Eugen Tomac: PMP, singurul partid care și-a dorit în mod onest revenirea la alegerea primarului în două tururi

Redactor:
Mihai Georgescu
Eugen Tomac: PMP, singurul partid care și-a dorit în mod onest revenirea la alegerea primarului în două tururi

Liderul PMP, Eugen Tomac, susține că partidul său „singurul partid din această țară care în mod onest și-a dorit să revenim la alegerea primarului în două tururi”, fiind singura formațiune care „a venit în Parlament cu un proiect de lege” în această direcție.

Eurodeputatul a afirmat, duminică, la Ploiești, că „toate celelalte partide, absolut toate, doar declarativ au susținut” acest demers.

„Avem nevoie de alegerea primarilor în două tururi”

De ce PMP? Singurul partid din această ţară care în mod onest şi-a dorit să revenim la alegerea primarului în două tururi… Toate celelalte partide, absolut toate, doar declarativ au susţinut că îşi doresc revenirea la alegerea primarilor în două tururi. Singurul partid care a venit în Parlament cu un proiect de lege (…) este PMP. Singurul proiect de lege care a mers în Parlament cu un suport popular de un milion de semnături strânse de PMP, care a parcurs toate procedurile parlamentare, proiect de lege care a fost adoptat de Senat, care de mai bine de un an şi jumătate se află pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor şi nici PNL, nici USR şi niciun alt partid nu doreşte să îl susţină, deşi mai avem nevoie de un singur vot, este proiectul de lege al PMP. Toţi ceilalţi mint! Aveţi obligaţia în această campanie (…) să le spuneţi oamenilor acest adevăr. (…) Avem nevoie de alegerea primarilor în două tururi pentru a-i pune în fruntea comunităţii pe cei mai pregătiţi, pe cei mai dedicaţi, pe cei mai susţinuţi dintre cetăţeni”, a afirmat Eugen Tomac în discursul susţinut cu ocazia lansării candidaţilor PMP Prahova la alegerile locale, potrivit Agerpres.

Liderul PMP susține că „alegerile locale sunt importante pentru că (…) sunt despre oameni. Mulţi se ascund în spatele siglelor de partid, trebuie să mergeţi să le spuneţi cetăţenilor că în aceste alegeri se votează oamenii. Nu siglele, nu aranjamentele pe masă sau sub masă, ci oamenii. Faptul că avem o poză atât de urâtă cu un trecut atât de sinistru al politicii prahovene trebuie să ne dea curaj şi să privim cu mai multă încredere în şansa noastră. (…) Avem obligaţia să începem să gândim ca un partid mare. Veţi vedea că, pe 27 septembrie, prahovenii vă vor da foarte multe voturi pentru că le meritaţi. (…) Sunt absolut convins că oamenii au obosit de lozinci, de slogane, de promisiuni goale de conţinut”.

„Cât tupeu pot avea unii în politică…”

„Urmează, după alegerile locale, alegerile parlamentare. (…) Cât tupeu pot avea unii în viaţa politică să vină să mai ceară votul când noi, după 10 ani, tot avem un parlament de aproape 500 de parlamentari în condiţiile în care, în urmă cu 10 ani, aproape 10 milioane de români au ieşit la un referendum şi au spus că vor 300, nu aproape 500. (…) Un referendum nu este un sondaj de opinie. Instituţia în sine a referendumului este fundamentală într-o democraţie. (…) Singurul partid din această ţară care a mers în Parlament cu un proiect de lege prin care am propus să reducem numărul de parlamentari de la aproape 500 la maxim 300 este PMP. (…) Sunt absolut convins că vom reuşi. Legea a adoptată în Senat. Stă de mai bine de doi ani de zile pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor şi toate partidele ignoră această realitate. (…) Avem obligaţia să ne batem pentru acest obiectiv şi o vom face”, a mai spus președintele PMP.

ŞOC! 3 fotbalişti de naţională au chemat o actriţă XXX şi au pus-o să plătească...
Ştirea momentului despre Titi Aur! Fusese internat în stare gravă, din cauza COVID
FOTO. Anamaria Prodan s-a dezbrăcat ca să îl provoace pe Reghe? În pline zvonuri despre...
SOC! Oana Roman a dat cărţile pe faţă! Cine este bărbatul care o face să...
Sorana Cîrstea a întors toate privirile la petrecerea de ziua ei de naștere: `Trăiește-ți viața!`...
Trucul prin care Sergiu Călărețul l-a păcălit pe Cătălin Moroșanu. Prima reacție venită de la...
„Dexit”. Partidul german de opoziţie AfD anunţă că va face campanie pentru ca Germania să...
BANCUL ZILEI – Ce au făcut două virgine din București
Microcipul care detectează Covid-19 în corp înainte să ai simptome. Cum funcționează. VIDEO
Ştirea momentului despre Titi Aur! Fusese internat în stare gravă, din cauza COVID
O populație MISTERIOASĂ descoperită recent, de care nimeni nu știa, îi ULUIEȘTE pe oamenii de...
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
Incredibil! Cât costă, de fapt, o oră suplimentară muncită de polițiștii locali
Acest model a mâncat un pretzel, iar la scurt timp după aceea a ajuns la...
ȘOC! Dispare restricția care îi enerva cel mai mult pe români. Se aplică de la...
Virusul care scade inteligența. E prezent la jumătate din cei testați
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Partea întunecată a muncii în vremea COVID. Lucratul de acasă şi izolarea duc la o...
×
Inchide