Evaluarea Națională 2019: Examenele pentru clasa a VI-a încep astăzi cu proba de limbă și comunicare

Evaluarea Națională 2019: Examenele pentru clasa a VI-a încep astăzi cu proba de limbă și comunicare
Publicat: 22/05/2019, 08:58

Elevii clasei a VI-a vor susține, miercuri, prima probă din cadrul evaluării naționale din acest an, respectiv cea de limbă și comunicare, urmând ca joi, ei să treacă și prin proba de matematică și științele naturii.

Sălile în care au loc evaluările sunt, de regulă, cele în care elevii își desfășoară activitatea în mod obișnuit. Acestea vor fi adaptate în prealabil, după caz, în funcție de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care ar putea influența desfășurarea probelor. Durata alocată rezolvării pentru elevii claselor VI-a este 60 de minute.

Testele vor fi evaluate de către cadrele didactice din unitățile de învățământ în care acestea se desfășoară, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test.

Rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează, nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei.

Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor și a părinților/reprezentanților legali asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate, transmite sursa citată.

Peste 550.000 de elevi vor fi supuși evaluării naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, mai arată sursa citată.