Echipa de control de la DSP și IPJ Vrancea, dată afară din sediul Primăriei Mărășești de primarul Valerică Chitic/ Edilul și subordonații, surprinși fără mască în birou

Echipa de control de la DSP și IPJ Vrancea, dată afară din sediul Primăriei Mărășești de primarul Valerică Chitic/ Edilul și subordonații, surprinși fără mască în birou
Primarul localității Mărășești, Valerică Chitic/Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 01/11/2020, 18:01

Primarul localității Mărășești, Valerică Chitic, a avut un „exces de furie” în momentul în care a fos surprins fără mască în instituție de echipa de control de la Direcțiade Sănătate Publică și IPJ Vrancea, și i-a dat afară pe angajații DSP și IPJ. Incidentul, relatat pe pagina de Facebook a DSP, a stârnit multe comentarii din partea internauților. 

Incidentul s-a petrecut în 30 octombrie și a fost discutat în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vrancea. Echipa de control, formată din angajați ai DSP și ai IPJ, au constatat că la Primăria Mărășești, nu purtau mască nici primarul, nici viceprimarul, nici secretara.

Întrebat de ce nu poartă mască, primarul din Mărășești a răspuns că în instituție el hotărăște

Modul în care s-au derulat evenimentele a fost relalat pe larg într-o postare făcută publică de DSP Vrancea pe pagina de Facebook.

„Când angajata DSP i-a întrebat de ce nu poartă mască, primarul Valerică Chitic s-a adresat celor doi într-un mod nepoliticos, spunând că în instituție el hotărăște. Angajata DSP a insistat și a motivat prezența sa, menționând că are tot dreptul să verifice modul de respectare a măsurilor sanitare în instituțiile publice. În momentul în care i-a adresat recomandări edilului în sensul respectării legii, acesta a avut un exces de furie și a poftit-o afară pe angajata DSP. Nici agentul de la IPJ Vrancea nu a fost tratat mai bine, primarul Chitic adresându-i-se într-un mod nepoliticos și dându-l afară și pe el din instituție. ”, potrivit DSP Vrancea.

În acest context, a fost întocmit proces verbal, iar primăria va fi amendată.

DSP Vrancea subliniază că astfel de incidente nu sunt singulare și atarge atenția asupra măsurilor care trebuie respectate, în special în instituții

„Față de cele constatate, a fost întocmit proces verbal și se va aplica amendă UAT Mărășești pentru nerespectarea măsurilor de siguranță epidemiologică. Din păcate, abateri de la respectarea măsurilor legale de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei s-au mai constatat și la alte instituții din județ, echipele de control ale DSP Vrancea atrăgând atenția celor care nu respectă prevederile legale asupra riscurilor la care se expun, atât pentru sănătatea lor dar și a celor cu care intră în contact, fie colegi de serviciu sau din familie.
Vom reveni cu detalii în ceea ce privește controalele efectuate”, se arată în postarea DSP Vrancea.

Situația de la Mărășești a fost prezentată în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vrancea

Iată întreaga relatare de pe pagina DSP Vrancea:
„În cursul zilei de 30 octombrie 2020, un angajat al Direcției de Sănătate Publică Vrancea și un agent al IPJ Vrancea au vrut să verifice modul de respectare a măsurilor de siguranță epidemiologică în instituțiile publice, respectiv Primăria Mărășești. Controlul a fost efectuat în baza prevederilor HG 856 din 14 octombrie 2020, cu stabilirea măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, și în baza Legii 55, din 15 mai 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
La intrarea în instituție, cei doi membri ai echipei de control au constatat că secretara nu purta mască și i s-a cerut să se conformeze măsurilor legale stabilite. Pentru că inclusiv ușa de la biroul primarului era deschisă, cei doi s-au recomandat și au constatat că, de asemenea, primarul și viceprimarul nu purtau mască de protecție. Când angajata DSP i-a întrebat de ce nu poartă mască, primarul Valerică Chitic s-a adresat celor doi într-un mod nepoliticos, spunând că în instituție el hotărăște. Angajata DSP a insistat și a motivat prezența sa, menționând că are tot dreptul să verifice modul de respectare a măsurilor sanitare în instituțiile publice. În momentul în care i-a adresat recomandări edilului în sensul respectării legii, acesta a avut un exces de furie și a poftit-o afară pe angajata DSP. Nici agentul de la IPJ Vrancea nu a fost tratat mai bine, primarul Chitic adresându-i-se într-un mod nepoliticos și dându-l afară și pe el din instituție. Situația de la Mărășești a fost prezentată, de altfel, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vrancea din 30 octombrie 2020”, scriu cei de la DSP.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Explozie la rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Care este cauza incendiului
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Supermarketuri ÎNCHISE în weekend. A venit anunţul fulger: A apărut o problemă
Omenirea, speriată cu strategii pentru o nouă pandemie. Ce s-a întâmplat la Geneva
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii de știință au descoperit efectul ciudat al sarcinii asupra vârstei biologice