DOSAR. Președintele Consiliului Județean Călărași, dosar penal după ce a fost prins beat la volan. „Mergea șerpuit…”

Redactor:
Andrei Dumitrescu
DOSAR. Președintele Consiliului Județean Călărași, dosar penal după ce a fost prins beat la volan. „Mergea șerpuit…”

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, s-a ales cu dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului, după ce, duminică, a fost oprit pentru de un echipaj al Poliției Rutiere care verifica modul în care se respectă Ordonanța 3.

Potrivit unui comunicat oficial, un echipaj din cadrul Poliției Municipiului Călărași – Biroul Rutier a oprit, pentru control, pe strada Prelungirea București, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 52 de ani. „Întrucât bărbatul prezenta semne de ebrietate i s-a solicitat sa fie testat cu aparatul etilotest, acesta a refuzat și a fost condus la spital pentru prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a precizat sursa citată.

Potrivit unor surse din Poliție, bărbatul în vârstă de 52 de ani este Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, care spun anchetatorii, „conducea șerpuit”. Acesta ar fi arătat o declație pe proprie răspundere, din care reieșea că ar fi ieșit din casă pentru cumpărături.

Pe numele său a fost întocmit un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului, însă a rămas cu permisul în buzunar până când medicii vor stabili nivelul de alcoolemie din sânge și vor trimite analizele la sediul Inspectoratului Județean de Poliție. Având în vedere că incidentul s-a propus pe perioada stării de urgență, în cazul în care va fi găsit vinovat, acesta va primi un spor de pedeapsă de doi ani.

În octombrie 2017, Vasile Iliuță a mai fost implicat într-un incident cu Poliția Rutieră. Bănuit că vine de la o petrecere la care a consumat alcool, Iliuță a refuzat și atunci să sufle în fiolă dar nu a vrut nici să prezinte actele. Cu atât mai puțin să meargă la spital, pentru analize.

Pentru că refuzat recoltarea de probe biologice, polițiștii i-au întocmit un dosar penal, pe care, însă, procurorii au fost nevoiți să-l claseze după ce s-a constatat că, în mod straniu, polițistul care a întocmit actele nu i-a cerut lui Iliuță să meargă la spital, ori, în lipsa unei solicitări exprese din partea polițistului, șoferul nu este obligat să meargă la analize, din proprie inițiativă.

Inchide