Dramă fără margini! Unde se afla tatăl celor doi copii din Iași, care au murit din cauza unei substanțe toxice, când a aflat cumplita veste. Ce spun ultimele detalii din anchetă

Dramă fără margini! Unde se afla tatăl celor doi copii din Iași, care au murit din cauza unei substanțe toxice, când a aflat cumplita veste. Ce spun ultimele detalii din anchetă
Dramă fără margini! Tatăl celor doi copii din Iași, care au murit din cauza unei substanțe toxice, se afla în Germania când a aflat cumplita veste
Publicat: 26/08/2020, 11:40
Actualizat: 06/04/2021, 16:23

Tatăl celor doi frați din Iași, care au murit după ce au inhalat, sau au înghițit o substanță cu toxicitate foarte mare, a aflat din Germania cumplita veste a pierderii celor doi copii. Ultimele detalii din anchetă arată că mama micuților a pus otravă lichidă în găuri făcute de șoareci. 

Doi frați de un an și jumătate respectiv 3 ani au murit din cauza unor substanțe toxice.

Mama celor doi frați a declarat inițial că cei doi au mâncat struguri stropiți, ceea c ear fi putut reprezenta cauza morții , însă această ipoteză nu se confirmă, legiștii negăsind în organismele lor struguri. Se pare că aceștia ar fi ingerat sau inhalat o substanță cu toxicitate foarte mare, precum otrava pentru rozătoare.

„Mama copiilor a pus în câteva găuri făcute de șoareci otravă lichidă”

„Mama copiilor a pus în câteva găuri făcute de șoareci otravă lichidă. Vaporii emanate i-au otrăvit practice pe copii în timpul nopții. Otrava se afla într-un recipient d eplastic. Au fost trimis probe către IML Iași pentru a se stabili exact ce se afla în recipient”, a precizat o sursă din cadrul anchetei pentru BZI.

Valentin, tatăl celor doi copii se afla în Germania, la muncă, în ziua în care a aflat că și-a pierdut cei doi copii.

Tatăl copiilor se afla în Germania la auzul veștii morții copiilor săi

Familia Bughiuș a lucrat câțiva ani în Germnaia, pentru a astrânge bani pentru renovarea casei pe care Roxana, mama copiilor o primise moștenire. De un an femeia s-a întors în România cu cei doi băieți, pentru a avea grijă de gospădărie.

„Va mulțumesc din suflet tuturor celor ce au fost alături de noi în aceste zile… Mulțumim din suflet și să vă dea domnul multă sănătate”, a scris tatăl copiilor pe contul lui de Facebook.

Soții Bughiuș, FOTO: Facebook Roxana Bughiuș

Cei doi copii din Iași care au murit ar fi inhalat sau ingerat o substanță cu toxicitate foarte mare

Tragedia a avut loc în satul Coarnele Caprei, Iași.

„După ce am găsit în urma necropsiilor, după foile de observaţie, după istoric, este vorba despre o intoxicaţie. Este cu siguranţă o substanţă cu toxicitate foarte mare, un pesticid, posibil să fie o otravă pentru şoareci, rozătoare, avem nişte căi să ne dăm seama, dar încă nu am ajuns acolo, vom căuta în continuare. Nu este ceva de stropit via, cu siguranţă, garantez pentru asta, substanţele folosite în acest scop au toxicitate foarte slabă, nu pot să dea decât simptomatologie digestivă, nu deces. Este posibil şi să fie o cale de pătrundere inhalatorie şi nu digestivă, iar asta va face lucrurile foarte greu de stabilit”, a precizat prof. dr. Diana Bulgaru-Iliescu, director al IML Iaşi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase