Elcen: „Sistemul de termoficare învechit nu face față scăderii bruște a temperaturii”

Elcen: „Sistemul de termoficare învechit nu face față scăderii bruște a temperaturii”
Elcen: „Sistemul de termoficare învechit nu face față scăderii bruște a temperaturii” / Sursă Foto: Pixabay
Publicat: 02/12/2020, 19:46
Actualizat: 06/04/2021, 15:20

Potrivit unui comunicat transmis de Compania Elcen, pierderile din rețeaua de termoficare s-au triplat în ultimii 4 ani și sistemul învechit nu face față scăderii bruște a temperaturii. Compania prezintă scuzele pentru bucureștenii care se confruntă cu probleme în ceea ce privește alimentarea cu apă caldă și căldură.

Elcen: „Presiunea din conducte a scăzut progresiv în ultimii ani”

„Scăderea bruscă a temperaturilor exterioare din ultimele zile a generat presiune suplimentară asupra sistemului de încălzire învechit și degradat care se confruntă deja cu misiunea extrem de dificilă de a face față problemelor tehnice majore determinate de lipsa de investiții în modernizare. Ca urmare a acestor probleme, sistemul nu beneficiază de flexibilitatea necesară care să ii permită adaptarea rapidă la modificări bruște ale condițiilor meteo exterioare”, scrie într-un comunicat transmis de Elcen.

Potrivit reprezentanților companiei, s-a atras atenția în repetate rânduri asupra faptului că nerealizarea la timp a lucrărilor de reparații și modernizare a dus la o degradare constantă a sistemului și la o creștere explozivă a pierderilor în rețea. Astfel, conform Elcen, pierderile s-au dublat în 2020 față de 2019 și s-au triplat față de 2016.

„Mai mult decât atât, presiunea din conducte a scăzut progresiv în ultimii ani, astfel că în aceste moment, rețeaua nu are capacitatea tehnică de a prelua presiuni mai mari, întrucât există un risc semnificativ de spargere a conductelor. Totodată, criza pandemică determinată de propagarea virusului SAR-CoV2 în toate sectoarele de activitate, a fost, de asemenea, un factor ce a contribuit la întârzierea implementării lucrărilor de reparații și modernizare”, mai scrie în comunicatul Elcen.

Conform celor scrise în comunicat, parametrii de funcționare se vor îmbunătăți gradual, „astfel că în următoarea perioadă se va constata o revenire ce va permite livrarea agentului termic în condiții corespunzătoare”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase