Eugen Tomac: PMP, singurul partid care și-a dorit în mod onest revenirea la alegerea primarului în două tururi

Redactor:
Mihai Georgescu
Eugen Tomac: PMP, singurul partid care și-a dorit în mod onest revenirea la alegerea primarului în două tururi

Liderul PMP, Eugen Tomac, susține că partidul său „singurul partid din această țară care în mod onest și-a dorit să revenim la alegerea primarului în două tururi”, fiind singura formațiune care „a venit în Parlament cu un proiect de lege” în această direcție.

Eurodeputatul a afirmat, duminică, la Ploiești, că „toate celelalte partide, absolut toate, doar declarativ au susținut” acest demers.

„Avem nevoie de alegerea primarilor în două tururi”

De ce PMP? Singurul partid din această ţară care în mod onest şi-a dorit să revenim la alegerea primarului în două tururi… Toate celelalte partide, absolut toate, doar declarativ au susţinut că îşi doresc revenirea la alegerea primarilor în două tururi. Singurul partid care a venit în Parlament cu un proiect de lege (…) este PMP. Singurul proiect de lege care a mers în Parlament cu un suport popular de un milion de semnături strânse de PMP, care a parcurs toate procedurile parlamentare, proiect de lege care a fost adoptat de Senat, care de mai bine de un an şi jumătate se află pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor şi nici PNL, nici USR şi niciun alt partid nu doreşte să îl susţină, deşi mai avem nevoie de un singur vot, este proiectul de lege al PMP. Toţi ceilalţi mint! Aveţi obligaţia în această campanie (…) să le spuneţi oamenilor acest adevăr. (…) Avem nevoie de alegerea primarilor în două tururi pentru a-i pune în fruntea comunităţii pe cei mai pregătiţi, pe cei mai dedicaţi, pe cei mai susţinuţi dintre cetăţeni”, a afirmat Eugen Tomac în discursul susţinut cu ocazia lansării candidaţilor PMP Prahova la alegerile locale, potrivit Agerpres.

Liderul PMP susține că „alegerile locale sunt importante pentru că (…) sunt despre oameni. Mulţi se ascund în spatele siglelor de partid, trebuie să mergeţi să le spuneţi cetăţenilor că în aceste alegeri se votează oamenii. Nu siglele, nu aranjamentele pe masă sau sub masă, ci oamenii. Faptul că avem o poză atât de urâtă cu un trecut atât de sinistru al politicii prahovene trebuie să ne dea curaj şi să privim cu mai multă încredere în şansa noastră. (…) Avem obligaţia să începem să gândim ca un partid mare. Veţi vedea că, pe 27 septembrie, prahovenii vă vor da foarte multe voturi pentru că le meritaţi. (…) Sunt absolut convins că oamenii au obosit de lozinci, de slogane, de promisiuni goale de conţinut”.

„Cât tupeu pot avea unii în politică…”

„Urmează, după alegerile locale, alegerile parlamentare. (…) Cât tupeu pot avea unii în viaţa politică să vină să mai ceară votul când noi, după 10 ani, tot avem un parlament de aproape 500 de parlamentari în condiţiile în care, în urmă cu 10 ani, aproape 10 milioane de români au ieşit la un referendum şi au spus că vor 300, nu aproape 500. (…) Un referendum nu este un sondaj de opinie. Instituţia în sine a referendumului este fundamentală într-o democraţie. (…) Singurul partid din această ţară care a mers în Parlament cu un proiect de lege prin care am propus să reducem numărul de parlamentari de la aproape 500 la maxim 300 este PMP. (…) Sunt absolut convins că vom reuşi. Legea a adoptată în Senat. Stă de mai bine de doi ani de zile pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor şi toate partidele ignoră această realitate. (…) Avem obligaţia să ne batem pentru acest obiectiv şi o vom face”, a mai spus președintele PMP.

Ce mesaje compromițătoare a descoperit Alin Oprea. Cine este personajul celebru cu care soția i-a...
FOTO. Anamaria Ferentz, apariţie hot! Are peste 40 de ani, dar arată ca la 20...
ALERTĂ pe piața alimentară! Toți cei care au cumpărat acest produs, sunt obligați să-l returneze...
Calendar ortodox 25 septembrie 2020. DOI MARI SFINȚI SĂRBĂTORIȚI MÂINE
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Emisiunea lui Mihai Gâdea, făcută praf la CNA. 'Este o făcătură!'. Amenzile sunt URIAȘE
CORONAVIRUS 24 septembrie. Situaţia pe judeţe. Bucureşti pe primul loc în topul infectărilor. Alte trei...
Sondaj IRSOP: Gabriela Firea ar câștiga alegerile locale 2020. Diferența dintre ea și Nicușor Dan
Ce mesaje compromițătoare a descoperit Alin Oprea. Cine este personajul celebru cu care soția i-a...
ALERTĂ pe piața alimentară! Toți cei care au cumpărat acest produs, sunt obligați să-l returneze...
CREATURA din ocean care îl ÎNGROZEȘTE chiar și pe marele rechin alb. Descoperire ȘOCANTĂ în...
ȘOC în cazul Caracal! Unde ar fi fost văzută Alexandra. A apucat să SPUNĂ că...
Live video FCSB – Liberec scor. Vezi live video, singurul site care transmite meciul
Este DOLIU uriaş în lumea muzicii: Celebra cântăreaţă a murit
Hemoroizi sau cancer? Care sunt simptomele îngrijorătoare
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide