Dragnea îi liniștește pe primari: În 2018 nu vor avea venituri mai mici decât în 2017. Au fost manipulați

Redactor:
Liviu Dadacus
Dragnea îi liniștește pe primari: În 2018 nu vor avea venituri mai mici decât în 2017. Au fost manipulați
Mai multe pe gandul.info

Întrebat dacă primarii sunt mulțumiți de proiectul de buget pe 2018, așa cum a fost votat vineri de Parlament, Dragnea a răspuns: „Pe măsură ce vor trece lunile și vor vedea atât încasările din impozite și taxe locale, cât și sumele defalcate care vor ajunge la autoritățile locale, încet-încet vor înțelege că nu este adevărata manipularea care a fost folosită câteodată, zic eu, destul de străveziu. Nu vor avea în 2018 venituri mai mici decât în 2017″.

„Cel târziu la rectificarea din vară se va lua în calcul, în urma unei analize serioase pe care o va face Guvernul, eventual suplimentarea sumelor în funcție de excedentul de la finalul anului 2017 și de execuția bugetului pe 2017″, a adăugat liderul PSD.

El le-a transmis primarilor că în prima parte a anului 2018 se va finaliza și Legea finanțelor publice locale, care va prevedea ca 100% din impozitul pe venit să rămână la nivelul administrației locale.

„Este o lege pe care trebuie să o lucrăm cu foarte mare atenție, e una dintre prioritățile legislative, este o dorință mai veche a noastră, a celor care am lucrat în administrația locală”, a spus Dragnea.

El a spus că excedentul bugetelor locale în 2016 a fost de 11 miliarde de lei, iar în 2017 acesta este de 13 miliarde de lei, și a apreciat că îndemnul adresat primarilor de a cheltui măcar jumătate din excedent în 2018 a fost unul bun.

Inchide