Editura MEDIAFAX s-a lansat astăzi. Adrian Sârbu: Este o editură dedicată textelor, nu profitului – VIDEO

Editura MEDIAFAX s-a lansat astăzi. Adrian Sârbu: Este o editură dedicată textelor, nu profitului - VIDEO
Publicat: 21/05/2019, 19:14

„Căutam să înființez eu o editură, ceea ce ar fi fost o sinucidere curată, ca să-mi public cărțile. Am avut o discuție cu Adrian Sârbu și am decis să facem o editură 50-50%, care, până la urmă, prin lansarea acestor prime patru volume se dovedește o editură serioasă”, a spus Ion Cristoiu.

Au fost prezentate două volume semnate de jurnalistul Ion Cristoiu, „Statul versus Corneliu Zelea Codreanu” și „De la Fondul Antonescu, la conturile lui Ceaușescu”, dar și primele exemplare din volumul semnat de Ion Traian Ștefănescu, „Întâlniri cu Nicolae Ceaușescu” ca și colecția de discursuri semnate de I.C. Brătianu, „Cuvintele unui mare român”.

„E un pariu, pariul meu a fost să îmi dovedesc mie și să redescopăr faptul că și jurnaliștii scriu. În ultimii 30 de ani, jurnaliștii scriu pentru ziare, pentru site-uri, pentru televiziune, dar au scris mai puține cărți. Unul dintre obiectivele acestei asocieri este să oferim o istorie a jurnalismului românesc, o istorie în lucrări, o istorie în autori, la fel ca și o istorie a ceea ce înseamnă literatură non-fiction, că e vorba de literatură de business, pentru că domeniul MEDIAFAX și Ziarul Financiar se referă la acest tip de conținut, că e vorba de istorie, pentru că domnul Cristoiu e un fan al istoriei, acesta a fost motivul pentru care am acceptat pariul lui Ion Cristoiu (…) Aș vrea să câștige cei care scriu, care au texte, pentru că această editură, e puțin paradoxal ceea ce spun, nu e o editură dedicată profitului, e o editură dedicată textelor, scriitorilor și, în primul rând, jurnaliștilor”, arată Adrian Sârbu.

Pentru Ion Traian Ștefănescu, o preocupare ține de recurența elementelor deja întânite în raportarea la istorie: „românii au această practică de a anatemiza propriul lor trecut. Când eram student, tot ce se petrecuse între cele două războaie mondiale era o nenorocire, totul absolut, până în 64, până la declarația de independență a Partidului. După ´89, regimul politic a fost definit ca regim ilegitim și criminal, nici mai mult nici mai puțin. Mă frământă faptul că așa cum gândeam eu până în 64, astăzi gândesc majoritatea tinerilor din lumea noastră cu privire la socialism”, a arătat autorul volumului lansat marți.

Următorul volum anunțat în colecția de cărți redescoperite de Ion Cristoiu, deschisă cu „Întâlniri cu Nicolae Ceaușescu”, de Ion Traian Ștefănescu și „Cuvintele unui mare român”, de I.C. Brătianu, este „Predică în pustiu”, culegerea editorialelor pubicate în 1942 de Stelian Popescu, directorul ziarului Universul.

Astăzi, chiar dacă vrem să alăturăm unor lideri realizați, eroici sau tragici, cum sunt cei patru pe care îi pomenim în aceste cărți, și cum vor fi mulți alții, am vrea să adăugăm unul contemporan, nu avem. Dacă editura își dorește să urmeze un crez, acesta este acela al promovării liderilor”, a arătat Adrian Sârbu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Cât de frumoasă e iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
ROMÂNII, VERIFICAȚI chiar în ziua de Paște. Ordinul care se aplică DEJA în toată România
Șapte reguli care te vor ajuta să economisești mulți bani
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Elisabeta I, Regina Fecioară sau Gloriana