E oficial: Adrian Păunescu a mai avut o fiică dintr-o relație extraconjugală

E oficial: Adrian Păunescu a mai avut o fiică dintr-o relație extraconjugală
Publicat: 28/11/2012, 19:48
Actualizat: 23/08/2013, 03:26

Andreea Mihaela Bîrlea este fiica poetului Adrian Păunescu, Judecătoria sectorului 1 București admițând, miercuri, cererea privind stabilirea paternității și dispunând să se facă toate mențiunile în documentele oficiale.

Decizia judecătoriei poate fi atacată cu apel la Tribunalul București.

Judecătoria sectorului 1 București a încheiat, în urmă cu o săptămână, dezbaterile în procesul de stabilire a paternității, deschis de Andreea Mihaela Bîrlea care afirmă că poetul Adrian Păunescu este tatăl ei biologic, ea având o decizie privind tagadă paternității lui Nicolae Bîrlea, tatăl din actul de naștere.

În paralel cu procesul de la Judecătoria sectorului 1, la Judecătoria sectorului 3 București Andreea Bîrlea a depus o contestație prin care a negarea paternității tatălui din certificatul de naștere.

În 20 iunie 2012, Judecătoria sectorului 3 București a decis: „Constată ca defunctul Bîrlea Nicolae nu este tatăl biologic al reclamantei. Dispune efectuarea cuvenitelor mențiuni în actul de naștere al reclamantei, în sensul radierii numelui și prenumelui defunctului Bîrlea Nicolae de la rubrica «tată». Dispune eliberarea unui nou certificat de naștere reclamantei”. Decizia poate fi contestată cu apel la Tribunalul Capitalei, însă nu s-a înregistrat o astfel de acțiune.

Andreea Mihaela Bîrlea, care este grefier la Tribunalului București, susține că mama ei, Rodica Gabriela Bîrlea, și Adrian Păunescu erau fiecare căsătoriți la momentul la care au avut legătura amoroasă.

Femeia a cerut ca instanța să dispună „tăgada paternității defunctului Nicolae Bîrlea ce apare ca fiindu-i tată în certificatul de naștere” și „stabilirea paternității față de ea a defunctului Adrian Păunescu, decedat în 5 noiembrie 2010”. În acest sens, tânăra a dovedit pe baza unui test ADN că cel trecut în actul de identitate nu îi este tată.

„Situația a fost păstrată într-o oarecare ambiguitate datorită poziției sociale a tatălui meu biologic. Acesta a decedat în 5 noiembrie, lăsând ca moștenitori pe Ana Maria, Ioana (decadată în noiembrie anul trecut-n.r.) și Andrei Păunescu, precum și pe Carmen Păunescu”, se mai arată în acțiunea depusă la instanță.

Poetul Adrian Păunescu a încetat din viață în 5 noiembrie 2010, la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală.

Prima soție a poetului, Constanța Buzea, scria că Adrian Păunescu ar fi avut două fete gemene dintr-o relație cu o altă femeie, fete pe care nu le-a recunoscut niciodată. „Câteva luni după nașterea Ioanei (prima fiică a cuplului Adrian Păunescu – Constanța Buzea, n.r.), stând noi de vorbă, încercam să-l asigur că următorul nostru prunc o să fie băiatul pe care și-l dorește. Dar îi scapă o remarcă aiuritoare, că lui i se vor naște numai fete. Cum așa?! Și, fără să-i pese de efect, mi se spovedește cu orgoliu că este tată și la altă casă. Că o nebună îndrăgostită de el, femeie măritată, i-ar fi născut gemene”, a scris Constanța Buzea.

„Îmi deschide o blondă nisipie care mă pilotează în tăcere către un pătuț dublu cu grilaj, în care copilele își zbăteau bucuroase mânuțele și genunchii, între păpuși și sumedenie de jucării într-un aranjament ostentativ. Este mai scundă decât mine, transpiră cuprinsă de un tremur abia perceptibil. Nu spune mare lucru, instruită probabil de el la telefon. Fetele – copii identice ale Ioanei mele. Eu nășteam în iunie. Adrian reușise performanța de a trăi liniștit, pendulând fără istov între două femei însărcinate, una mai naivă decât alta, nevasta și amanta, alăptându-i pruncii dolofani”, mai scrie Constanța Buzea.

Pe de altă parte, Adrian Păunescu a confirmat, într-un interviu publicat de revista Tango în 2009, existența unui copil din flori, a cărui situație legală nu a elucidat-o, însă, niciodată. „N-am elucidat-o pentru că ființa despre care e vorba a încercat un șantaj pe care nu-l suport, poate să vină și de la puterile atomice. Și anume, a încercat să intre și ea la pachet, în eventuala recuperare a acelui copil. Așa s-au întrerupt discuțiile”, spunea Păunescu atunci

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”