EXCLUSIV | Un bancher francez acuzat de pedofilie, lăsat liber de judecătorii români. Bărbatul și-ar fi abuzat sexual fiica în vârstă de 5 ani

EXCLUSIV | Un bancher francez acuzat de pedofilie, lăsat liber de judecătorii români. Bărbatul și-ar fi abuzat sexual fiica în vârstă de 5 ani
Publicat: 21/09/2022, 18:25
Actualizat: 21/09/2022, 18:39

Un pedofil francez în vârstă de 63 de ani, acuzat că și-a abuzat sexual propria fiică, în vârstă de numai 5 ani, a fost lăsat liber, fără nicio restricție, după ce magistrații Tribunalului București au decis să-i ridice măsura controlului judiciar. Bărbatul este un bancher angajat la o prestigioasă bancă din Franța, stabilit în țara noastră după ce s-a căsătorit cu o româncă.

Angajat al unei instituții bancare franceze, cu filiale în toată Europa, inclusiv în România, Philippe Charles Henri Bruch s-a stabilit în țara nostră, unde și-a întemeiat o relație alături o angajată a Primăriei Popești-Leordeni.

În timpul căsătoriei, în anul 2015, femeia a născut o fetiță. Potrivit unor surse judiciare, în 21 ianuarie 2020, femeia a mers la Poliția Capitalei, unde a spus că, în urmă cu patru zile, în 17 ianuarie, soțul ei, în vârstă de 62 de ani, ar fi abuzat sexual fetița de numai 5 ani.

Pentru că la momentul reclamației bancherul se afla în Franța, țara lui de origine, acesta a fost ridicat și adus la audieri în data de 1 februarie 2020, când, de altfel, a și fost reținut.

Bruch câștiga peste 120.000 de euro pe an

O zi mai târziu, bărbatul a fost arestat preventiv de judecătorii Tribunalului București. După mai multe mandate de arestare, acesta a fost plasat în arest la domiciliu și mai apoi în control judiciar.

În ciuda gravității faptei pentru care a fost arestat, bancherul francez a contestat, recent, temeinicia controlului judiciar la Judecătoria Sectorului 1. Magistrații i-au dat dreptate, iar procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au atacat decizia la instanța superioară.

La rândul lor, judecătorii Tribunalul București au hotărât, la data de 15 octombrie 2022, să respingă acțiunea procurorilor, astfel că Bruch a scăpat, definitiv, de orice fel de restricție.

Potrivit declarației de avere a soției sale, în cursul anului 2019, Philippe Charles Henri Bruch câștigase, de la instituția bancară franceză unde este angajat, peste 120.000 de euro.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult