Doi români veniți din China vor fi ținuți în carantină. Urmează să fie testați pentru coronavirus / Au fost aduși în țară cu aeronavă C-27J Spartan

Doi români veniți din China vor fi ținuți în carantină. Urmează să fie testați pentru coronavirus / Au fost aduși în țară cu aeronavă C-27J Spartan
Publicat: 09/02/2020, 21:26
Actualizat: 24/06/2020, 14:15

Update 

Cei doi români aduși din China, prin Germania, au ajuns în București cu o aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române. Aeronava este configurată pentru misiuni de evacuare medicală și are instalată o cameră specială de izolare.

„O aeronavă de tip C-27J Spartan aparținând Forțelor Aeriene Române a efectuat azi, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, un zbor pe ruta București – Berlin și retur, pentru repatrierea a doi cetățeni români provenind din regiunea Wuhan, China”, informează Ministerul Apărării.

Aeronava, configurată pentru misiuni de evacuare medicală și având instalată o cameră specială de izolare, a fost operată de un echipaj condus de comandorul Emil Tecuceanu și a avut la bord o echipă medicală aparținând SMURD București.

Știre inițială

Doi români care au fost transportați din China în Germania, prin zboruri medicale, au ajuns duminică seară în București. Aceștia nu prezintă simptome specifice coronavirusului, însă vor fi plasați în carantină pentru a fi testați și supravegheați, informează Ministerul Sănătății.

Doi cetățeni români care se aflau în Germania, la Berlin, au fost aduși în tară.

Aceștia au ajuns în Germania fiind aduși din China, prin intermediul unor zboruri medicale organizate în cadrul Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

„Starea de sănătate a celor doi bărbați este bună si nu sunt confirmați până în acest moment cu coronavirus. Cele două persoane sunt asimptomatice, sunt în curs de testare și, conform procedurilor, vor rămâne încă 14 zile sub supraveghere medicală într – un spațiu special destinat din București, în care sunt respectate condițiile de izolare”, transmite Ministerul Sănătății.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe precizează că românii erau în orașul Yichang, provincia Hubei, din Republica Populară Chineză.

„Aceștia au părăsit Republica Populară Chineză cu un zbor organizat de către de către Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, fiind ulterior transferați de pe teritoriul acestui stat în Republica Federală Germania cu o aeronavă germană. Cei doi cetățeni români au fost preluați din Republica Federală Germania de către o aeronavă militară pusă la dispoziție de Ministerul Apărării Naționale, fiind însoțiți pe durata zborului spre România de o echipă medicală”, explică Ministerul de Externe.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadelor României la Beijing, Londra și Berlin, a întreprins demersurile necesare atât pe lângă autoritățile competente ale statelor membre ale Uniunii Europene, cât și pe lângă autoritățile chineze pentru facilitarea ieșirii de pe teritoriul chinez a cetățenilor români, având în vedere restricțiile existente în zonă.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Beijing, rămâne în contact cu autoritățile chineze, cu reprezentanții misiunilor diplomatice ale celorlalte state membre UE acreditate în Republica Populară Chineză și cu organismele europene relevante și continuă eforturile pentru alți cetățeni români care ar putea fi în zonă.

Cei doi nu sunt singurii români aflați în carantină.

Cei doi nu sunt singurii români aflați în carantină.

O românca venită sâmbătă noapte din China a fost preluată de la aeroport de medici și dusă la Institutul „Matei Balș” din Capitală pentru a afla dacă are sau nu coronavirus. Deși nu prezintă simptome specifice virusului, femeia a fost testată și va rămâne 2 săptămâni în carantină în acest spital.

Foto: Shutterstock

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O zonă turistică populară, închisă din cauza unor flori care miros urât