Doi primari longevivi se alătură protestului pentru autostrăzi #șîeu: Este felul nostru de a spune lucrurilor pe nume

Doi primari cunoscuți se alătură protestului pentru autostrăzi #șîeu

Primarul Timișoarei a anunțat, vineri, că se alătură campaniei „#șîeu”, astfel că la ora 15.00 se va opri din activitate timp de 15 minute. Nicolae Robu (PNL) a afirmat că în doi ani, dacă există voință, România s-ar putea pune la punct în privința autostrăzilor.

Nicolae Robu a declarat că va fi în drum spre București cu mașina, iar la ora 15.00, timp de 15 minute, se va opri pe drum.

„Eu nu pot să le cer angajaților, că e zi scurtă astăzi, să vină sau să-i țin până la ora 15.00. Ce pot să vă spun este că eu astăzi voi fi în drum spre București, mă duc cu mașina la București și la ora 15.00 mă voi opri undeva și împreună cu colegii cu care ne deplasăm vom participa la protest. O să încercăm să facem o transmisie live a protestului nostru. Mă opresc din activitate 15 minute, activitate care va fi la acea oră deplasarea la București”, a afirmat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a adăugat că în doi ani România și-ar putea pune la punct rețeaua de autostrăzi, însă acest lucru trebuie să constituie o prioritate în fapte, nu doar în vorbe.

„Trebuie să fim conștienți că una din cele mai mari lipsuri ale țării noastre este lipsa autostrăzilor. Este inadmisibil ca în anul 2019, o țară cu potențialul României, de mărimea României, să aibă o rețea de autostrăzi atât de redusă. După părerea mea, dacă ar trebui să facem o listă de priorități, ce trebuie să facem în țara noastră cel mai stringent acum, pe prima poziție ar trebui să trecem autostrăzile. Trebuie multe altele, dar cu asta trebuie să începem, pentru că aici trebuie o concentrare de forțe, în doi ani ne putem pune la punct, în doi ani, dacă într-adevăr este o prioritate în fapte, și nu în vorbe. Cu prioritate în vorbe mai trec zeci de ani și tot coada Europei vom fi. Tehnologia actuală, forța de a construi actuală, permite ca în doi ani să faci mii de kilometri de autostradă”, a declarat Nicolae Robu.

La rândul său, Mircea Hava, primarul din Alba Iulia, a anunțat că se alătură protestului într-un mesaj postat, vineri, pe pagina sa de Facebook.

„Este mai mult decât a fi de acord cu o idee. Este felul nostru de a spune lucrurilor pe nume, de a arăta că, deși nu are drumurile care s-o unească cu Europa, României îi corespunde spiritul. La 100 de ani de România, forța românilor e nemăsurată și actionăm, nu doar observăm. Metoda se poate replica pentru toate marile nevoi pe care le are țara. Iar reacția e una firească: îi doare în 14, îi taxăm pe 15! Susțin campania #șîeu. Ce vrem să demonstrăm prin asta? Exact ce vor toți românii obișnuiti: o țară normală, pe care să n-o traverseze doar Carpații și Dunărea, cu o infrastructură rutieră reală. Desenele din pix pe hârtii imaginare, nu înseamnă autostrăzi sigure, ce se traduc în mii de vieți salvate. Hai, România, hai că se poate!”, a scris Mircea Hava.

Și viceprimarul orașului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, și-a anunțat susținerea pentru campania #șîeu, tot pe rețeaua de socializare:

„Dragi prieteni, susțin protestul de la ora 15, „România vrea autostrăzi!”. Sper să fie un nou început! Doamne ajută!”, a scris Pleșa.

 

Inchide