Dosar penal deschis de Poliție în cazul accidentului în care a fost implicat Mircia Muntean

Dosar penal deschis de Poliție în cazul accidentului în care a fost implicat Mircia Muntean
Publicat: 31/10/2014, 10:13
Actualizat: 31/10/2014, 16:22

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Hunedoara, subcomisarul Bogdan Nițu, polițiștii hunedoreni au deschis dosar penal, vineri, în cazul accidentului produs joi seară, în care a fost implicat Mircia Muntean.

„În cauză s-a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Dată fiind calitatea de parlamentar a uneia dintre persoanele implicate în accident, dosarul va fi trimis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru soluționare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Hunedoara.

Accidentul s-a produs joi seară, pe șoseaua de centură a Devei, în apropierea stației CFR, unde un autoturism a acroșat un autobuz fără pasageri și un alt autoturism, după care a intrat în spatele unui camion oprit la culoarea roșie a semaforului.

Martorii spun că la volanul autoturismului care a acroșat celelalte trei autovehicule s-ar fi aflat deputatul PSD Mircia Muntean, care ar fi fost băut, acesta fiind scos din mașină cu sânge pe față de către un alt șofer.

La locul accidentului a ajuns un cameraman al unui post de televiziune, care l-a recunoscut pe fostul primar Mircia Muntean și a început să îl filmeze.

„Deputatul PSD era plin de sânge pe față și părea băut. A fost scos din mașină de ceilalți șoferi. Când a observat că îl filmez, a început să mă lovescă pe mine și camera. Un alt bărbat care era cu el m-a împins, iar el și m-a lovit pe mine și camera cu care filmam. Nu am renunțat. Atunci, paralmentarul a luat-o la fugă spre tufișuri și a intrat în ele. A ajuns undeva pe un gard și a rămas acolo atârnat fără să mai poată înainta. A fost scos de acolo de polițiști locali”, a spus cameramenul Ioan Boldor.

De altfel, pe imaginile suprinse de acesta se observă cum Mircia Muntean împinge camera și apoi fuge în tufișuri.

În imagini se mai poate vedea cum parlamentarul Mircia Muntean este scos din tufișuri de către polițiștii locali, desculț și plin de sânge pe față.

Parlamentarul Mircia Muntean a spus în fața camerei de luat vederi, dar și în fața polițiștilor că nu se afla el la volanul autoturismului implicat în accident.

Întrebat cum s-a produs accidentul, parlamentarul a răspuns: „Accidentul nu s-a întâmplat. N-am condus eu! A condus Jenică…”.

Cameramanul a insistat: „Martorii spun că dumnevoastră erați la volan”, iar deputatul PSD răspunde: „Mi se pare fals! Ia întrebați 1000 de oameni cine a plecat din Peștiș cu mine până am ajuns aici?”. Cameramanul continuă cu întrebările, iar parlamentarul răspunde: „Beau cât vreau! Am șofer și beau cât vreau!”.

În urma accidentului, Mircia Muntean, care a suferit răni la cap și la față, a ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Deva, unde este internat în continuare, la Secția Neurochirurgie.

La câteva ore de la producerea accidentului, Poliția Județeană Hunedoara a transmis un comunicat de presă în care se precizează că nu au existat victime.

„Din primele cercetări reiese că în urma accidentului nu au fost înregistrate victime (situație în care legislația în vigoare prevede obligativitatea ca persoanele implicate să se prezinte la unitatea de Poliție în 24 de ore), iar polițiștii rutieri, fiind sesizați, fac cercetări în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs accidentul și a luării măsurilor legale față de cei implicați. Șoferilor implicați în accident li se vor preleva probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, se mai arată în comunicatul Poliției Județene Hunedoara”, se preciza în comunicatul Poliției.

Mircia Muntean este de profesie inginer și a fost primarul municipiului Deva timp de patru mandate consecutiv. Toate cele patru mandate le-a câștigat în calitate de candidat PNL, până în urmă cu patru ani el fiind liderul organizației județene a partidului. Mircia Muntean a pierdut șefia PNL Hunedoara în favoarea actualului președinte al CJ Hunedoara, Mircea Moloț, iar la scurt timp a fost exclus din PNL și s-a înscris în UNPR.

Mircia Muntean a candidat apoi din partea UNPR pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, dar a pierdut alegerile în favoarea liberalului Mircea Ioan Moloț. Muntean a renunțat la funcția de vicepreședinte al UNPR, s-a înscris în PDL și a candidat la alegerile parlamentare pentru unul dintre colegiile din județul Hunedoara.

Devenit deputat, Mircia Muntean și-a pierdut calitatea de membru al PDL în luna iulie 2013, ca urmare a unei condamnari penale în primă instanță. În septembrie 2013, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat definitiv pe deputatul PDL Mircia Muntean la patru ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Mircia Muntean a fost trimis în judecată în acest dosar în ianuarie 2004, fiind acuzat de abuz în serviciu privind tranzacții nelegale de terenuri.

Între timp, Mircia Muntean s-a înscris în PSD.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun