După 12 ani, Bivolaru se întoarce în România în cătușe

Publicat: 22/07/2016, 18:14
Actualizat: 05/06/2018, 19:46

„În urma cooperării polițienești internaționale cu autoritățile judiciare din Franța, la data de 22 iulie, polițiștii din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – I.G.P.R. au efectuat o misiune de preluare, sub escortă, a unui bărbat de 64 de ani, pe numele căruia este emis un mandat de executare a pedepsei pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu minor. Acesta a fost introdus într-un Centru de Reținere și Arest Preventiv al Poliției Române. Acțiunea a beneficiat de sprijinul celorlalte agenții de aplicare a legii, cu competențe în domeniu”, se anunță într-un comunicat de presă al Poliției Române.

Surse din cadrul Poliției Române au declarat pentru MEDIAFAX că este vorba despre Gregorian Bivolaru, liderul Mișcării de Integrare Spirituală în Absolut, acesta fiind încarcerat la Centrul de Arest Preventiv al Poliției Capitalei.

Curtea Supremă din Franța a decis definitiv la data de 13 iulie să îl extrădeze în România pe Gregorian Bivolaru pentru a își ispăși pedeapsa de șase ani de închisoare pentru trafic de persoane, dispusă în iunie 2013 de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Gregorian Bivolaru a plecat din România în anul 2004 iar în 2005 a primit azil politic în Suedia. Pe 26 februarie anul acesta a fost prins de autoritățile franceze în timp ce se afla la un târg în Paris. Pe parcursul judecării cererii de extrădare, autoritățile suedeze au informat magistrații francezi că îl mențin pe Gregorian Bivolaru ca azilant.

Liderul MISA a figurat pe lista Agenției poliției europene (Europol), printre cei mai căutați infractori, alături de persoane precum Salah Abdeslam, dat în urmărire pentru implicare în atacurile teroriste comise la Paris în noiembrie 2015.