto: Ministerul Afacerilor Interne/ Facebook