Emoții URIAȘE la NASA. Cel mai rapid VEHICUL SPAȚIAL din istorie, lansat către Soare. Omenirea, la un pas de a DESCIFRA secretele energiei solare.

Emoții URIAȘE la NASA. Cel mai rapid VEHICUL SPAȚIAL din istorie, lansat către Soare. Omenirea, la un pas de a DESCIFRA secretele energiei solare.
Publicat: 13/08/2018, 18:15
Actualizat: 19/11/2018, 18:49

Sonda spațială Parker Solar Probe a fost lansată duminică la Cape Canaveral, Florida, fiind prima ambarcațiune spațială care poartă numele unui cercetător în viață – astrofizicianul Eugene Parker, în vârstă de 91 de ani, care a deschis o nouă eră în cercetările spațiale, descoperind vântul solar în 1958.

Sonda este setată să devină obiectul cel rapid lansat vreodată în spațiu, fiind propulsată pentru a atinge viteze de până la 690.000 kilometri pe oră, ceea ce înseamnă că ar putea ajunge de la New York la Tokyo în mai puțin de un minut, au declarant cercetătorii NASA pentru BBC News.

Datele colectate de Parker Solar Probe promit să explice misterele încă neelucidate de știință despre comportamentul Soarelui.

Sonda spațială va trece pe lângă Venus peste șase săptămâni, urmând să ajungă în atmosfera solară în următoarele șase săptămâni.

De-a lungul a șapte ani, Parker va face 24 de ocoluri în jurul stelei noastre pentru a studia fizica coroanei, locul unde pare să provină o mare parte din activitatea solară importantă care afectează Pământul.

Sonda va ajunge la doar 6,16 milioane km (3,83 milioane de mile) de la „suprafața” Soarelui, a anunțat NASA.