EURO 2020. Primele schimbări după scandalul biletelor la Tribuna VIP de pe Arena Națională. Ce a decis UEFA

EURO 2020. Primele schimbări după scandalul biletelor la Tribuna VIP de pe Arena Națională. Ce a decis UEFA
FRF a rezolvat disputa iscată după ce mai mulți fotbaliști din „Genrația de Aur” au fost nevoioți să stea la tribuna a doua
Publicat: 16/06/2021, 16:55

Federația Română de Fotbal a venit cu o rezolvare după scandalul iscat zilele trecute, la meciul dintre Austria și Macedonia de Nord, unde mai mulți fotbaliști din „Generația de Aur” au primit bilete la tribuna a doua a Arenei Naționale, în timp ce politicienii au urmărit partida de la tribuna oficială. 

Federația Română de Fotbal transmite printr-un comunicat că a făcut demersuri pe lângă UEFA pentru a mări cota de locuri disponibile pentru reprezentanții României la tribuna oficială a Arenei Naționale la meciurile EURO 2020.

„Generația de Aur” revine la tribuna oficială

„Ca urmare a demersurilor întreprinse de Federația Română de Fotbal pe lângă UEFA s-a reușit mărirea cotei de locuri disponibile pentru reprezentanții României la tribuna oficială a Arenei Naționale la meciurile EURO 2020. Astfel, va fi posibilă invitarea în tribuna oficială a mai multor personalități ale fotbalului din România. Acest lucru este posibil începând cu partida de mâine, dintre Ucraina și Macedonia de Nord, coroborat și cu faptul că solicitările celorlați parteneri instituționali pentru EURO 2020 sunt mai reduse față de meciul de deschidere”, se arată într-o notă a Biroului de Presă al Federației Române de fotbal.

FRF mai spune că UEFA atribuie locurile în tribuna oficială cu întâietate echipelor participante și apoi guvernului, partenerilor comerciali, oficialităților UEFA, orașului gazdă și federației gazdă.

„Precizăm că organizatorul UEFA atribuie locurile în tribuna oficială cu întâietate echipelor participante și apoi guvernului, partenerilor comerciali, oficialităților UEFA, orașului gazdă și federației gazdă. În privința optimii de finală ce se va desfășura pe 28 iunie, FRF a achiziționat bilete de categoria I pentru toți reprezentanții membrilor afiliați. Aceștia formează în fapt Federația Română de Fotbal, iar administrația FRF doar le-a facilitat prezența la un eveniment considerat de importanță națională și care nu se va repeta în viitorul apropiat”, mai transmite sursa citată.

Potrivit FRF, este normal ca membrii forului românesc să aibă acces la cele mai bune locuri de pe stadion pe care UEFA le-a vândut în afara tribunei oficiale.

„Așadar, este firească prezența în tribune a membrilor FRF, care vor avea cele mai bune locuri de pe stadion pe care UEFA le-a vândut în afara tribunei oficiale, în aceeași zonă în care s-au cumpărat bilete și pentru foștii mari fotbaliști. De menționat că tot în data de 28 iunie va avea loc și Adunarea Generală a FRF”, a mai comunicat Biroul de Presă al Federației Române de Fotbal.