Elevi tunși la școală de profesoara de matematică. Întâmplarea scandaloasă, la un liceu prestigios din Ploiești

Elevi tunși la școală de profesoara de matematică. Întâmplarea scandaloasă, la un liceu prestigios din Ploiești
Publicat: 10/11/2017, 18:17
Actualizat: 11/11/2017, 10:03

Doi elevi din clasa a șaptea de la Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza din Ploiești au fost tunși la școală, în sala de clasă, de profesoara de matematică. Incidentul a fost relatat, pe o rețea de socializare, de deputatul USR, Dan Rădulescu, acesta precizând că a fost sunat de tatăl unui elev care i-a povestit întâmplarea.

„Astăzi (vineri – n.r.), m-a sunat Razvan Ioniță. Avea o voce gâtuită de indignare. Băiatul lui este elev într-a șaptea la Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza din Ploiești. De o bună bucată de vreme era tachinat de doamna profesoară de matematică, nu pe motiv că nu s-ar fi priceput la disciplina lui Pitagora, ci pentru că, în viziunea dumneaei, micuțul nu corespundea – avea părul lung. Degeaba tatăl i-a explicat, inclusiv dirigintei, de nenumărate ori cum stă treaba, doamna, nu și nu”, scrie deputatul.

Rădulescu spune că fiul celui care l-a sunat, dar și un alt coleg, au fost tunși după ce alți elevi au fost puși să le măsoare lungimea părului.

„A pus câțiva colegi să-i măsoare părul copilului, a constatat cei 15 centimetri, apoi le-a cerut o foarfecă și l-a tuns. A urmat încă un coleg de clasă, la fel de . Nu a contat că acei copii au 13 ani. Că s-ar fi putut speria și reacționa cumva, încât să se întâmple o tragedie, calea dintre o foarfecă și un ochi, o ureche sau o mână, fiind extrem de mică, mai ales în aceste cazuri. Nu! Nu a contat pentru onorabilul cadru didactic că gestul său necugetat poate lăsa urme adânci în dezvoltarea psiho-emoțională a celor doi adolescenți! Nici că, în urma unei plângeri la poliție – care și sper să se întâmple – poate fi acuzată de vătămare corporală….Consider că această doamnă profesoară nu onorează învățământul românesc!”, mai scrie Rădulescu.

Contactat de corespodnentul MEDIAFAX, directorul Colegiului Național Alexandru Ioan Cuza Ploiești, Rodica Popescu, a declarat că a fost informată telefonic despre această situație și luni va fi convocată o comisie care va ancheta situația.

„Am fost informată telefonic că s-ar fi întâmplat o astfel de situație. Sunt la o activitate, la București. Nu știu dacă așa au stat lucrurile sau nu. Luni vom face o comisie care va ancheta situația. Au fost părinții la școală. Vom convoca profesorul, părinții”, a declarat Popescu.

Directorul a mai spus că la nivelul unității de învățământ există un regulament intern prin care băieții nu au voie să aibă părul mai lung de cinci centimetri.

„Pot să vă spun că avem un regulament intern. Elevii sunt obligați să aibă uniformă, ținută decentă, iar băieții nu au voie cu părul mai mare de 5 centimetri”, a mai spus Rodica Popescu.

Poliția Prahova nu a primit nicio sesizare în acest caz.

La jumătatea lunii octombrie, mai mulți elevi de clasele a 11-a și a 12- de la Liceul Greco-Catolic „Inochentie Micu” Cluj-Napoca au fost scoși din clasă și din școală de către director, pe motiv că aveau părul lung sau barbă. Ei au fost trimiși să se tundă sau să se bărbierească.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase