Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi: „Suma obținută pentru România la Summitul Consiliului European este un succes al președintelui României și al diplomației românești. România trebuie să absoarbă și ultimul euro cent care ne-a fost alocat”

Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi: Suma obținută pentru România la Summitul Consiliului European este un succes al președintelui României și al diplomației românești. România trebuie să absoarbă și ultimul euro cent care ne-a fost alocat
Europarlamentarul Cristian Busoi: "Suma obținută pentru România la Summitul Consiliului European este un succes al președintelui României și al diplomației românești. România trebuie să absoarbă și ultimul euro cent care ne-a fost alocat"
Publicat: 21/07/2020, 10:54
Actualizat: 21/07/2020, 14:09

Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European scrie pe Facebook, în urma finalizării acordului privind bugetul multianual şi fondul de relansare economică de către liderii UE din această dimineață, că România a obținut aproximativ 80 de miliarde de euro, fiind un succes generat de instituția prezidențială și de diplomația românească. Europarlamentarul pune accent și sublinază faptul că rolul Guvernului este să absoarbă acești bani până la „ultimul euro cent care ne-a fost alocat”.

Obținerea a aproximativ 80 de miliarde de euro pentru România, în urma negocierilor la Summitul Consiliului European, este „un succes al președintelui Iohanis și al diplomației românești”

 „80 de miliarde de euro obținute de președintele Klaus Iohannis pentru România, la Bruxelles. Țara noastră trebuie să absoarbă și ultimul euro cent care ne-a fost alocat
România a înregistrat un succes major la Summitul Consiliului European desfășurat în aceste zile. Suma obținută pentru România de către președintele Klaus Iohannis în urma negocierilor este considerabilă. Vom avea la dispoziție 79,9 miliarde de euro din planul de recuperare de 750 de miliarde euro și bugetul multianual 2021 – 2027 al UE, în valoare de 1.074 de miliarde de euro.
Este un succes al președintelui României, al diplomației românești, care trebuie pe deplin apreciat, mai ales în acest context extrem de complicat, când aproape toate țările din componența UE au dificultăți și își doresc să beneficieze cât mai mult de fondurile UE”, scrie într-un comunicat de presă, eurodeputatul PNL, Cristian Busoi.

Rolul Guvernului este în prezent absorbirea banilor „până la ultimul euro-cent”

„Guvernul trebuie acum să găsească cele mai bune soluții pentru ca acești bani să fie absorbiți până la ultimul euro-cent. Nu trebuie să mai avem disfuncționalități și rateuri în aborbția acestor bani, așa cum am avut de-a lungul ultimilor ani. Economia României are nevoie de aceste fonduri și depinde doar de noi să fructificăm această oportunitate pentru a crea bunăstare. Avem nevoie de infrastructură, de spitale noi, performante cu medici bine pregătiți, de accelerarea procesului de digitalizare și modernizarea administrației în beneficiul cetățenilor”, subliniază europarlamentarul PNL.

COMUNICAT DE PRESĂ

Cristian Bușoi: 80 de miliarde de euro obținute de președintele Klaus Iohannis pentru România, la…

Posted by Cristian Bușoi on Tuesday, July 21, 2020

Acordul privind Fondul de recuperare al UE, încheiat într-un summit, devenit unul dintre cele mai lungi din istoria UE

Liderii UE au convenit marți devreme cu privire la un plan inovator de a împrumuta împreună 750 de miliarde de euro pentru a răspunde pandemiei coronavirusului, care a ucis 135.000 de oameni în jurul blocului și a trimis economii de pe continent într-o coadă de coadă.

Fondul de recuperare al UE, care va fi compus din 390 miliarde de euro în subvenții și 360 de miliarde de euro în împrumuturi, va fi atașat unui nou buget de șapte ani de 1.074 trilioane de euro, cadrul financiar multianual (CFM), pe care șefii de stat și de guvern a ajuns, de asemenea, la un acord unanim – aducerea pachetului financiar total la 1,82 miliarde de euro.

Acordul a fost încheiat la ora 5:30 a.m., atingând un summit care a trecut într-a cincea zi și a devenit unul dintre cele mai lungi din istoria UE.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a anunțat acordul cu un tweet cu un singur cuvânt: „Deal!”

Președintele Consiliului European, Charles Michel, la stânga, vorbește cu președintele francez, Emmanuel Macron, dreapta, și cu premierul olandez Mark Rutte, a doua stânga, în cadrul unei mese rotunde la un summit al UE de la Bruxelles, luni, 20 iulie 2020. Liderii exprimă optimism prudent că o tranzacție este la vedere în cea de-a patra zi de luptă pentru un buget fără precedent și un fond de recuperare a coronavirusului. (Foto: John Thys)
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Un produs foarte căutat s-a ieftinit. Mulți români l-au cumpărat deja
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului