Eurodeputatul Cristian Bușoi, apel la eurodeputații români pentru a sprijini poziția președintelui României privind folosirea gazului în tranziția către economia verde

Eurodeputatul Cristian Bușoi, apel la eurodeputații români pentru a sprijini poziția președintelui României privind folosirea gazului în tranziția către economia verde
Eurodeputatul Cristian Bușoi. Foto. Facebook
Publicat: 16/10/2020, 12:04
Actualizat: 16/10/2020, 12:20

Eurodeputatul PNL, Cristian Bușoi (PPE) face un apel la Delegația României din Parlamentul European să-și orienteze poziția în direcția creionată de președintele Klaus Iohannis la Reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, potrivit căruia pentru România este foarte important ca în faza de tranziție să se folosească gazul natural către economia verde

Mesajul eurodeputatului PNL vine după participarea președintelui la discuția cu omologii europeni privind reducere cu 55% a emisiilor de gaze cu efect de seră din cadrul Pactulului Ecologic/”Green Deal” până la sfârşitul anului 2030.

„Delegația României din Parlamentul European trebuie să fie unită în jurul poziției președintelui Klaus Iohannis privind folosirea gazului în perioada de tranziție către economia verde
Liderii UE au discutat ieri la Reuniunea Consiliului European de la Bruxelles pe marginea propunerii făcute de Comisia Europeană de reducere cu 55% a emisiilor de gaze cu efect de seră până la sfârşitul anului 2030, comparativ cu 1990, și rezoluția recent aprobată în Parlamentul European, care solicită o reducere cu 60% a emisiilor până în 2030″, potrivit unui comunicat emis pe Facebook.
Europarlamentarul PNL scrie pe Facebook că trecerea către o economie verde trebuie să se facă treptat, cu mare atenție, pentru a nu pune pe butuci companiile din acest domeniu și pentru a salva locurile de muncă, poziție adoptată atât de europarlamentarii liberali, cât și de președintele României, potrivit căruia este necesară flexibilitatea de a folosi un mix energetic.

Eurodeputatul PNL: „Apreciez mesajul ferm al președintelui României, Klaus Iohannis. Declarația președintelui Iohannis întărește poziția europarlamentarilor liberali, pentru obținerea acordului din partea Comisiei în privința folosirii mixului energetic de către țara noastră”

„Apreciez mesajul ferm al președintelui României, Klaus Iohannis, care a subliniat că pentru România este foarte important ca «în faza de tranziție să folosim gazul natural și să fim lăsați să ne alegem mixul energetic, cum facem tranziția și cel fel de energie folosim». Declarația președintelui Iohannis întărește poziția europarlamentarilor liberali, care au susținut încă de la prezentarea programului Grean Deal acest lucru, făcând demersurile necesare pentru obținerea acordului din partea Comisiei în privința folosirii mixului energetic de către țara noastră. Fără îndoială trebuie să dezvoltăm în România capacități din surse energetice regenerabile, dar, în același timp, să ne concentrăm pe realitățile cu care ne confruntăm și nevoile pe care le au românii. Mai ales acum, în plină criză generată de COVID 19, trebuie să fim responsabili, să nu punem presiune pe anumite sectoare ale economiei care se luptă pentru supraviețuire. România folosește cărbune, gaze naturale și alte resurse în domeniul industrial, iar trecerea către o economie verde trebuie să se facă treptat, cu mare atenție, pentru a nu pune pe butuci companiile din acest domeniu și pentru a salva locurile de muncă”.
Cristian Bușoi susține că România are potențial de a dubla numărul locuințelor racordate la gaz în următorii ani, având a patra cea mai mare rezervă din Europa și fonduri europene în valoare de 1 miliard de euro.
„Datorită fondurilor europene în valoare de 1 miliard de euro, România are posibilitatea să dubleze în următorii șapte ani numărul locuințelor racordate la gaz. Astăzi numai 35% din populația României este conectată la rețeaua de gaze, deși țara noastră deține a patra cea mai mare rezervă din Europa. Spre comparație, în Ungaria peste 95% dintre locuințe sunt conectate la gaze. Avem de urmărit așadar două ținte extrem de importante: o țină europeană, ambițioasă pe care desigur că ne-o asumăm, dar și o țintă națională, pragmatică, utilă pentru creșterea calității vieții românilor”.

Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru industrie din PE: Este momentul ca România să vorbească în următoarea perioadă pe o sigură voce pe acest subiect. Mesajul transmis de președintele Klaus Iohannis liderilor europeni este cel corect, care servește interesele românilor și ale României

„Indiferent de opțiunile politice pe care le avem, este momentul ca România să vorbească în următoarea perioadă pe o sigură voce pe acest subiect și consider că mesajul transmis de președintele Klaus Iohannis liderilor europeni este cel corect, care servește interesele românilor și ale României. Uniți, abordând o singură poziție vom putea fi o forță în negocierile ce vor urma și vom putea să ne impunem punctul de vedere, pentru a putea proteja industria românească și pe cei care lucrează în acest sector”.

COMUNICAT DE PRESĂ

Cristian Bușoi: Delegația României din Parlamentul European trebuie să fie unită în jurul poziției…

Posted by Cristian Bușoi on Friday, October 16, 2020

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York