Emoționant! Cum a fost salvată de la moarte o femeie din Vrancea, după un apel telefonic greșit. Caz, probabil, unic în România

Emoționant! Cum a fost salvată de la moarte o femeie din Vrancea, după un apel telefonic greșit. Caz, probabil, unic în România
Emoționant! Cum a fost salvată de la moarte o femeie din Vrancea, după un apel telefonic greșit. Caz, probabil, unic în România
Publicat: 27/08/2020, 13:37

Doar în filme se mai întâmplă așa ceva. Pentru că se simțea rău, o femeie din Focșani și-a sunat prietena să-i ceară ajutorul. Doar că nu a răspuns amica, ci o altă femeie, Irina, care se afla în concediu. În continuare, vă redăm integral povestea. Cert este că o viață a fost salvată de la distanță, după un apel telefonic eronat.

Totul s-a întâmplat miercuri după-amiază, iar personajele principale au fost două femei, una din județul Galați, cealaltă din Vrancea. Cea din urmă se deplasa cu familia, spre litoral. Dialogul dintre ele a descurs astfel: ”Alo, Mihaela! Mă simt rău, nu ştiu ce să fac?” Irina: ”Bună ziua! Nu sunt Mihaela, dar spuneţi-mi cu ce vă pot ajuta!

A urmat o pauză lungă, iar la telefon se mai auzeau doar gemetele unei femei. “Doamnă, mă auziţi! Ziceţi-mi ce aţi păţit?”, a întrebat, speriată, Irina, potrivit adevarul.ro.

Din nefericire, nu se mai înţelegea absolut nimic din ce spunea femeia din Vrancea, care se simțea rău. În cele din urmă, discuția s-a întrerupt. Irina nu a lăsat lucrurile astfel și a sunat la 112, unde i-a explicat operatoarei S.T.S. Ialomița care este situația: ”Doamnă, am fost sunată de pe un număr de telefon de o persoană necunoscută, care probabil a greşit numărul. Persoana părea că se simte rău şi este singură în casă”.

Operator S.T.S.: ”Daţi-mi, vă rog, datele dumneavoastră şi numărul de telefon de pe care aţi fost sunată”.

Apoi, după obţinerea datelor, S.T.S. a redirecţionat cazul către dispecerii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea (I.S.U. Vrancea), care au demarat procedurile de localizare a zonei de unde a fost efectuat apelul.

Irina nu s-a liniștit nici acum, astfel că a sunat-o din nou pe femeia din Vrancea, care, de această dată, i-a răspuns.

Irina: ”Doamnă, vreau să vă ajut! Cum vă cheamă? Spuneţi-mi, vă rog, cum vă cheamă?

Din vocea slăbită s-a putut, din fericire, înţelege: ”Sunt Georgeta…!

Irina a sunat din nou la 112 şi a oferit informaţiile suplimentare.

Ce comunicat a emis ISU Vrancea

Având datele de identificare, dispecerii I.S.U. Vrancea au luat de îndată legătura cu colegii lor poliţişti, care s-au mobilizat şi au găsit repede adresa persoanei în baza de date. Au trimis un echipaj în recunoaştere. Totodată, la adresa indicată s-au deplasat de urgenţă, un echipaj de intervenţie din cadrul I.S.U. Vrancea şi un echipaj al Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vrancea. Pompierii au pătruns în apartamentul situat la etajul al doilea, cu ajutorul unei scări de fereastră. În interior, a fost găsită o femeie, în vârstă de 88 de ani, conştientă dar cu starea sănătăţii precară. Femeia a fost preluată de echipajul S.A.J. şi transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe Focşani. Caz rezolvat cu succes, datorită prezenţei de spirit de care a dat dovadă Irina şi a bunei cooperări care există între instituţiile care au intervenit: S.T.S., I.S.U. Vrancea, I.P.J. Vrancea, S.A.J. Vrancea. Felicitări tuturor! Aţi demonstrat încă o dată că un strigăt disperat se poate transforma într-o viaţă salvată!„, potrivit ISU Vrancea.