DOLIU. Georgeta „Gigi” Marga s-a stins din viață la New York. Fosta doamnă a muzicii românești avea 91 de ani

Redactor:
Silviu Bănilă

Georgeta „Gigi” Marga, o artistă a muzicii românești, a murit la New York, la vârsta de 91 de ani. Anunțul trist a fost făcut pe Facebook: „Gigi s-a stins la fel de modest cum a trăit și o soartă nedreaptă a făcut să nu aibă parte nici măcar de o ceremonie funerară de rămas bun, pe care ar fi meritat-o din plin.”

Gigi Marga a supraviețuit coronavirusului, dar a murit ulterior într-un spital din New York

„O veste tristă. Azi, 9 iunie 2020, în jurul orei 9 A.M., a plecat să le cânte îngerilor marea noastră artistă Georgeta „Gigi” Marga. Avea 91 de ani împliniţi pe 22 aprilie a.c. şi s-a stins pe un pat de spital din New York, după ce supravieţuise pandemiei cu Corona Virus.

Am împărţit scena în urmă cu mai bine de 40 de ani, am făcut turnee împreună, iar destinul a făcut să ne reîntâlnim în America, unde m-am îngrijit personal să aibă o bătrâneţe decentă, deşi Gigi a rămas tânără întotdeauna prin spiritul şi cântecele ei.

Pot să vă spun că nu am cunoscut vreodată o artistă atât de generoasă. Ne-a dăruit totul, a adus bucurie în sufletele a milioane de romani şi nu a cerut niciodată ceva în schimb.

Gigi s-a stins la fel de modest cum a trăit şi o soartă nedreaptă a făcut să nu aibă parte nici măcar de o ceremonie funerară de rămas bun, pe care ar fi meritat-o din plin. Dumnezeu s-o ierte şi s-o odihnească în pace”, a scris, pe Facebook, Culian Grigore Luca.

O veste trista. Azi, 9 iunie 2020, in jurul orei 9 A.M., a plecat sa le cante ingerilor marea noastra artista Georgeta "…

Publicată de Culian Grigore Luca pe Marţi, 9 iunie 2020

Gigi Marga și-a petrecut ultimii ani într-un cămin de bătrâni din New York, unde a fost mutată de serviciile sociale americane, care au găsit-o singură în casă, într-o stare precară.

 

Cine este Gigi Marga: A debutat în corul Patriarhiei

Gigi Marga s-a născut în Capitală și a debutat în corul Patriarhiei. Artistă a făcut școala de muzică, apoi a activat în corul Filarmonicii George Enescu.

Gigi Marga a ajuns cu un turneu în SUA în 1986 și s-a măritat rapid, după ce autoritățile române i-au refuzat prelungirea permisiunii de ședere în afara granițelor.

Aceasta a devenit celebră cu melodii precum „Parfumul florilor de crin”, „Din mici nimicuri”, „Chemare”, „Nu ştiu ce să cred”.

Inchide