Două trenuri AU DERAIAT în Hunedoara și Caraș-Severin. Călătorii sunt TRANSBORDAȚI cu autobuzele

Redactor:
Laura Buciu
Două trenuri au deraiat, în județele Hunedoara și Caraș Severin. Călătorii sunt transbordați cu autobuzele. Vezi imagini de la incidente

Pasagerii trenurilor care circulă pe ruta blocată sunt transbordați cu autobuzele între stațiile Subcetate și Petroșani (și retur), de unde vor fi preluați de alte trenuri care circulă pe aceleași rute și au aceeași destinație.

CFR anunță că pasagerii care au achiziționat bilete pentru trenul IR 1836, care circulă în relația Cluj – Simeria – București Nord, vor fi preluați din stația Simeria de trenul R 2311, până în stația Subcetate, de unde vor fi transbordați cu mijloace auto până la Petroșani. Din această stație, pasagerii își vor continua călătoria spre Capitală cu o altă garnitură, care are ca destinație finală stația Gara de Nord București.

De asemenea, în a doua parte a zilei, transbordarea cu mijloace auto este asigurată și pentru alte 5 trenuri locale, și anume: R 2711 (Subcetate – Petroșani), R 2710 (Subcetate – Petroșani), R 2713 (Petroșani – Subcetate), R 2024 (Subcetate – Petroșani) și R 2023 (Petroșani – Subcetate).

Pentru a ridica și repune pe șine vagoanele deraiate, au fost trimise la locul deraierii mai multe echipe și un utilaj de mare tonaj.

Ultimele trei vagoane ale trenului de călători IR1821 au ieșit de pe șine în localitatea Băiești, județul Hunedoara. În tren se aflau aproximativ 120 de persoane, dintre care una a fost rănită și preluată de echipajul de salvare, pentru investigații suplimentare. A fost activat planul roșu de intervenție.

„Persoana rănită în urma deraierii trenului București Nord-Arad între stațiile Petroșani-Subcetate, în județul Hunedoara, stătea în ușa trenului și a fost preluată de un echipaj al Ambulanței. O locomotivă Diesel va prelua garnitura de tren, iar pasagerii își vor continua călătoria. În jurul orei 07.15, ultimele trei vagoane aflate în compunerea trenului IR 1821 București Nord-Arad au deraiat între stațiile Petroșani și Subcetate,” informează CFR Călători.

„Trei vagoane din șase au părăsit șina de cale ferată,” informează Departamentul pentru Situații de Urgență. „O persoană a fost rănită ușor, cu posibile fracturi la brațe. Trenul a lovit și un stâlp de electricitate.”

În cele trei vagoane afectate, se aflau aproximativ 60 de persoane.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliției Române, în județul Hunedoara, traficul feroviar este blocat pe Secția de cale ferată 202 între localitățile Subcetate și Boiești.

Mai multe echipaje de pompieri de intervenție si de descarcerare, echipaje medicale SMURD si ambulanțe au fost trimise în zonă.

S-au făcut verificări în rândul călătorilor, pentru a putea fi identificate și alte persoane cu leziuni, dar nimeni nu a mai avut nevoie de îngrijiri

medicale.

Nu a fost singurul tren care a sărit de pe șine duminică dimineață. Circulația feroviară pe secția de cale ferată 930 a fost întreruptă la kilometrul feroviar 13+300 de metri, între stațiile CFR Berzovia și Oravița, din județul Caraș-Severin. Aici, șase dintre cele nouă vagoane ale trenului marfar 69498 (operator privat, care se deplasa pe relația Grădinari – Timișoara Nord) au deraiat, din motive tehnice. Trenul transporta cereale.

Evenimentul nu s-a soldat cu victime. 

În ambele cazuri, se fac cercetări pentru a se stabili cauzele producerii evenimentelor.

 

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Bianca Drăgușanu, imaginile cu care a zăpăcit milionarii! S-a pozat într-un costum minuscul de...
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Cadou fabulos de la Simona Halep pentru Stere, tatăl ei! A plătit 400.000 de euro...
Din ce își câștiga Raluca Bădulescu banii până să ajungă celebră. Toți fanii au rămas...
Sonda spaţială Voyager a detectat un „zumzet persistent” dincolo de sistemul nostru solar
BANCUL ZILEI – Camera ascunsă: ipostaze năucitoare cu nevasta și amantul
Românii vaccinați cu prima doză de ser anti COVID vor fi recompensați. Unde poți merge...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
Nicoleta Luciu, taxată dur de fani. IMAGINEA care a stârnit controverse: Te-ai stricat de tot...
Curs BNR pentru 12 mai 2021. Stabilitatea economică influențată direct de cursul de schim al...
S-au cunoscut în timpul unei partide de amor în trei, apoi au deschis o afacere....
S-a decretat STARE DE URGENȚĂ! Anunțul ȘOCANT al momentului
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum să îţi dai seama imediat dacă cineva nu este atât de deştept pe cât...
Inchide