DOLIU. A murit kinetoterapeutul care a ajutat sute de copii la Fundația „Mihai Neșu”. Vasile Bâlc avea doar 28 de ani

Redactor:
Mihai Georgescu

Vasile Bâlc, kinetoterapeutul în vârstă de doar 28 de ani de la Fundația „Mihai Neșu”, a murit luni după amiază, după o suferință îndelungată. Bolnav de leucemie, acesta nu a mai apucat să fie salvat de un transplant de măduvă.

Vasile Bâlc a fost diagnosticat cu leucemie în decembrie 2019. Acesta lucra în cadrul Fundației „Mihai Neșu”, unde a tratat zeci de copii cu dizabilități.

Tânărul a pierdut lupta cu boala, după ce, luni dimineața, a intrat în comă, vizibil sleit de puteri. Colegii de la fundație anunțaseră luni pe Facebook că acesta a intrat în comă:

Vasile, „un suflet frumos”

„Dragi prieteni, Vasile al nostru a intrat azi dimineata in coma. Medicii nu mai au ce sa ii faca. Doar rugaciunea si o minune il mai pot aduce printre noi, daca e voia Domnului. Respira singur, are puls, dar nu mai raspunde deloc, ca si cum ar dormi. Rugati-va pentru Vasile! Mulțumim!”.

Ulterior, pe aceeași pagină, a fost anunțat decesul lui Vasile:

„Dragi prieteni, Vasile cutezătorul, creativul, colegul și prietenul nostru, Vasile cel plin de viață, care era mereu atât de dornic să cunoască lumea, să călătorească, Vasile cel sensibil, așa cum l-am cunoscut noi, cu multă dragoste pentru copii, Vasile ne privește acum de sus, din înălțimi, vede de-acolo locuri pe care nu a apucat să le vadă. Vasile e un suflet frumos, așa l-am cunoscut, un om vesel, darnic, puternic, care a vrut să lupte până în ultima clipă pentru viață. Ne-a dat o lecție de viață.

Știm că de acolo de sus va fi cu noi, cu toți cei ai fundației, cu toți cei dragi ai lui, în toate locurile în care a fost și pe care ar mai fi vrut să le vadă. Vasile, ne bucurăm că te-am cunoscut, că ne-a întâlnit Dumnezeu! Te-am îndrăgit maxim. Îți mulțumim pentru tot. Dumnezeu să te primească în Rai! Vei fi pentru totdeauna în sufletele noastre. Vă mulțumim pentru toate gândurile bune. Cu ochii lui buni, lipsit de durere, ne va privi de sus”.

Ajutor neprețuit pentru copiii cu dizabilități

Sute de oameni s-au mobilizat pentru a-l ajuta pe Vasile, originar din Carei. În 2014, acesta a ajuns în Oradea, unde s-a înscris la Facultatea de Geografie, Turism și Sport, la programul de Kinetoterapie și motricitate specială. După un an, s-a angajat la Fundația „Mihai Neșu”, unde a tratat zeci de copii cu dizabilități.

În iarna lui 2019, pe când avea 27 de ani, Vasile a fost diagnosticat cu leucemie. Acesta a făcut patru ședințe de chimioterapie, iar familia și fundația încercau să strângă bani pentru transplantul de măduvă.

La începutul lunii iulie, din cauza imunității scăzute, Vasile s-a confruntat și cu o pneumonie, dar încă spera că va putea ajunge în Austria, la transplant.

Inchide