Dragnea: Sunt hârțogari care nu-și dau seama ce înseamnă o anumită perioadă în agricultură/ Legea dublului standard se va aplica inclusiv fermierilor români

Dragnea: Sunt hârțogari care nu-și dau seama ce înseamnă o anumită perioadă în agricultură/ Legea dublului standard se va aplica inclusiv fermierilor români
Publicat: 19/05/2019, 12:03

„15 mai este o dată pe care am convenit-o împreună exact pentru motivele astea. Sunt mulți funcționari, hârțogari care nu-și dau seama ce înseamnă o anumită perioadă în agricultură sau în zootehnie. Sunt buni banii, dar una e să îi am când pot să achiziționez ce-mi trebuie, una e să-i am după și atunci când aveam nevoie nu-i pot folosi. (…) Dacă îmi dă banii peste trei luni de zile în decembrie, ianuarie, de unde să cumpăr? Chiar dacă văd banii, eu n-am bani în pungă și atunci de unde să cumperi furaje pentru animale pe timp de iarnă”, a spus Liviu Dragnea în timpul emisiunii Viața Satului de la postul public de televiziune, la care a participat alături de ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Pentru anul 2019 cererile unice de plată care cuprind solicitari de sprijin pentru sectorul vegetal și zootehnic cât și cererile unice care conțin doar solicitări de sprijin pentru sectorul zootehnic s-au putu depune la centrele locale și județene APIA. Termenul limită de depunere fără penalități a fost 15 mai 2019 inclusiv.

Liderul PSD și președintele Camerei Deputaților Liviu Dragnea a participat săptămâna trecută, tot alături de ministrul Agriculturii Petre Daea, la emisiunea „Viața satului” de la postul de televiziune TVR 1, unde a vorbit despre programul PSD de subvenții acordate pentru creșterea legumelor în România.

Prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan a scris, luni, pe Facebook, că partidul său solicită CNA și Comisiei de Etică a TVR să investigheze „cum de au ajuns Liviu Dragnea și Petre Daea să facă propagandă electorală” în emisiunea „Viața Satului”.

Dragnea: Legea dublului standard se va aplica inclusiv fermierilor români

Legea dublului standard se va aplica inclusiv fermierilor români, care folosesc substanțe pentru grăbirea coacerii legumelor, a declarat duminică președintele PSD Liviu Dragnea, la TVR 1.

„Legea dublului standard, carre va fi adoptată în curând, va fi valabilă pentru oricine, nu doar penru produsele străine. Nu putem permite ca unii să „dea la coadă” la roșii”, a spus liderul PSD, referindu-se la fermierii care folosesc substanțe care grăbesc coacerea.

Proiect de lege prevede sancționarea celor care vând produse sau servicii „falsificate supuse dublului standard” cu amendă de maxim 4% din cifra de afaceri. În caz de abatere repetată se suspendă autorizația de funcționare a comerciantului pe 6 luni. Prevederile proiectului de lege se aplică tuturor persoanelor fizice și juridice care desfășoară relații comerciale cu produse de larg consum, produse agroalimentare, carburanți, servicii de telefonie și internet, servicii finaciare, servicii turistice, indiferent de forma de comerț.

De asemenea, potrivit inițiativei, produsele supuse dublului standard vor fi confiscate și retrase de la vânzare.

Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor ar urma să fie făcute de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) și după caz Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Dragnea: Vor fi investiți 15 milioane de euro în trei centre de splălare a lânii

Casa de Comerț Unirea va investi în trei centre de splălare a lânii, costul fiind de 5 milioane de euro pentru un centru, a anunțat duminică președintele PSD Liviu Dragnea, la TVR1.

Dragnea spune că lâna este o resursă care trebuie valorificată, inclusiv în construcții, iar până acum putea fi spălată doar în străinătate. Un centru de spălare va fi amplasat în zona Sibiului, iar altul în Moldova, a precizat liderul PSD.

Ministrul Agriculturii Petre Daea a precizat că România dispune de 4,8 milioane de hectare de pajiști, cât Belgia, Austria și Olanda la un loc, iar această resursă poate fi folosită pentru creșterea animalelor.

Ministerul derulează un program de susținere a lânii, precum și un program de creștere a consumului de carne de oaie, care s-a dublat în ultima preriadă, conform ministrului Daia.

Casa de Comerț Unirea este o entitate înființată anul trecut, care ar trebui să achiziționeze produsele agricole de la fermieri și să le valorifice printr-o rețea proprie de magazine.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
EXCLUSIV: Cât timp trebuie să fierbi ouăle de Paște ca să nu le crape coaja....
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
S-a dat lege în România. Închisoare cu executare. Și nu există excepții!
Hal de spital. După ce le-a fost dat alt copil de la maternitate, doctorul le-a...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern