Două bilete de adio lăsate de fostul lector universitar care s-ar fi sinucis, găsite de anchetatori

Două bilete de adio lăsate de fostul lector universitar care s-ar fi sinucis, găsite de anchetatori
Anchetatorii au descoperit sub perna patului în care a fost găsită moartă femeia de 33 de ani, fost lector la Facultatea de Litere din Pitești, care s-ar fi sinucis, două bilete olografe de adio în care aceasta cerea scuze membrilor familiei pe care îi ruga să îi păstreze "o amintire onorabilă".
Publicat: 03/06/2012, 19:43
Actualizat: 03/06/2012, 22:47

Anchetatorii au descoperit sub perna patului în care a fost găsită moartă femeia de 33 de ani, fost lector la Facultatea de Litere din Pitești, care s-ar fi sinucis, două bilete olografe de adio în care aceasta cerea scuze membrilor familiei pe care îi ruga să îi păstreze „o amintire onorabilă”.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, cauza morții va fi stabilită în urma necropsiei, primele date arătând că femeia a decedat după ce a înghițit o cantitate mare de medicamente, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Primele date ale anchetei arată că este un suicid, femeia a ingerat substanțe medicamentoase, dânsa era în cercetare pentru înșelăciune într-un dosar, a luat banii de la studenți promițându-le că vor plăti taxe de școlarizare mai mici, situație neadevărată. Ancheta în ceea ce privește suicidul este în curs. Au fost descoperitte sub perna patului din camera unde a fost găsită moartă femeia de 33 de ani două bilete scrise de mână de către ea. Unul era adresat fratelui, celălalt bunicilor cu care aceasta locuia, în care fata își cere iertare față de ei, rugându-i să îi păstreze o amintire onorabilă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Argeș, comisarul șef Dănuț Dinu.

Medicii chemați de urgență la fața locului au constatat că femeia murise cu aproximativ o oră înainte de momentul apelului prin Serviciul Unic de Urgență
112.

Vecinii tinerei au fost șocați la aflarea veștii morții acesteia și spun că nu le vine să creadă că o fată „atât de tânără și de cultă” s-a sinucis.

„Este incredibil ce s-a întâmplat. Era o fată de toată isprava, sociabilă, cu un comportament normal, respectuoasă, cadru universitar la Universitatea din Pitești. Este de necrezut că și-a luat viața o fată atât de tânără și de cultă”, a declarat un vecin din bloc.

La ora transmiterii acestei știri, trupul neînsuflețit al femeii a fost preluat de o echipă a Serviciului Medico-Legal Argeș și transportat la morga din Pitești, în
vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei morții.

Femeia de 33 de ani, fost lector la Facultatea de Litere din Pitești, cercetată pentru că ar fi înșelat mai mulți studenți, a fost găsită moartă, duminică, de către bunicii ei, în apartamentul în care locuia, primele date ale anchetatorilor indicând că femeia s-ar fi sinucis cu medicamente.

Potrivit reprezentanților IPJ Argeș, lectorul universitar era cercetat de către procurori, fiind acuzată că a înșelat mai mulți studenți, promițându-le acestora reduceri dacă achită taxele de școlarizare prin intermediul ei, iar ulterior studenții au primit scrisori din partea facultății, fiind anunțați că vor fi exmatriculați dacă nu își plătesc taxele. În urma acestor fapte, lectorul universitar a fost concediat în urmă cu două luni.

În luna aprilie, lectorului universitar de la Facul­ta­tea de Litere, Catedra de Limbă și Literatură Engleză a Universității de Stat din Pitești, Alina Andreea Miu, i s-a desfăcut dis­ciplinar contractul de mun­că, după ce s-a dovedit că a promis studenților, anul trecut, că vor beneficia de reduceri da­că achită taxele de școla­ri­zare prin intermediul său, iar acestia i-au înmânat ba­nii, în total 27.000 de lei.

Studenții și părinții lor s-au autosesizat în momentul în care au fost anunțați în scris că nu achitaseră taxa de școlarizare, pen­tru unii dintre ei fiind emise decizii de exmatri­cu­lare, motiv pentru care au depus plângere la Parche­tul de pe lângă Judecăto­ria Pitești.

Ulterior, rectorul universi­tă­ții, prof. univ. dr Ionel Didea, ca­re a aflat despre acest caz, a constatat că profesoara nu avea atribuții de gestiune. Au ur­mat discuții cu studenții și cu pă­rinții acestora și s-a dispus constituirea unei comisii de disciplină, pentru a se clarifi­ca situația apărută, iar A­lina Andreea Miu a fost chemată pentru a-și clarifica situația, dar nu s-a prezentat, alegând să trimită banii luați nejustificat la rectorat printr-o cunoștiință, un taxime­trist.

Au existat suspiciuni că femeia ar fi fost împrumutată la bănci și la cămătari, acesta fiind mo­tivul ca­re ar fi împins-o să strângă ba­nii studenților, situatie nedovedită însă până în prezent, iar ulterior tânăra nu a mai fost văzută de către studenți și colegii ei profesori din Universitatea Pitești.

Conducerea institutiei a dispus în luna aprilie desfacerea con­tractului de muncă pe motive disciplinare, iar studenții pentru care s-au emis deciziile de ex­ma­tri­cu­lare au fost reînmatriculați.

În cauză a fost sesizat Parchetul de pe lângă Ju­decătoria Pitești, pentru a se demara cercetări sub aspectul co­­miterii infracțiunilor de abuz de încredere și înșelăciune.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Întors în ţară din Germania, un bărbat din Gorj a avut parte de o surpriză...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
EXCLUSIV: Cât timp trebuie să fierbi ouăle de Paște ca să nu le crape coaja....
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
S-a dat lege în România. Închisoare cu executare. Și nu există excepții!
Micul dejun, secretul siluetei japonezilor. Trucurile alimentare prin care niponii țin bolile la distanță
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dorothy Dandridge, primul star de culoare de la Hollywood. „Nu pot juca în rolul unei...