Elevii din România vor afla, luni, câte ore trebuie să lucreze în afara școlii. Promisiunea ministrului Educației

Elevii din România vor afla, luni, câte ore trebuie să lucreze în afara școlii. Promisiunea ministrului Educației
Publicat: 24/11/2016, 22:58
Actualizat: 05/06/2018, 19:24

„Luni voi semna un ordin de ministru prin care reglementăm câte ore poate și trebuie să lucreze un elev sau o elevă în afara școlii. În momentul de față, noi lăsăm lucrurile la ceea ce se numește «common sense», rezonabilitatea profesorilor și ceea ce se întâmplă este că vacanțele de vară se transformă într-un fel de competiție, de concurs, câte sute sau mii de probleme să rezolvăm. Să lăsăm deoparte ipocrizia. Noi, oamenii maturi, așteptăm vara pentru a putea să ne relaxăm, să ne odihnim. Iar o elevă sau un elev care are 6-7-8 ani și așa mai departe trebuie să lucreze continuu în așa fel încât în septembrie, când ajunge la școală, să nu o supere pe doamna învățătoare sau pe doamna dirigintă și să vină cu caietul de teme făcute. Eventual să mai primească și o notă proastă sau un calificativ prost. Dacă nu se înțelege chestiunea aceasta printr-o pedagogie naturală pe care ar trebui să o trăim, să o respirăm în mod firesc și natural, atunci legiuitorul, în cazul de față ministrul Educației, dă un ordin prin care spune, de pildă, că la învățământul primar, la casa pregătitoare, nu se dau teme acasă. Nu se dau teme acasă”, a declarat ministrul Educației, Mircea Dumitru, la sesiunea online „De vorbă cu Ministrul tău”.

Ministrul Educației a spus că pentru învățământul primar, timpul pe care trebuie să îl petreacă un elev făcând teme nu trebuie să depășească o oră, iar la gimnaziu, două ore.

„Nu dai la vârsta de 6 ani teme acasă. Pentru învățământul primar, de asemenea, este un cuantum de ore pe care trebuie să îl petreacă acasă ca să facă temele, care nu trebuie să depășească o oră. Pentru învățământul gimnazial, crește gradul la două ore. Pentru liceu, sigur că trebuie să fie ceva mai mare”, a mai declarat Dumitru.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase