Duță despre declarațiile CNAS: „Votul meu, unul din șapte în Consiliul de Administrație al CNAS; de ce le este frică de un vot?”

Duță despre declarațiile CNAS: Votul meu, unul din șapte în Consiliul de Administrație al CNAS; de ce le este frică de un vot?
Publicat: 13/06/2013, 12:10
Actualizat: 20/05/2015, 18:06

Lucian Duță consideră că reacția conducerii CNAS după numirea lui în Consiliul de Administrație arată că cineva, probabil, se teme de votul său, de faptul că ar putea identifica de ce nu a fost finalizat proiectul cardului național de sănătate, precizând că votul lui este doar unul din șapte în CA.

„Este vorba de un singur post din șapte. Este un vot din șapte, aproape fără nicio putere. De ce le este frică de un vot?”, a declarat pentru Mediafax Lucian Duță.

El a spus că, probabil, făcând parte din Consiliul de Administrație al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), ar putea identifica de ce nu a fost finalizat proiectul privind cardul național de sănătate.

„Am spus că mă duc pentru proiectul meu de suflet, respectiv cardul național de asigurări de sănătate. Aș vrea să finalizez acest proiect și, sigur, că în calitatea mea de membru în Consiliul de Administrație, aș putea să identific cine se opune acestui lucru”, a mai spus Lucian Duță.

Conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate consideră numirea lui Lucian Duță în Consiliul de Administrație al instituției „o gafă” a Administrației Prezidențiale, „specifică organizațiilor mafiote”, și amenință că, până la retragere acesteia, CA nu se va întruni.

„Ca urmare a adresei Departamentului de Sănătate Publică al Administrației Prezidențiale, prin care domnul consilier prezidențial Virgil Păunescu îl numește membru în Consiliul de Administrație al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate pe dl. dr. Lucian Duță, apreciem următoarele: Această numire este o gafă a Administrației Prezidențiale. Este o numire specifică organizațiilor mafiote. Consilierul prezidențial Virgil Păunescu a deținut, la rândul său, funcția de președinte al CNAS pentru numai 29 de zile, în anul 2000”, arăta, miercuri, CNAS într-un comunicat de presă.

Conducerea Casei a apreciat că Lucian Duță a avut suficient timp să-și „dinamizeze” activitatea la CNAS în timpul mandatului său.

„Considerăm că pentru un minim de respect față de asigurat, trebuia așteptat și dinamizat rezultatul anchetelor derulate de autoritățile competente. Cele două proiecte menționate de dl. Duță, cardul electronic de asigurări sociale de sănătate (CEASS) și dosarul electronic de sănătate (DES), sunt astăzi în plină implementare”, a mai arătat CNAS.

Potrivit conducerii CNAS, această instituție nu este implicată în niciun scandal, personalul își respectă atribuțiile din fișa postului, procedurile de achiziție sunt efectuate conform legii, iar scurgerile financiare sunt stopate.

„Prin această numire nu se dorește decât scandal și diversiune instituțională. Conducerea CNAS își rezervă dreptul de a nu întruni ședințele Consiliului de Administrație, până la retragerea acestei nominalizări scandaloase și, în același timp, dubioase”, se mai arată în comunicat.

Președintele Traian Băsescu l-a desemnat pe fostul președinte al CNAS Lucian Duță drept membru în Consiliul de Administrație al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate din partea Administrației Prezidențiale, scrisoarea de nominalizare fiind transmisă în data de 10 iunie.

Contactat de MEDIAFAX, Lucian Duță a declarat că a acceptat nominalizarea pentru a da un impuls actualei conduceri a CNAS să finalizeze proiectele care ajută pacientul.

„Înainte de a fi om politic, sunt medic. Am acceptat nominalizarea pentru a da un impuls actualei conduceri a CNAS să finalizeze proiectele care ajută pacientul: cardul de sănătate și dosarul electronic al pacientului. Ambele proiecte sunt începute de mine, dar au fost blocate din iunie 2012”, a declarat Duță.

Lucian Duță a fost președintele CNAS în perioada 2009-2012. În prezent, Duță este membru în BPN al PDL și președinte interimar al PDL Sector 1.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață