După ambasadorul Marii Britanii și cel al Germaniei au recitat versuri de Mihai Eminescu. Ambasadoarea Franței a cântat la pian „Serenada română”. VIDEO

După ambasadorul Marii Britanii și cel al Germaniei au recitat versuri de Mihai Eminescu. Ambasadoarea Franței a cântat la pian „Serenada română. VIDEO
Publicat: 16/01/2018, 09:17

„Este o poezie romantică, este o poezie despre un tânăr care visează lângă lac, visează la o tânără ce apare din lac”, a precizat Brummel, într-un video postat pe pagina de Facebook a Ambasadei Marii Britanii la București.

De asemenea, ambasadorul Germaniei la București, Cord Meier-Klodt, a recitat în germană câteva versuri ale poeziei „Luceafărul”, de Mihai Eminescu.


„Dragi prieteni, cred că suntem de acord că nicio traducere nu poate transmite într-un mod perfect farmecul celui mai important poem al lui Mihai Eminescu, ‘Luceafărul’. Vă asigur că această versiune, în limba mea maternă, germană, reflectă cu adevărat și subtilitatea și frumusețea sa. De aceea, vă prezint aceste versuri, astăzi, ca un mic și modest mesaj de apreciere cu prilejul aniversării poetului și Zilei Culturii Naționale în România”, a explicat ambasadorul, într-o înregistrare video publicată pe pagina oficială de Facebook a Ambasadei Germaniei la București.

Diplomatul a adăugat că Anul Centenarului va fi unul plin de evenimente și la nivelul relațiilor bilaterale dintre România și Germania.

„Mi se pare că este exemplul perfect pentru a sublinia și nivelul relațiilor noastre bilaterale româno-germane în domeniul culturii, relații în cadrul cărora și tradițiile germane autohtone în țară au jucat de ani de zile și continuă să joace un rol extrem de important. În anul acesta, anul important, anul centenar va fi și la nivel bilateral plin de evenimente extrem de interesante”, a spus Cord Meier-Klodt, dând exemplul Târgului de Carte de la Leipzig, în primăvară, unde România va fi invitatul principal.

Totodată, ambasadoarea Franței la București, Michele Ramis, a cântat la pian „Serenada română” alături de violoncelistul Marin Cazacu, cu prilejul Zilei Culturii Naționale.


„Vă doresc tuturor o Zi a Culturii Naționale cât mai frumoasă cu ‘Serenada română’ de Constantin Dimitrescu”, a declarat diplomatul francez în limba română, într-un video publicat pe pagina oficială de Facebook a Ambasadei Franței la București.

Ramis a urat success viitorului Sezon Cultural România-Franța, care va fi lansat la finalul acestui an.

„Trăiască prietenia franco-română și mult succes Sezonului România-Franța”, a spuns Michele Ramis.