Elena Udrea scapă mamele din penitenciar de geamul despărțitor. Avocatul Poporului i-a sărit în ajutor

Elena Udrea scapă mamele din penitenciar de geamul despărțitor. Avocatul Poporului i-a sărit în ajutor
Sursă Foto - Facebook
Publicat: 13/09/2022, 22:24
Actualizat: 13/09/2022, 22:27

Elena Udrea a postat pe Facebook, un mesaj în care critică modul în care Penitenciarul Târgșor impune vizitele, respectiv printr-un geam separator. Avocatul Poporului s-a autosesizat și ia în calcul să solicite Ministerului Justiției modificarea actualei legislații de executare a pedepselor, dar și alinierea la normele europene.

În urma postării Elenei Udrea, de pe internet, Avocatul Poporului a sărit în ajutorul acesteia, care a obținut o derogare pentru ca mamele să își poată vedea copiii fără a exista geamul despărțitor.

Condamnată la șase ani de închisoare, Elena Udrea se consideră  în continuare o victimă a sistemului. Sindicaliștii din Penitenciare au criticat-o dur pe Udrea în săptămânile trecute, tocmai pentru că atacă des sistemul.

Postarea Elenei Udrea de pe Facebook în care a criticat modul în care Penitenciarul Târgşor dorea să îi impună să îşi vadă copilul, respectiv printr-un geam separator ar putea duce la o schimbare. Avocatul Poporului s-a autosesizat şi chiar ia în calcul să solicite Ministerului Justiţiei modificarea actualei legislaţii de executare a pedepselor, dar şi alinierea la normele europene.

Avocatul Poporului a solicitat directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor ca vizitele deținuților cu copii minori să se desfășoare fără dispozitiv de separare, în situațiile în care nu există motive temeinice care să nu permită acest lucru.

„În funcție de răspunsul administrației, o să iau în calcul sesizarea Ministerului Justiției pentru modificarea legislației actuale”, a declarat Renate Weber pentru inpolitics.ro, adăugând că totul ține doar de dorința protejării copiilor cu părinți în închisori.

După ce a aflat de demersul Avocatului Poporului, Elena Udrea a transmis prin intermediul Facebook un mesaj de mulțumire.

„Mamele din penitenciarul Târgușor, sigur și din celelalte penitenciare, îi mulțumesc Avocatului Poporului. Speră că implicarea doamnei Renate Weber va duce la rezolvarea regulii absurde şi anume care oprește copiii deținutelor să își poată întâlni mamele, să le poată îmbrățișa, să poată fi mângâiați, ținuți în brațe, sărutați și alinați de cele care le-au dat viață.Așa cum spuneam, ca să îndreptăm lucrurile greșite pe care le întâlnim în toate domeniile la tot pasul, este necesar să se găsească doar bună intenție și o minte deschisă”, a scris Elena Udrea într-o nouă postare.

Elena Udrea schimbă regulile în Penitenciarul Târgșor

Totul a pornit de la o postare de săptămâna trecută a Elenei Udrea, în care a vorbit despre interdicția impusă de conducerea Penitenciarului Târgșor de a-și vedea copilul printr-un geam.

„O să aduc în discuție o știre absurdă creată de prevederea legală care face ca un copil să își vadă mama aflată în detenție doar printr-un geam numit „dispozitiv de protecție”, fără să poată atinge, fără să îi poată sta în brațe, fără să poată simți iubirea mamei, care lipsește atât de mult. Cine a putut gândi o tâmpenie ca asta?”, a scris Udrea pe Facebook.

Despre aceeași situație a vorbit și partenerul Elenei Udrea, Adrian Alexandrov.

„Am avut așa, un oarecare șoc în momentul în care am văzut că trebuie să stau de vorbă cu ea prin acel geam, sau dispozitiv de protecție, cum îl numesc ei, pentru că m-am gândit că la un moment dat va fi nevoie să ajung și cu copilul acolo și vom trebui să facem cam același lucru”, a spus acesta.

Totuși, la momentul în care Elena Udrea și-a văzut fetița la închisoare, s-a renunțat la geamul despărțitor.

„În camera Mama și copilul a fost o întâlnire față în față între Elena și copilul ei. A fost mediul decent și ok în care această primă întâlnire după atâta timp ar fi trebuit să se desfășoare. Camera este ok, este amenajată cu jucării”, a mai adăugat Adrian Alexandrov.

Elena Udrea este încarcerată la Penitenciarul Târgșor de la începutul lunii iunie după ce a fost extrădată din Bulgaria. Ea are de executat o pedeapsă de 6 ani de închisoare primită în dosarul Gala Bute, potrivit Fanatik.ro.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase