Evenimentul „Fără pantaloni la metrou”, un eșec. „Copiem totul din afară”

Evenimentul Fără pantaloni la metrou, un eșec. Copiem totul din afară
Publicat: 10/01/2016, 18:09

Aproximativ 10 persoane au participat, duminică, la evenimentul „Fără pantaloni la metrou/ No Pants Subway Ride”, față de câteva zeci, care au participat anul trecut.

Organizatorii, Florin Bădiță și Adrian Ticu, au declarat, pentru MEDIAFAX, că evenimentul are o latură socială, participanții fiind invitați să doneze haine, pe care Adrian Ticu le va spăla acasă și le va duce personal la casa de copii Concordia, din Ploiești.

„Am organizat evenimentul ca să mai descrețim frunțile oamenilor de la metrou, pentru că tot timpul îi văd triști și mi-aș dori să îi văd zâmbind mai mult. Ne distrăm și noi, zâmbesc și ei, cei mai mulți dintre ei, probabil, și am făcut asta și ca să donăm niște haine pentru niște copii care chiar au nevoie”, a spus unul dintre organizatori, Adrian Ticu, care a precizat că evenimentul a avut o latură socială și anul trecut, atunci când mai multe persoane au donat haine pentru oameni nevoiași, evacuați din Strada Vulturilor, din Capitală.

Participanții, între care și organizatorii evenimentului, s-au întâlnit în jur de ora 15:00 la intrarea în stația de metrou Unirii – Hanul lui Manuc. Cei mai mulți dintre ei au declarat că au ales să participe datorită laturii sociale a evenimentului, introdusă de organizatori, și au adus haine pe care vor să le doneze.

„Mi se pare o activitate OK. Pur și simplu, dacă vreau să mă duc la metrou în pantaloni scurți, iarna, nu ar trebui să fiu acuzată că sunt nebună sau ceva de genul ăsta. Însă, nu este vorba numai despre distracție. Evenimentul are ceva în spate. Am venit să ajut, donând haine. Dacă nu ar fi fost latura socială, nu aș mai fi participat”, a declarat singura tânără din grupul celor care au ales să se dezbrace de pantaloni.

Totuși, câțiva dintre participanți au spus că ar fi participat și dacă evenimentul nu ar fi implicat donarea unor haine, doar ca să se distreze. „Am văzut evenimentul pe Facebook și mi s-a părut interesant. Oamenii nu au încredere în ei. De ce să nu te simți bine în pielea ta?”, a spus unul dintre ei.

Singuri, sau câte doi, participanții s-au urcat în tren îmbrăcați în pantaloni scurți sau boxeri și au stârnit reacții diverse din partea călătorilor. Dacă unii și-au fixat privirea asupra lor, alții i-au observat discret, preocupându-se mai mult de telefoanele mobile.

„Mi se pare drăguț. Nu toată lumea face așa ceva și nu se face în fiecare zi”, a spus o adolescentă, care a menționat că, totuși, că ea, „ca fată”, nu ar participa la un astfel de eveniment, pentru că „ar fi cam aiurea”.

„Nu sunt nici pro, nici contra. Eu nu aș participa la așa ceva, sunt mai pudică”, a spus o altă tânără, care privea, zâmbind, participanții la eveniment.

Pe de altă parte, alți călători au criticat lipsa de originalitate a evenimentului, care se desfășoară în peste 60 de orașe din lume. „Copiem totul din afară. Nu e nimic original. Dacă mâncăm fast-food, de ce să nu facem și asta?”, a spus un tânăr.

În rândul călătorilor trecuți de prima tinerețe, părerile au fost împărțite. Dacă unii au spus că cei care s-au dezbrăcat sunt „teribiliști”, „țicniți” și „indecenți”, alții s-au declarat nonconformiști și au spus că „este în regulă ca fiecare să facă ce vrea”.

Cu toate acestea, majoritatea călătorilor au recunoscut că nu înțeleg utilitatea evenimentului. Unii dintre ei au crezut că este vorba despre filmarea unei reclame, din cauza cameramanilor televiziunilor prezente, sau despre un experiment social, menit să testeze reacțiile oamenilor la vederea unor călători fără pantaloni la metrou.

Evenimentul „No Pants Subway Ride” a fost plănuit să se desfășoare duminică, de la orele locale 15.00, și în orașe precum New York, Amsterdam, Barcelona, Berlin, Boston, Brisbane, Copenhaga, Helsinki, Lisabona, Londra, Los Angeles, Madrid, Miami, Montreal, Paris, Praga, Riga, Roma, San Francisco, Stockholm, Sydney, Toronto, Vancouver și Washington.

„Fără pantaloni la metrou/ No Pants Subway Ride”, care are loc la nivel mondial începând din 2002, a avut loc pentru prima dată în București anul trecut.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Idolul lui Mircea Badea. N-a mai văzut niciodată un om ca el
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Anghel Saligny, inginerul care a testat cu preţul vieţii podul de la Cernavodă