Eurodeputatul Cristian Busoi despre discursul Executivului european privind „Starea Uniunii”: ”Este încă o dovadă că eforturile mele nu au rămas fără ecou. Sănătatea are nevoie de acest nou Program independent, EU4Health, pe care l-am negociat cu Comisia Europeană, dar și de o mai bună finanțare”

Redactor:
Florentina Dinu
Eurodeputatul Cristian Busoi despre discursul Executivului european privind „Starea Uniunii”: ”Este încă o dovadă că eforturile mele nu au rămas fără ecou. Sănătatea are nevoie de acest nou Program independent, EU4Health, pe care l-am negociat cu Comisia Europeană, dar și de o mai bună finanțare”

Eurodeputatul PNL, Cristian Busoi, raportor al Parlamentului European pentru Programul de Sănătate al UE 2021 – 2027, a scris pe Facebook că este recunoscător președintelui Comisiei Europene  pentru mesajul de susținere a Programul de Sănătate al Uniunii Europene, susținând că eforturile sale nu au rămas fără ecou. De asemenea, Comisia Europeană are încredere că bugetul programului va primi mai mult de 1,7 miliarde de euro.

Europarlamentarul Cristian Busoi: ”Sunt convins că bugetul Programului independent de Sănătate al UE va crește”

”Sunt convins că bugetul Programului independent de Sănătate al UE va crește. Îi sunt recunoscător președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru mesajul clar de susținere:
«Programul de Sănătate al Uniunii Europene trebuie să devină mai puternic». Este angajamentul pe care președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și l-a asumat astăzi în plenul Parlamentul European, în discursul anual privind starea Uniunii Europene”.

Eurodeputatul PNL Cristian Busoi spune că ”eforturile sale nu au rămas fără ecou, în urmă negocierii Programului independent, EU4Health, cu Comisia Europeană”, având încredere că bugetul programului va primi mai mult de 1,7 miliarde de euro.

 

Eurodeputatul Cristian Busoi: ”Este încă o dovadă că eforturile mele nu au rămas fără ecou. Discursul de astăzi al președintelui Comisiei Europene mă îndreptățește să cred că Programul va primi mai mult de 1,7 miliarde de euro”

”Este încă o dovadă că eforturile mele ca raportor al Parlamentului European pentru Programul de Sănătate al UE și ale colegilor mei din comisiile pentru Sănătate și Cercetare din Parlamentul European nu au rămas fără ecou. Sănătatea are nevoie de acest nou Program independent, EU4Health, pe care l-am negociat cu Comisia Europeană, dar și de o mai bună finanțare. Iar discursul de astăzi al președintelui Comisiei Europene mă îndreptățește să cred că Programul va primi mai mult de 1,7 miliarde de euro” .

Europarlamentarul a evidențiat o parte a discursului președintelui Comisiei Europene cu privire la finanțarea Program independent, EU4Health, și la efortul Parlamentului European de a crește bugetul, redus de Consiliul European.

” Sunt recunoscătoare că acest Parlament este gata să lupte pentru mai multe finanțări și să remedieze reducerile făcute de Consiliul European. Și trebuie să ne consolidăm pregătirea pentru criză și gestionarea amenințărilor transfrontaliere pentru sănătate” , a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, fiind citată de eurodeputat.

Eurodeputatul Cristian Busoi a subliniat, de asemenea, discursul sustinut de presedintele Comisiei Europene cu privire la necesitatea construirii unei Agenții pentru Cercetare și Dezvoltare Biomedicală – BARDA si a consolidării activității Agenției Europene pentru Medicamente și a Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor

”Sănătatea românilor și a celorlalți cetățeni europeni are nevoie de acțiune din partea noastră acum. Astăzi și acum se pregătește viitorul, iar EU4Health trebuie să reprezinte dovada unui viitor sănătos în Uniunea Europeană.

În discursul său, Ursula von der Leyen a mai subliniat necesitatea construirii unei Agenții pentru Cercetare și Dezvoltare Biomedicală – BARDA, care să răspundă amenințărilor de sănătate și urgențelor transfrontaliere, indiferent de natura lor. Totodată președintele Comisiei Europene a întărit nevoia consolidării activității Agenției Europene pentru Medicamente și a Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor.

«Avem nevoie de stocare strategică pentru a aborda dependențele lanțului de aprovizionare, în special pentru produsele farmaceutice”, a spus Ursula von der Leyen în discursul de astăzi.
Nu în ultimul rând, președinta Comisiei Europene a anunțat că anul viitor va convoca un Summit global pentru Sănătate în Italia, care să le demonstreze europenilor că “Uniunea nostră este acolo pentru a-i proteja pe toți»”.

COMUNICAT DE PRESĂCristian Bușoi: Sunt convins că bugetul Programului independent de Sănătate al UE va crește. Îi sunt…

Publicată de Cristian Bușoi pe Miercuri, 16 septembrie 2020

Planul „Next Generation EU”

Miercuri, deputații europeni vor efectua un vot pur consultativ, care ar trebui să permită Comisiei să împrumute 750 de miliarde de euro pe piețe pentru planul „Next Generation EU” al lui von der Leyen.

Aceasta creează, pentru prima dată, un fond de datorii comune – împărțit între membrii UE, pentru a reduce costurile de împrumut – o mișcare care a fost mult timp opusă statelor nordice „frugale”.

Votul deschide calea procesului de ratificare în toate cele 27 de țări ale UE. Fiecare stat membru are propriul proces constituțional pentru aprobarea bugetului, dar trebuie să fie unanim.

„Cadrul financiar multianual” 2021-2027

În același timp, deputații europeni urmează să voteze „Cadrul financiar multianual” 2021-2027 și au amenințat să-l voteze dacă acesta nu îndeplinește criteriile lor de respectare a statului de drept.

Deputații europeni au spus că nu vor aproba un buget care să permită statelor membre, precum Ungaria autoritară a lui Viktor Orban, să primească fonduri în timp ce batjocoresc legile și valorile europene.

Dar Orban sau un alt lider ar putea vota bugetul, iar statele membre nu sunt dornice să vadă deputații în mod normal care se potrivește să-și găsească vocea – și principiile – într-un moment de criză.

Mai multe grupuri politice vor face presiuni pentru ca Bruxelles să obțină mai multe „resurse proprii” – mijloace de strângere a propriilor fonduri, cum ar fi prin impozitul pe plastic, mai degrabă decât să se bazeze pe contribuțiile naționale.

Iulia Vântur, disperată după ce a fost găsit mort în casă! Familia lui Salman Khan...
FOTO. Vica, balerina lui Piţurcă, s-a fotografiat goală în pat! Imagini interzise cu vedeta TV
UIMITOR! Aceste fetițe s-au născut din aceeași mamă și în aceeași zi, dar NU SUNT...
Nelu Tătaru a anunțat! Noi restricții după alegeri
FOTO. Cum arăta Mirela Vaida acum 15 ani. Imagini fabuloase de pe vremea când cânta...
Cardul special prin care românii primesc bani de la stat. Cum poți să ți-l faci...
România este în topul ţărilor acuzate la CEDO. Cât plătim pentru condamnările de la CEDO
Țara în care firma plătește angajaților care lucrează remote toate costurile generate de telemuncă
Iulia Vântur, disperată după ce a fost găsit mort în casă! Familia lui Salman Khan...
Un pensionar a lăsat un întreg fără internet, timp de 18 luni, din cauza televizorului...
Ce ASCUND visele şi sexualitatea reprimată
ȘOC în cazul Caracal! Unde ar fi fost văzută Alexandra. A apucat să SPUNĂ că...
Se mai joacă FCSB – Slovan Liberec? Vești crunte pentru Gigi Becali
Ministrul Sănătăţii, anunţ şoc. Vom avea sau nu restricţii după alegeri?
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. TOP 13 alimente în dieta pentru un ficat sănătos
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide