EXCLUSIV. Cum a încercat Pablo Escobar de România s-o asasineze pe procuroarea care l-a trimis în închisoare! A comandat crima unor albanezi + Detalii șocante, în premieră absolută!

EXCLUSIV. Cum a încercat Pablo Escobar de România s-o asasineze pe procuroarea care l-a trimis în închisoare! A comandat crima unor albanezi + Detalii șocante, în premieră absolută!
Traficantul de droguri Dan Chioru este considerat unul dintre cei mai periculoși lideri interlopi din România/Sursa: Facebook
Publicat: 21/06/2020, 22:00
Actualizat: 21/06/2020, 22:47

Asasinarea unei procuroare DIICOT a fost dejucată de polițiști în ultimul moment. Atacul fusese ordonat, din închisoare, de Dan Sandu Simion, zis Dan Chioru, traficantul de cocaină supranumit și Escobar al României, care își dorea, cu orice preț, moartea procuroarei care îndrăznise să-l pună sub acuzare. Anchetatorii au aflat, însă, din timp, cine erau ucigașii care se angajaseră să „onoreze” comanda și, împreună cu trupele speciale ale Jandarmeriei au reușit s-o pună la adăpost pe procurorea de caz.

Până în 2016, când a fost ridicat de procurorii DIICOT și polițiștii bucureșteni ai Serviciului de Investigare a Grupărilor Violente, Dan Chioru se comporta ca o vedetă de talie internațională. Trăia într-un palat, era un obișnuit al cazinourilor, unde, de-a lungul anilor, a lăsat sume de ordinul milioanelor de euro și se distra alături de fotomodele pe care le ducea în străinătate cu avioane particulare. Poate că tocmai de aceea, prietenii îi mai spuneau, uneori și „ultimul don”.

Mai mult, odată cu arestarea lui Dan Chioru, a fost ridicat și comisarul șef Petru Pitcovici, un ofițer care activa în structurile Direcției Generale Anticorupție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și care îl învăța pe acesta să-și îngroape urmele.

Mai mult, s-a dovedit că Dan Chioru aflase inclusiv despre montarea unei camere de supraveghere care spiona tot ce se întâmpla în curtea casei sale.
Imperiul lui Dan Chioru s-a năruit, însă, în 2016, când procurorii au deschis, cu jandarmii, în locuința acestuia.

Arestat preventiv, traficantul se simțea cu orgoliul rănit și nu avea liniște. Ca urmare, acesta și-a propus să se răzbune și să organizeze un atac împotriva procurorilor care coordona ancheta, aspect menționat, de altfel, în referatul cu propunere de arestare preventivă, fără a fi, însă, divulgate și detaliile acțiunii criminale pe care Dan Chioru este acuzat că se pregătea s-o pună în aplicare.

Cum plănuiau albanezii s-o omoare pe procuroarea DIICOT

Surse din rândul anchetatorilor au dezvăluit, pentru Gândul.ro, cum ar fi încercat, traficantul s-o pedepsească pe procuroare.
Potrivit surselor citate, acesta se afla în Arestul Central al Poliției Capitalei când, printr-un interpus, ar fi contactat doi asasini profesioniști de origine albaneză, cu pregătire militară.

Aceștia trebuiau s-o împuște mortal pe procuroare, cel mai mai probabil pe drumul dintre casă și sediul DIICOT, Structura Centrală.

Conform anchetatorilor, cei doi albanezi nu ar fi fost prinși, însă măsurile luate imediat pentru protecția procuroarei Cristina Bartha i-au determinat pe aceștia să abandoneze misiunea. Totuși, procuroarea a primit pază permanentă de la Brigada Specială a Jandarmeriei Române, în contextul în care nu există nicio dovadă că traficantul, judecat acum în stare de libertate, ar fi renunțat complet la acest plan.

Contactată telefonic de Gândul.ro, procuroarea vizată de planul criminal al lui Escobar de România a spus că speră ca acesta să fi abandonat planurile de răzbunare. „Sper că s-a liniștit. Nu pot oferi date din dosar, pentru că ancheta este încă în lucru”, a explicat Cristina Bartha.

Dan Chioru este cunoscut, în lumea interlopă, drept unul dintre cei mai răzbunători lideri. În timpul verificărilor, un martor a relatat o scenă mai veche, care zugrăvește modul în care acesta înșelegea să rezolve problemele, în așa fel încât să fie perceput drept un mafiot fără slăbiciuni.

Cunoscut pentru situația financiară extrem de bună, acesta și-ar fi împrumutat un prieten cu 5.000 de euro. Pentru că, la data la care banii trebuiau returnați bărbatul și-a dat seama că nu poate onora datoria, i-a transmis lui Dan Chioru că nu are banii, dar o să facă tot posibilul să facă rost cât mai curând. Pentru că știa cât de periculos este interlopul bucureștean, datornicul i-a transmis că, în ciuda acestei situații neplăcute „speră să rămână prieteni”.

În replică, Dan Chioru i-a răspuns că „o să rămână prieteni, dar numai după ce, mai întâi, o să fie victima unui viol”, ca să se învețe minte. Martorii au povestit faptul că, până la urmă, bărbatul a scăpat de viol, însă s-ar fi ales cu o bătaie soră cu moartea.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului