Examenul de titularizare 2019: Note mai mari pentru sute de profesori din București, în urma contestațiilor

Examenul de titularizare 2019: Note mai mari pentru sute de profesori din București, în urma contestațiilor
Publicat: 30/07/2019, 13:49

Din totalul celor 377 de contestații înregistrate de candidații care au susținut proba scrisă în București, pentru 109 candidați, notele finale au scăzut, în timp ce, pentru 242 candidați notele au fost mai mari.

Din totalul celor 109 candidați ale căror note au fost mai mici, pentru 10 dintre aceștia notele au scazut cu peste 1 punct.

La polul opus, din cei 242 candidați ale căror note finale sunt mai mari după contestații, pentru 47 candidati notele au crescut cu peste 1 punct.

Știrea inițială:

Rezultatele finale în cadrul examenului de titularizare, cele de după soluționarea contestațiilor depuse de profesori vor fi afișate, marți, la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site-ul Ministerului Educației, potrivit datelor calendarului de examen emis de MEN.

Marți se vor afișa la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site-ul Ministerului Educației rezultatele finale în cadrul examenului de titularizare, ca urmare a soluționării contestațiilor depuse de profesorii care au susținut acest examen.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în ședințe publice organizate de inspectoratele școlare, miercuri, 31 iulie.

Contestațiile au fost depuse la sediile inspectoratelor școlare județene marți, 23 iulie, după afișarea primelor rezultate, până la ora 21:00, și miercuri, 24 iulie, până la ora 15:00

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină minimum nota 7 (șapte) atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială la clasă în profilul postului.

Înainte de contestații, rata notelor peste 7 obținute de candidații care au participat la proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învățământul preuniversitar 2019 este, înainte de contestații, de 46,86%, anunță Ministerul Educației Naționale.

Procentul notelor între 5,00 și 7,00 este înainte de soluționarea contestațiilor de 34,04%, iar cel al notelor sub 5 este 19,10%.

La proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învățământul preuniversitar s-au prezentat 23.572 de candidați. „În centrele de evaluare au fost notate 19.556 de lucrări, întrucât: 3.960 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, 24 de candidați au fost eliminați și lucrările a 32 candidați au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei”, se arată în comunicatul emis de Ministerul Educației.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase