Este OFICIAL! Directorul Automobile Dacia anunță că modelele Dacia Bigster și Duster 3 vor fi produse în România

Este OFICIAL! Directorul Automobile Dacia anunță că modelele Dacia Bigster și Duster 3 vor fi produse în România
Publicat: 17/03/2023, 17:23
Actualizat: 17/03/2023, 17:30

Dacia confirmă oficial că modelul de serie bazat pe concept Bigster și a treia generație Duster vor fi produse la uzina de la Mioveni. Ambele vor avea la bază platforma CMF-B.

A treia generație Duster va intra în producție în 2024 (debutul va avea loc la finalul anului 2023), iar noul SUV bazat pe conceptul Bigster va fi lansat în 2025. Totodată, Dacia mai anunță că, începând din al doilea trimestru al anului 2024, Jogger (inclusiv Jogger Hybrid) va fi produs și în Maroc, la uzina din Tanger.

Directorul executiv al Automobile Dacia, Mihai Bordeanu, a declarat astăzi că, pentru prima dată, poate anunța oficial că atât viitorul Duster, cât și urmașul conceptului Bigster, vor fi asamblate la uzina de la Mioveni, din România alături de Jogger și Logan.

„Dacia a intrat într-o nouă fază a evoluției sale și se pregătește să abordeze segmentul C, mizând pe aceleași atuuri care au contribuit la succesul actual al mărcii: preocuparea de a răspunde așteptărilor clienților, oferindu-le ceea ce este esențial, la cel mai bun raport prestații/preț”, a declarat Mihai Bordeanu, director general Automobile Dacia, potrivit economica.net.

Atât viitorul Duster, cât și noul SUV bazat pe conceptul Bigster, sunt dezvoltate pe platforma CMF-B a Renault Group. Această platformă, competitivă și extrem de flexibilă, reprezintă un element important în strategia industrială a mărcii Dacia, asigurând dezvoltarea unei game largi de vehicule, cu lungimi de la 4,1 metri la 4,6 metri.

Care este conceptul Dacia Bigster

Pe această platformă se pot astfel produce vehicule cu tipuri diferite de caroserie : sedan, hatchback și SUV din segmentele B și C, cu tracțiune 4×2 sau 4×4, și echipate cu motorizări termice sau hibride, conforme cu evoluția reglementărilor în domeniu. Datorită platformei CMF-B, Dacia dispune de agilitatea necesară pentru dezvoltarea noului său plan produs.

Pentru a susține ofensiva în segmentul C, începând din al doilea trimestru al anului 2024, modelul Jogger, inclusiv versiunea Jogger HYBRID 140, va fi produs și în uzina din Tanger (Maroc).

În acest context, Mihai Bordeau a explicat că „la Mioveni vor fi asamblate în viitor modelele Logan, Duster, Jogger și Bigster. De asemenea, începând cu 2024 Jogger va fi asamblat, alături de Sandero, și la uzinele din Maroc ale grupului Renault. Deocamdată știm că Jogger va fi asamblat în ambele țări. Cum va fi repartizată ulterior producția rămâne de văzut”.

În plus, oficialul Dacia a declarat că „la uzina din Mioveni va avea loc o ofensivă în segmentul C (n.n. – compact). Este o veste foarte bună pentru uzină și pentru România. (…) O decizie privind creșterii capacității de producție a uzinei din România nu a fost încă luată, însă decizia va fi comunicată până la finalul acestui an”.

Cu privire la viitorul gamei de produse Dacia, Mihai Bordeanu a menționat că „următoarea lansare a mărcii va fi noua generația Duster. Ea va avea loc spre sfârșitul anului, iar livrările vor începe în primăvara următoare. În 2025 vom lansa și Bigster, iar prin 2027 – 2028 va urma o înnoire a restului gamei. Am anunțat, de asemenea, apariția a două noi modele de segment C. Nu am încă informații despre acestea și nici despre un eventual SUV cu dimensiuni mai mici decât Duster”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase