DOUĂ CUTREMURE au fost înregistrate în VRANCEA, în numai DOUĂ ORE

Redactor:
Gândul
Cele mai importante știri ale serii

Continuă seria de cutremure în Vrancea. Astăzi în numai două ore au avut loc două seisme. 

Un cutremur cu magnitudinea de 3,7 grade pe scara Richter s-a produs joi dimineața, la ora 05.47, în județul Vrancea, la adâncimea de 70 de kilometri, anunță Institutul Național de Fizică a Pământului (INFP).

Încă un cutremur a avut loc mai târziu, la ora 07.35, acesta având magnitudinea de 3,6 pe scara Richter. Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de 1 grad pe scara Mercalli. 

 

 

Orașele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului de 3,5 grade pe scara Richter sunt Nehoiu (44 km), Covasna (50 km), Slănic-Moldova (54 km), Odobești (52 km), Onești (57 km).

Cel mai puternic cutremur din acest an a avut loc în 28 octombrie, având o magnitudine de 5,8 pe scara Richter, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, fiind resimțit și în București.

Alte două cutremure puternice, cu magnitudinea de 4,6 grade, au fost înregistrate în 25 aprilie în județul Buzău și în 14 martie, în județul Vrancea.

 

 

Multe persoane au criticat, după producerea cutremurului de magnitudine 5,8 în județul Buzău, faptul că nu au fost alertate prin sistemul RO-ALERT, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) precizând că acesta nu e menit să dea alerte anterior seismului, ci după.

„Ro-Alert , o bătaie de joc la adresa populatie , doar sa mai stoarcem niste bani „, a comentat un internaut, pe pagina de Facebook a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) .

„RO -ALERT doarme?”, a întrebat retoric o altă persoană. „Unde sunt mesajele cu ro alert? Păi ce facem am investit bani degeaba???”, a postat altcineva.

„Vine si roalert, da mai târziu, după ora 8 cand ajung angajații. Acum nu avea cine sa apese butonul rosu, erau toti acasa la somn”, a scris ironic un alt internaut.

„Sunteți buni ăștia de la RO ALERT, nu era vorba sa ne anunțați la timp ? ne spuneți acum dupa ce a fost cutremurul ? ne-ați înnebunit de nu știu câte ori pe zi cu acea notificare de teste si acum nimic ????”, a criticat o altă persoană.

 

 

„Aplicatia RO-Alert ce anunta, evenimente de pe Marte…??? Stiu ca scuze se vor gasi mereu, dar adevarul e nimic nu functioneaza in tara asta…”, a completat alta.

„Ro-alert nu e pentru Cutremure, e pentru Tsunami, Uragane, Explozii nucleared-astea de se întâmplă des în România”, a comentat ironic un bărbat.

Reprezentanții IGSU au răspuns, precizând că în cazul seismelor, sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări anterior declanșării acestora. „Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență)”, a transmis Inspectoratul.

Un cutremur cu magnitudine 5,8 s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică în județul Buzău, zona seismică Vrancea, fiind resimțit puternic și în Capitală. Aproximativ trei ore mai târziu, un nou seism a avut loc în zona Vrancea, având o magnitudine de 3,2.

 

 

Inchide