Elena Udrea a fost dusă la ICCJ. Se decide dacă fostul ministru al Dezvoltării rămâne în arest încă 30 de zile

Elena Udrea a fost dusă la ICCJ. Se decide dacă fostul ministru al Dezvoltării rămâne în arest încă 30 de zile
Publicat: 02/04/2015, 12:17
Actualizat: 06/08/2015, 02:57

Fostul ministru Elena Udrea a venit la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), fiind însoțită de polițiștii care au adus-o din arest, pentru a fi prezentă la judecarea contestației sale la decizia din 23 martie a unui judecător de drepturi și libertăți de la instanța supremă, care a decis prelungirea arestului preventiv în cazul său.

Elena Udrea cere instanței să nu îi prelungească arestul preventiv cu încă 30 de zile, ci să îl înlocuiască cu arestul la domiciliu sau cu măsura controlului judiciar.

În același timp cu Elena Udrea, la ICCJ a fost adus și fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja, inculpat și el în dosarul „Gala Bute”. În aceeași sală de judecată urmează să fie adus și Tudor Breazu, administratorul moșiei de la Nana a Elenei Udrea.

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis, în 23 martie, propunerea procurorilor DNA de prelungire a arestului preventiv în cazul Elenei Udrea, a lui Rudel Obreja și Tudor Breazu, în dosarul „Gala Bute”.

În cazul fostului consilier al Elenei Udrea Ștefan Lungu, fostului secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului Gheorghe Nastasia și primarului municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmeriță, instnața a dispus, în 23 martie, cercetarea în continure în arest la domiciliu.

Fostul ministru Elena Udrea este în arest din 25 februarie, în dosarul „Gala Bute”, în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului și respectiv de luare de mită în legătură cu finanțarea de către același minister a mai multor contracte.

Echipa de comunicare a Elenei Udrea anunța recent, într-un mesaj postat pe Facebook, că avocații fostului ministru au depus o plângere la Consiliul Superior al Magistraturii, prin care sesizează neregulile comise de procurorii care derulează ancheta în dosarul „Gala Bute”.

„Subliniem de la început faptul că nu avem de-a face cu orice anchetatori în acest dosar, ci vorbim de consilierii personali ai procurorului șef DNA. Practic, Laura Codruța Koveși conduce, de fapt, ancheta în acest dosar”, a scris echipa de comunicare a Elenei Udrea, în mesajul postat pe Facebook.

În sprijinul acestor afirmații, fostul ministru prezintă, prin echipa sa de comunicare, „câteva elemente punctuale și perfect demonstrabile”.

Astfel, Elena Udrea susține că „toți oamenii care sunt chemați la DNA sunt întrebați, într-o formă sau alta, dacă știu ceva ce ar putea să o incrimineze”, scopul final fiind acela de a se genera, cu orice cost, noi și noi dosare penale, fără să se țină cont de probe sau de faptul că „toate aceste denunțuri ar fi făcute sub presiune”.

„Pentru că am vorbit de presiuni, luni (23 martie, n.r.), la judecarea mandatului de prelungire a arestului preventiv în «Gala Bute», ceilalți doi inculpați aflați în arest, Rudel Obreja și Tudor Breazu, au declarat că asupra lor s-au făcut presiuni din partea procurorilor pentru a declara împotriva Elenei Udrea. Au existat chiar și promisiuni privind eliberarea. Asta arată că nu se dorește adevărul sau dreptatea, ci incriminarea lui Udrea. Se generează percepția publică (reală!) că oricine declară împotriva fostului ministru al Dezvoltării este liber”, potrivit mesajului postat pe Facebook.

Udrea mai arăta că „procurorii DNA au lăsat-o liberă pe Ana Maria Topoliceanu (pusă sub control judiciar), deși există probe foarte clare depuse la dosar că aceasta a încercat să-l influențeze și constrângă pe Tudor Breazu” să dea o declarație împotriva sa.

Totodată, fostul ministru preciza că momentul în care s-a făcut prelungirea mandatului de arestare „a fost special ales astfel încât cazul să pice la un anumit judecător”, încălcându-se „foarte grav principiul ca dosarul să intre în sarcina unui judecător independent”.

„E clar că luni s-a venit cu o soluție în plic”, a mai scris echipa de comunicare a Elenei Udrea, care menționează că procurorii nu i-au permis fostului ministru sau avocaților acesteia să pună anumite întrebări relevante.

În 19 martie, Elena Udrea a fost dusă din arest la DNA, pentru a fi confruntată, la cererea ei, cu denunțătorii Ștefan Lungu, Ana Maria Topoliceanu, Gheorghe Nastasia și Adrian Gărdean.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
NASA a creat anvelopa indestructibilă
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Halep NU SCAPĂ! Cutremur la ITIA: A venit timpul
Grigore Caramalac, crima organizată, sportul şi propaganda rusească în Republica Moldova (I)
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Otrava din farfuria românilor. Cum se îngălbenesc puii ca sa arate ca și când ar...
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și...
Test de cultură generală. Care e cea mai rapidă limbă?