Eurodeputatul Cristian Busoi despre discursul Executivului european privind „Starea Uniunii”: ”Este încă o dovadă că eforturile mele nu au rămas fără ecou. Sănătatea are nevoie de acest nou Program independent, EU4Health, pe care l-am negociat cu Comisia Europeană, dar și de o mai bună finanțare”

Eurodeputatul Cristian Busoi despre discursul Executivului european privind „Starea Uniunii”: ”Este încă o dovadă că eforturile mele nu au rămas fără ecou. Sănătatea are nevoie de acest nou Program independent, EU4Health, pe care l-am negociat cu Comisia Europeană, dar și de o mai bună finanțare”
Publicat: 16/09/2020, 17:24
Actualizat: 16/09/2020, 17:37

Eurodeputatul PNL, Cristian Busoi, raportor al Parlamentului European pentru Programul de Sănătate al UE 2021 – 2027, a scris pe Facebook că este recunoscător președintelui Comisiei Europene  pentru mesajul de susținere a Programul de Sănătate al Uniunii Europene, susținând că eforturile sale nu au rămas fără ecou. De asemenea, Comisia Europeană are încredere că bugetul programului va primi mai mult de 1,7 miliarde de euro.

Europarlamentarul Cristian Busoi: ”Sunt convins că bugetul Programului independent de Sănătate al UE va crește”

”Sunt convins că bugetul Programului independent de Sănătate al UE va crește. Îi sunt recunoscător președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru mesajul clar de susținere:
«Programul de Sănătate al Uniunii Europene trebuie să devină mai puternic». Este angajamentul pe care președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și l-a asumat astăzi în plenul Parlamentul European, în discursul anual privind starea Uniunii Europene”.

Eurodeputatul PNL Cristian Busoi spune că ”eforturile sale nu au rămas fără ecou, în urmă negocierii Programului independent, EU4Health, cu Comisia Europeană”, având încredere că bugetul programului va primi mai mult de 1,7 miliarde de euro.

Eurodeputatul Cristian Busoi: ”Este încă o dovadă că eforturile mele nu au rămas fără ecou. Discursul de astăzi al președintelui Comisiei Europene mă îndreptățește să cred că Programul va primi mai mult de 1,7 miliarde de euro”

”Este încă o dovadă că eforturile mele ca raportor al Parlamentului European pentru Programul de Sănătate al UE și ale colegilor mei din comisiile pentru Sănătate și Cercetare din Parlamentul European nu au rămas fără ecou. Sănătatea are nevoie de acest nou Program independent, EU4Health, pe care l-am negociat cu Comisia Europeană, dar și de o mai bună finanțare. Iar discursul de astăzi al președintelui Comisiei Europene mă îndreptățește să cred că Programul va primi mai mult de 1,7 miliarde de euro” .

Europarlamentarul a evidențiat o parte a discursului președintelui Comisiei Europene cu privire la finanțarea Program independent, EU4Health, și la efortul Parlamentului European de a crește bugetul, redus de Consiliul European.

” Sunt recunoscătoare că acest Parlament este gata să lupte pentru mai multe finanțări și să remedieze reducerile făcute de Consiliul European. Și trebuie să ne consolidăm pregătirea pentru criză și gestionarea amenințărilor transfrontaliere pentru sănătate” , a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, fiind citată de eurodeputat.

Eurodeputatul Cristian Busoi a subliniat, de asemenea, discursul sustinut de presedintele Comisiei Europene cu privire la necesitatea construirii unei Agenții pentru Cercetare și Dezvoltare Biomedicală – BARDA si a consolidării activității Agenției Europene pentru Medicamente și a Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor

”Sănătatea românilor și a celorlalți cetățeni europeni are nevoie de acțiune din partea noastră acum. Astăzi și acum se pregătește viitorul, iar EU4Health trebuie să reprezinte dovada unui viitor sănătos în Uniunea Europeană.

În discursul său, Ursula von der Leyen a mai subliniat necesitatea construirii unei Agenții pentru Cercetare și Dezvoltare Biomedicală – BARDA, care să răspundă amenințărilor de sănătate și urgențelor transfrontaliere, indiferent de natura lor. Totodată președintele Comisiei Europene a întărit nevoia consolidării activității Agenției Europene pentru Medicamente și a Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor.

«Avem nevoie de stocare strategică pentru a aborda dependențele lanțului de aprovizionare, în special pentru produsele farmaceutice”, a spus Ursula von der Leyen în discursul de astăzi.
Nu în ultimul rând, președinta Comisiei Europene a anunțat că anul viitor va convoca un Summit global pentru Sănătate în Italia, care să le demonstreze europenilor că “Uniunea nostră este acolo pentru a-i proteja pe toți»”.

COMUNICAT DE PRESĂCristian Bușoi: Sunt convins că bugetul Programului independent de Sănătate al UE va crește. Îi sunt…

Publicată de Cristian Bușoi pe Miercuri, 16 septembrie 2020

Planul „Next Generation EU”

Miercuri, deputații europeni vor efectua un vot pur consultativ, care ar trebui să permită Comisiei să împrumute 750 de miliarde de euro pe piețe pentru planul „Next Generation EU” al lui von der Leyen.

Aceasta creează, pentru prima dată, un fond de datorii comune – împărțit între membrii UE, pentru a reduce costurile de împrumut – o mișcare care a fost mult timp opusă statelor nordice „frugale”.

Votul deschide calea procesului de ratificare în toate cele 27 de țări ale UE. Fiecare stat membru are propriul proces constituțional pentru aprobarea bugetului, dar trebuie să fie unanim.

„Cadrul financiar multianual” 2021-2027

În același timp, deputații europeni urmează să voteze „Cadrul financiar multianual” 2021-2027 și au amenințat să-l voteze dacă acesta nu îndeplinește criteriile lor de respectare a statului de drept.

Deputații europeni au spus că nu vor aproba un buget care să permită statelor membre, precum Ungaria autoritară a lui Viktor Orban, să primească fonduri în timp ce batjocoresc legile și valorile europene.

Dar Orban sau un alt lider ar putea vota bugetul, iar statele membre nu sunt dornice să vadă deputații în mod normal care se potrivește să-și găsească vocea – și principiile – într-un moment de criză.

Mai multe grupuri politice vor face presiuni pentru ca Bruxelles să obțină mai multe „resurse proprii” – mijloace de strângere a propriilor fonduri, cum ar fi prin impozitul pe plastic, mai degrabă decât să se bazeze pe contribuțiile naționale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Urdăreanu, regele cavourilor de lux. Mormântul lui are patru etaje și cartel de acces
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Emisiile de la marile companii de petrol și gaze ar putea cauza milioane de decese...