EXCLUSIV | Cine este șoferul care a tăiat cu flexul bariera care blochează drumul spre Cota 1.400 din Sinaia. „Am avut o urgență! Îmi asum tot ce s-a întâmplat”

Publicat: 21/02/2022, 17:59
Actualizat: 21/02/2022, 18:56

Șoferul filmat, duminică, în timp ce tăia cu flexul bariera care blochează drumul spre Cota 1.400 din Sinaia, a povestit, în exclusivitate pentru Gândul, care a fost motivul pentru care a recurs la acest gest. Bărbatul susține că a intervenit o urgență și își asumă în totalitate răspunderea pentru ce s-a întâmplat. 

Polițiștii din Sinaia au fost sesizați, duminică seara, de către reprezentanții Primăriei Sinaia, cu privire la faptul că sistemul de închidere al unei bariere montate la intrarea pe DC 134 – Drumul Cotei 1.400, ar fi fost distrus.

În plus, există și o filmare, realizată de o femeie, în care se vede cum un bărbat înarmat cu un flex taie la marginea barierei, pentru a putea să o ridice.

Bariera respectivă este gestionată de către Poliția Locală din Sinaia și se montează spre Cota 1.400 când stratul de zăpadă este mare.

Polițiștii au deschis o anchetă și au stabilit că este vorba despre un bărbat în vârstă de 60 de ani, care administrează un restaurant de lux, deschis în zonă.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, este vorba despre Sorin Aldescu, un om de afaceri care are un restaurant la Cota 1.400 și unul în București, în Parcul Herăstrău.

Contactat telefonic de Gândul, Sorin Aldescu a explicat ce s-a întâmplat în cursul zilei de duminică și cum a ajuns să deschidă bariera cu un un flex.

„Am decis să deschid singur bariera”

De regulă, toți cei care au afaceri la Cota 1400 au o înțelegere cu Poliția Locală, care ridică bariera, la anumite ore, pentru ca personalul să poată să ajungă și să plece de la serviciu. Duminică, s-a întâmplat ceva grav. Am primit vești de acasă și a fost nevoie să plec urgent. Nu aveam numărul de la Poliția Locală, așa că mi l-a dat cineva. L-am notat la repezeală și am greșit o cifră. Ca urmare, nu a răspuns nimeni. Măcar dacă ar fi răspuns, pentru că așa aș fi aflat că am format un număr greșit… Atunci, am decis să deschid singur bariera. Am scos din portbagaj un flex, pe care îl aveam la mine alături de alte unelte necesare unui om care trăiește la munte și am tăiat un șurub, atâta tot”, a declarat, pentru Gândul, Sorin Aldescu.

Bărbatul susține că, în timp ce tăia șurubul, a observat că este filmat de o femeie, însă nu a vrut să renunțe, în condițiile în care, spune el, era o situație de forță majoră.

M-au identificat după numărul de la mașină și m-au chemat la Poliție, unde am fost acuzat de distrugere. Îmi asum tot ce s-a întâmplat. Cel mai rău îmi pare că s-a suparat domnul primar, pentru că am avut o relație bună”, a mai spus Sorin Aldescu.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Devine INTERZIS în statele UE! Intră în vigoare și în România
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului