Dosarul lui CARMEN ADAMESCU: Sechestru pe 16 IMOBILE, în valoare de peste 41 MILIOANE LEI

Publicat: 18/10/2018, 13:37
Actualizat: 26/03/2019, 00:28

Miercuri, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice au pus sechestru asigurator asupra bunurilor imobile deținute în proprietate de patru societăți comerciale, anunță Inspectoratul General al Poliției Române.

De asemenea, au fost poprite sumele dintr-un cont bancar deschis de una dintre firme, pentru a se evita ascunderea, distrugerea, înstrăinarea sau sustragerea de la urmărire a bunurilor celor patru societăți.

Măsura asiguratorie a fost dispusă de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București, având în vedere prejudiciul cauzat prin săvârșirea infracțiunii de delapidare, în cuantum total de aproximativ 47.944.000 lei.

Astfel, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice au aplicat sechestrul asigurător asupra a 16 bunuri imobile, inclusiv un hotel situat în stațiunea Mamaia, în valoare totală de 41.453.458 de lei.

Carmen Adamescu a fost prezentă, joi, la Curtea de Apel București, ea contestând măsura arestului la domiciliu dispusă de Tribunalul București. Anterior, ea fusese reținută pentru 24 de ore.

Procurorii o acuză pe Carmen Adamescu de delapidare.

„A rezultat că, în perioada octombrie 2004 – iulie 2017, inculpata profitând de funcțiile deținute a acționat pentru delapidarea de importante sume de bani din conturile și casieria persoanei vătămate în modalitatea însușirii pentru sine sau pentru societățile care erau deținute și controlate de aceasta și membrii familiei sale. Mecanismul de operare a presupus încheierea unor contracte comerciale, cu durată lungă, toate având ca obiect prestări de servicii, activități care în realitate fie nu au fost efectuate, fie au fost prestate de angajații persoanei vătămate sau alte persoane juridice în baza unor relații contractuale directe, fie erau prestate chiar de către, dar în calitățile deținute în cadrul persoanei vătămate pentru care era remunerată lunar sub forma unui salariu”, arată motivarea magistraților Tribunalului București la măsura arestului la domiciliu.

Magistrații Tribunalului București au încuviințat cererea procurorilor și au dispus, joia trecută, arest la domiciliu pentru pentru 30 de zile pe numele lui Carmen Adamescu, în dosarul în care aceasta este acuzată de delapidare. Peste 43 de milioane de lei au dispărut din conturile firmelor controlate de soția fostului patron de la „România liberă”, Dan Adamescu, care a murit in 2017. Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din IGP au percheziționat miercuri dimineața locuințele unor persoane de conducere din firma lui Carmen Adamescu, bănuite că au participat la delapidarea banilor.

Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
EXCLUSIV PAPARAZZI | Cu cine am 'prins-o' pe Irina, după despărțirea de Dragnea
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
FOTO EXCLUSIV. Ea este moștenitoarea „imperiului” pe care îl construiește Răzvan Burleanu! Primele imagini
Corina Creţu: În România, salariul minim ar fi aproximativ 3.500 lei dacă s-ar aplica indicatorul...
ROMÂNII care stau la bloc își încarcă mașinile ELECTRICE în acest mod bizar
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
'Era varză' Nuțu Cămătaru s-a iubit cu Nicoleta Luciu și Monica Gabor
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
Masca la exterior ar putea fi eliminată!
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Este 24 decembrie 2021 zi liberă? Lista completă a zilelor de vacanță pentru sărbătorile de...
Profeția teribilă făcută în România! Anunțul venit astăzi, 7 decembrie: "Nu vă pariați viața!"
Dan Negru nu va uita cât va trăi data de 7 decembrie 2021. La 50...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...