EXCLUSIV | Un tramvai a deraiat de pe șine, în Pipera, din cauza stării proaste a acestora – VIDEO

Publicat: 27/09/2022, 12:27
Actualizat: 27/09/2022, 18:28

Un tramvai a deraiat de pe șine, marți, în jurul orei 10:30, în zona Pipera, vatmanul susținând că se întorcea în depou. Incidentul a blocat liniile de tramvai 16 și 36, în zona Bulevardului Dimitrie Pompeiu, timp de 55 de minute, între orele 10:40 și 11:35. Alte două tramvaie au rămas blocate din cauza incidentului.

Faptul că nu erau persoane la acel moment în tramvai este un noroc, deoarece deraierea de pe șine avea o lungime de aproximativ doi metri.

Persoanele aflate atunci în zonă, care au văzut ce s-a întâmplat, spun că accidentul a fost cauzat de starea deplorabilă a șinelor.

Echipa Gândul a așteptat un reprezentant al Primăriei Capitalei la fața locului, dar în afara echipei de intervenție, nu a venit nimeni.

La acest moment, traficul a fost reluat în condiții normale.

Angajații STB se feresc să dea declarații presei de teamă să nu fie dați afară de conducere

Deși cauza acestei deraieri, conform angajaților Societății de Transport București aflați la fața locului este starea foarte proastă în care se află calea de rulaj, niciunul dintre ei nu a vrut să dea declarații în mod oficial pentru presă.  Faptul că aceștia au fost nevoiți să semneze o circulară a instituției care prevede ca angajații să nu ofere date tehnice despre accidente și despre starea mijloacelor de transport în comun i-a făcut pe angajații STB să fugă de camera de filmat la propriu.

Cu toate acestea angajații au aminitit de momentul în care Nicușor Dan era în campanie electorală și participa de fiecare dată când avea loc vreun accident sau vreo deraiere în București. Acum nu se mai întâmplă asta, incidentele fiind parcă mușamalizate, iar mizeria băgată sub preș.

Un lucru e cert. Frica de cameră și de a da declarații în presă îi sperie foarte tare pe angajații STB, consecințele abaterii de la această regulă fiind chiar o posibilă concediere.

Lia Ruscea
Jurnalist Politic
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase