Elev notat cu SUFICIENT pentru că a scris corect cuvântul PATINOAR. Învățătorul nu-și recunoaște GREȘEALA. Andronescu: M-a revoltat și pe mine!

Elev notat cu SUFICIENT pentru că a scris corect cuvântul PATINOAR. Învățătorul nu-și recunoaște GREȘEALA. Andronescu: M-a revoltat și pe mine!
Publicat: 06/03/2019, 04:17

„Iași, 2019 – Colegiul Mihai Eminescu

David a ajuns acasă și s-a dus direct la dex-ul cel mare și greu (nu ăla on-line), pe care-l răsfoim de multe ori, la partidele de Scrabble – m-a întrebat: Tati, eu unde am greșit, nu înțeleg?

Ce să-i răspund, domnule învățător, de la clasa a II-a B ?

Am încercat totuși să-mi lămuresc copilul, că trăim într-o țară în care ne dorim și luptăm zi de zi, „să apună pe vecie acest sUare întunecos cu tot cu patinUarele ce ne scufundă, încet încet, într-un neant”…”, a scris Ionel Tarnovski.

Părinții elevului David au mers să discute cu învățătorul, dar acesta nu și-a recunoscut nicidecum vina și i-a rugat să nu mai fie insistenți.

„Am fost astăzi „în vizită” la domnul învățător. I-am expus problema, iar dânsul m-a invitat ironic să consult dicționarul. Să râd sau să plâng? Mă așteptam la o așa replică din partea dumnealui, așa că i-am arătat și fotografii din dicționar. Moment în care a început să se fâstâcească. Nu mi-a dat o explicație. Fie era momentul în care avea o revelație, fie mă credea pe mine „o cauză pierdută”, a povestit Tarnovski.

Gabriela Săndulescu, directorul Colegiului „Mihai Eminescu” din Iași, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că i s-a povestit, marți dimineața, despre acest caz, care a devenit viral pe Facebook, fără ca părinții elevului să fi informat conducerea despre caz.

„Părintele nu a venit să informeze școala sub nicio formă. Deci nu am aflat de la părinți, ci am aflat de la alții, care au aflat și ei tot de la alții. Acum vom avea o discuție ca să ne lămurim cu toată chestiunea, dacă e adevărată, în ce context e. Nu știu nimic să vă spun, pentru că nici n-am apucat să vedem textul. (…) Trebuie verificat. Se poate scrie orice, în orice context. Eu ce pot să vă spun dacă nu am elementele de control. Discutăm toată chestiunea și o să putem să dăm un răspuns avizat”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Gabriela Săndulescu.

Potrivit acesteia, învățătorul de la clasa a II-a B are mulți ani de experiență în învățământ și a refuzat să facă public numele acestuia.

„Vă spun este că este un om dedicat, un om cu foarte multă experiență. De câți ani știu eu, și nu sunt puțini, nu am avut niciun fel de probleme, de niciun tip, nu spun de competență profesională. N-aș putea să vă spun decât că-i prima dată când o să avem o asemenea situație vizavi de domnul învățător”, a mai spus Săndulescu.

Reprezentanții Colegiului „Mihai Eminescu” din Iași nu au contactat părinții elevului, dar urmează să formeze o comisie care să verifice cazul.

Andronescu: M-a revoltat și pe mine

Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, a anunțat, marți, că se impune evaluarea învățătorului din Iași care a corectat lucrarea unui elev din clasa a doua, care a scris „patinoar”, dascălul considerând că varianta corectă este „patinuar”.

Regret nespus ce s-a întâmplat și o să mă interesez ce caută doamna aceea învățătoare sau ce o fi dânsa care scrisul corect al unui copil. M-a revoltat și pe mine, vă mărturisesc sincer. Nu am altceva de comentat”, a declarat ministrul Educației Naționale, la Parlament.

Întrebată ce ar putea face Ministerul Educației în acest caz, Ecaterina Andronescu a precizat: „Păi să o trimitem pe doamna într-un program de evaluare, da? Să vedem dacă mai poate rămâne la catedră dacă nu știe să scrie corect românește sau nu. Acest lucru aș vrea eu să întreb și să aflu și să văd ce a făcut directorul. Este îngrozitor de neplăcut și pentru mine să văd că un profesor dintr-o școală unde elevul se duce să învețe …Sper să fie un caz singular”.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun