Două alianțe electorale admise pentru alegerile parlamentare. Una dintre ele, Mişcarea Patrioţilor Români, formată din partidul fondat de Viorel Cataramă și membrii familiei interpretei Gabi Luncă

Redactor:
Florentina Dinu
Două alianțe electorale admise pentru alegerile parlamentare. Una dintre ele, Mişcarea Patrioţilor Români, formată din partidul fondat de Viorel Cataramă și membrii familiei interpretei Gabi Luncă

Biroul Central Electoral a admis în cursul zilei de astăzi două alianțe electorale pentru a participa la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Protocolul de constituire a alianţei electorale ”Alianţa USR PLUS” şi ”Mişcarea Patrioţilor Români” a fost admis.

Alianţa USR PLUS

Alianţa USR PLUS este formată din Partidul Uniunea Salvaţi România şi Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate.  Conducerea aliantei este asigurată de Dan Barna și Dacian Cioloș, în calitate de copreședinți

Uniunea Salvați România este un partid politic parlamentar. Înființat, printre alții, de Nicușor Dan. Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate este fost un partid politic înființat la 26 octombrie 2018, al cărui președinte este Dacian Cioloș.

Mişcarea Patrioţilor Români este format din partidul fondat de Viorel Cataramă și membrii familiei interpretei Gabi Luncă

Alianţa electorală ”Mişcarea Patrioţilor Români” este alcătuită din Partidul Dreapta Liberală şi Partidul Uniunea Naţională Creştină a Romilor din România.

Dreapta Liberală est un partid fondat de Viorel Cataramă, ce propune reducerea rolului statului în viața cetățeanului, eliminarea ajutoarelor pentru persoanele apte de muncă, încurajarea sectorului privat și a capitalismului, precum și a exporturilor în locul importurilor sau a împrumuturilor.

Printre membrii fondatori Partidului Uniunea Naţională Creştină a Romilor din România se află membrii ai familiei interpretei Gabi Lunca: Emanuel Onoriu (fiu), Elisabeta Maria Onoriu și Mariana Doina Onoriu. Evident, rolul cel mai important în partid îl are Elena Gabriela Onoriu, alias Gabi Lunca.

Celelalte partide intra in competitia pentru fotoliile de parlamentari pe cont propriu. Nici in jurul PNL, dar nici in jurul PSD nu s-a format vreun bloc comun de partide.

Ludovic Orban a precizat că PNL nu va face alianțe preelectorale la alegerile parlamentare din acest an cu PSD sub nicio formă, iar potențialii parteneri ar fi partidele politice apartenente la grupul politic european (PMP și UDMR), cât și USR-PLUS, care face parte din grupul politic Renew Europe. Orban a spus că prioritar este că PNL să obțină o majoritate.

Marcel Ciolacu a anunțat, după ședința Consiliului Politic Naţional al partidului,  că social-democrații  nu vor face alianțe preelectorale la  alegerile parlamentare din acest an.

Ce mesaje compromițătoare a descoperit Alin Oprea. Cine este personajul celebru cu care soția i-a...
FOTO. Anamaria Ferentz, apariţie hot! Are peste 40 de ani, dar arată ca la 20...
ADIO, Crăciun și Revelion! DECIZIA a fost luată, documentul a fost semnat! TOȚI românii vor...
Lidia Buble se gândește la împăcare. Ce i-a transmis lui Răzvan
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Autobuzul fără șofer apare într-un oraș din România. Anunțul făcut de primărie
Trupele nord-coreene au ucis un oficial sud-coreean apoi au ars cadavrul, spune Seulul
Virusologul șef al Germaniei anunță când se va sfârși pandemia
Ce mesaje compromițătoare a descoperit Alin Oprea. Cine este personajul celebru cu care soția i-a...
O femeie a luat decizia să-și schimbe RELIGIA. Nu bănuia nicio clipă că va ajunge...
Ce ASCUND visele şi sexualitatea reprimată
ȘOC în cazul Caracal! Unde ar fi fost văzută Alexandra. A apucat să SPUNĂ că...
Decizia este semnată. A ajuns la Monitorul Oficial. Când se închid școlile
Este DOLIU uriaş în lumea muzicii: Celebra cântăreaţă a murit
Hemoroizi sau cancer? Care sunt simptomele îngrijorătoare
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide