EXAMEN NAȚIONAL DEFINITIVARE 2018. Primele rezultate ale examenului național de definitivare. 301 candidați au luat note SUB CINCI, 150 de candidați au obținut NOTA 10

EXAMEN NAȚIONAL DEFINITIVARE 2018. Primele rezultate ale examenului național de definitivare. 301 candidați au luat note SUB CINCI, 150 de candidați au obținut NOTA 10
Examen de definitivat 2020. Peste 6.700 de candidați sunt așteptați să dea proba scrisă
Publicat: 24/07/2018, 15:32
Actualizat: 02/10/2018, 16:20

EXAMEN NAȚIONAL DEFINITIVARE 2018. „Procentul de promovare (medii mai mari decât 8) înregistrat de candidații care au susținut proba scrisă a examenului național de definitivare în învățământul preuniversitar (sesiunea 2018) este de 75,75% – înainte de soluționarea contestațiilor”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX de Ministerul Educației Naționale.

8.670 de candidați au dobândit dreptul de a susține proba scrisă. Au fost prezenți în sălile de examen 8.101 de persoane dintre care 695 s-au retras, cinci au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă, iar patru lucrări au fost anulate în centrele de evaluare.

Cel mai ridicat procent de note peste 8 s-a înregistrat în municipiul București – 80,54%, iar cel mai scăzut, în județul Covansa – 57,1%

„Astfel, din totalul de 7.397 de candidați evaluați la proba scrisă, 5.603 de candidați au obținut note între 8 și 10. Dintre aceștia, 169 de candidați au fost notați cu 10. 301 candidați au primit note sub 5.Ponderea mediilor între 8 și 10 atinge procente de peste 80% în județele Gorj (84%), Dolj (82%), Argeș (81,9%), Cluj (81,1%) și în municipiul București (80,54%). Spre deosebire de anii anteriori, în niciun județ nu s-a înregistrat o rată de promovare sub 50%. Rate relativ reduse se consemnează în județele Olt (64,9%), Călărași (63,5%), Vaslui (60,6%) și Covasna (57,1%)”, se mai arată în comunicatul de presă.

Contestațiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 24 iulie, după afișarea rezultatelor, și 25 iulie, până la ora 14:00. Rezultatele finale vor fi afișate în data de 27 iulie 2018.

O persoană poate susține proba scrisă de cel mult trei ori fără a plăti taxă. Ulterior, susținerea examenului va fi condiționată de achitarea unor taxe stabilite de Ministerul Educației Naționale. De asemenea, cei care nu au promovat se pot prezenta la o nouă sesiune după reluarea, de fiecare dată, anterior susținerii examenului, a stagiului de practică de un an școlar.

La proba scrisă au putut participa candidații care au îndeplinit cumulativ următoarele condiții: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puțin un an, calificativul pentru anul școlar în curs „Bine” sau „Foarte bine”, media aritmetică a notelor obținute la cele două inspecții la clasă și la evaluarea portofoliului profesional – minimum 8, dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective.

daniela timofti autor

EXAMEN NAȚIONAL DEFINITIVARE 2018. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale, cei peste 9.000 de candidați înscriși la proba scrisă a examenului național de definitivare în învățământ vor afla rezultatele marți. Acestea vor fi afișate la sediile centrelor de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro.

De asemenea, tot marți se depun contestațiile la sediile centrelor de examen, după afișarea rezultatelor, dar și miercuri, până la ora 14:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 27 iulie.

În 2017, rata de promovare a examenului național de definitivare a fost de 66,90%.

EXAMEN NAȚIONAL DEFINITIVARE 2018. Aproape 9.000 de candidați au susținut, săptămâna trecută, proba scrisă a examenului național de definitivare în învățământ, la una din cele 98 de probe de examen.

MEN informează că s-au înscris 2.253 de candidați pentru proba în învățământ preșcolar în limba română, în învățământul primar în limba română – 1.534, pentru educație fizică și sport – 887, limba și literatura română – 525 și limba și literatura engleză -511.

Lucrările scrise au fost evaluate în 6 centre organizate la nivel național, anume la nivelul inspectoratelor școlare din județele Alba, Bihor, Brașov, Iași, Prahova și din Municipiul București.
Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie cel puțin 8 pentru promovarea examenului.

EXAMEN NAȚIONAL DEFINITIVARE 2018. Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
România demolează Austria. Anunțul a venit chiar azi, 19 aprilie: Greu, dar am obținut
O vedetă PRO TV, decizie de neînțeles. De ce s-a retras din televiziune
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului