EXCLUSIV – INTERVIU cu interlopul KAMAZ, acuzat că ar fi FRAUDAT VOTURI din sediul PNL Cluj

EXCLUSIV - INTERVIU cu interlopul KAMAZ, acuzat că ar fi FRAUDAT VOTURI din sediul PNL Cluj
Publicat: 08/09/2012, 21:17
Actualizat: 18/05/2015, 19:16

Bogdan Măgurean alias KAMAZ a povestit pentru gândul de ce a fost angajat de PNL pe 29 iulie și ce făcea în sediul filialei din Cluj a partidului. KAMAZ este acuzat de DNA de cumpărare de influență și mită electorală. DNA susține că Bogdan Măgurean s-a aflat în sediul PNL Cluj pe 29 iulie de unde coordona acțiunea de fraudare a referendumului în mai multe județe din Ardeal. KAMAZ a povestit că el a fost angajat ca gardă de corp de un personaj misterios din PNL care se temea că urma să fie agresat de pedeliști. KAMAZ a recunoscut însă că a trimis oameni la vot, dar este vorba doar de mama sa și câțiva prieteni.

ASCULTĂ MAI JOS INTERVIUL INTEGRAL

Interviu Bogdan Magurean-Kamaz by Biro Attila

În dosarul în care fostul ministru Teodor Atanasiu este acuzat că a cumpărat voturi la scrutinul de 29 iulie, procurorii arată că fraudarea referendumului era condusă din sediul PNL de un interlop din Ardeal. Este vorba de Bogdan Măgurean, alias KAMAZ, care face parte din clanul Neguș din Oradea. Clanul lui KAMAZ este cunoscut pentru acte de violență, liderul grupării fiind astfel închis în Italia pentru omor.

„Am vorbit cu prietenii mei: >”

Contactat de gândul, KAMAZ a declarat că el a fost angajat de cineva de la PNL, dar că nu știe cine e persoana care l-a contractat. Bogdan Măgurean susține că nu a pășit în sediul PNL și că a fost angajat doar pentru pază și protecție. Procurorii susțin că pentru „serviciile” de fraudare a voturilor, Dumitru Samson, fiul ministrului Corneliu Dobrițoiu, i-a promis lui KAMAZ contracte publice. Bogdan Măgurean a declarat că nu îl cunoaște pe Samson și că el a avut contact doar cu o singură persoană, un anume Sorin despre care însă nu știe prea multe. De cealaltă parte, procurorii DNA spun că Măgurean a fost plătit chiar de către Dumitru Samson.

Citește mai jos explicațiile interlopului:

â–º „Nu am fost în sediul PNL, doar în fața sediului. Ei ieșeau afară și vorbeau cu mine. Niciodată nu am intrat în interior. Credeți că un copil de 26 de ani ca mine ar putea să conducă o operațiune din asta de fraudare de voturi? Nu am nici o treabă cu partidele. Nu fac parte din nici un staf de partid. Nu aveam eu cum să conduc. Tot ce contează pentru lume e imaginea negativă, nu adevărul.

â–º A venit într-o zi la mine un om și mi-a oferit o sumă de bani ca să am grijă să nu fie scandal. Și a întrebat: >. Am vorbit cu prietenii mei: >. Dar eu nu am obligat pe nimeni nu le-am zis: >. Eu nu îl cunosc pe Samson”.

„Au cerut să fie protejați de frica celor de la PDL”

KAMAZ a explicat că a fost angajat de cei de la PNL Cluj pentru că aceștia se temeau de potențiale represiuni din partea membrilor și militaților PDL Cluj.

â–º „Un băiat a venit și mi-a cerut să ofer serviciile de protecție că zicea că o să fie scandal că o să vină ăia de la PDL și o să sară pe ei. Mi-au arătat procurorii poze cu Samson, dar eu nu îl cunosc. Nu era el cel cu care am vorbit.

â–º Eu discutam cu un băiat la vreo 30 de ani, educat, aranjat. Venea în față acolo și discutam. Nimeni nu venea să vorbească cu noi. Mă gândesc că nu erau ei proști. Oricum nu a dat nimeni doi bani pe noi. Poporul ăsta e sătul de ei, de politicieni. Le-am spus și eu: >. Eu nu am crezut că am greși cu ceva. Nu văd de ce aș da eu explicații”, spune KAMAZ.

„Eu am fost folosit aici ca o momeală, ca fie murdăriți ăialalți”

Procurorii DNA l-au pus sub învinuire pentru cumpărare de influență și mită electorală. Anchetatorii susțin că Măgurean a organizat „trupe de intervenție” care aveau ca sarcină cumpărarea de voturi. DNA susține că acesta acționa din sediul PNL Cluj de unde îi coordona pe alți interlopi care, la rândul lor, mobilizau sau cumpărau voturile la referendumul din 29 iulie. Bogdan Măguean spune că nu a fraudat voturile la referendumul din 29 iulie. Interlopul a povestit că nu făcut altceva decât să îi spună mamei sale și prietenilor săi să meargă la vot. KAMAZ crede că nu a comis nici un fel de ilegalitate și că el a fost o „momeală”. Citește mai jos explicațiile lui Bogdan Măgurean:

â–º „Eu am fost folosit aici ca o momeală, ca fie murdăriți ăialalți. Eu i-am explicat și doamnei procuror. Eu i-am spus doar mamei mele: >. Am mai spus și la o grămadă de prieteni să meargă la vot. Nu am crezut că e ceva ilegal în asta. Pe marginea drumurilor erau postere cu Băsescu pe care scria: >. Eu vreau să îi aresteze și pe cei care au pus posterele alea. Mi se părea cinstit să-i aresteze și pe ăia că ne îndrumau să mergem la vot.

â–º Indiferent de ce spun eu, lumea tot interlop o să mă numească. Orice aș explica, totul o să fie interpretat. Până în ziua referendumului, eu am fost sportiv K1, luptător. Din ziua referendumului, când s-au întâmplat toate prostiile, am devenit interlop, cel mai rău interlop. De ce? Că au spus că am vorbit eu cu nu știu cine? Eu am fost plătit pentru pază și protecție.

â–º Dacă un băiat mă cheamă și îmi oferă bani să nu fie deranjat de nimeni, dacă e scandal, ce am făcut eu ilegal? Am întrebat îi ilegal să iau bani ca să fac asta? Au zis că nu. Dacă nu îi ilegal, atunci eu nu înțeleg cu ce am greșit. Și doamna procuror a zis: >. Păi dacă alții au greșit, atunci să plătească alții. Nu înțeleg de ce trebuie să fiu eu murdărit în tot felul”, a declarat Măgurean

„Nici Băsescu, nici Crin Antonescu și nici alții nu mi-or dat niciodată să mănânc”

Măgurean spune că nu este membru de partid și că nu are nici o afinitate pentru vreunul din partidele politice. KAMAZ spune că imaginea sa a fost afectată de acest scandal deoarece era cunoscut drept kuptător K1 și nu interlop așa cum îl numește toată lumea.

Citește declarațiile lui Bogdan Măgurean:

â–º „Nimeni nu dă doi bani pe nimeni. Mie nu îmi pasă de niciunii. Nu îs cu USL, nu-s cu PDL. Toți ne-au furat și au dat în cap. Pe noi că suntem mai mari, ne arată la televizor și ne fac interlopi. Dar ei nu înțeleg un lucru: ei fură în fiecare zi, fură de la bătrâni, de la copii, de la oameni bolnavi fără să dea un ban pe noi.

â–º Pentru că am mușchi și tatuaje, în ochii oamenilor nu sunt om, sunt doar o unealtă. Țara asta, Parlamentu’, așa cred despre oameni ca mine. Ei ne arată pe noi la televizor ca să-și spele păcatele. Pe când ei fură de la oricine. De data asta am luat eu de la ei pentru că mi-au dat de bună voie și nu am considerat că fac ceva greșit. Pe urmă am ajuns să fiu cel mai murdar om. Dar sincer îți spun că mie mi se rupe de toată chestia asta.

â–º Ei nu dau doi bani pe mine. Mie nu mi-o dat nici Băsescu, nici Crin Antonescu și nici alții niciodată să mănânc. Din contră, ei au luat de la toată lumea. Așa că am zis că dacă am ocazia asta odată în viață să iau fără să fac nimic greșit, de ce să nu profit. Mi-au dat bani de bună voie. Dumnezeu e sus și vede. Eu știu adevărul. Cei care au fost acolo știu adevarul. Dacă cineva e supărat pe mine, să fie sănătos”

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Motivul pentru care Reghe a băgat divorț. Ce i-a făcut Prodanca! Ea și Gigi Becali
FOTO. Anna Lesko, o nouă apariție interzisă! Cum s-a afișat în fața fanilor: i-a căzut...
Serena Williams a fost surprinsă pe plajă, în costum de baie. Câte kilograme are sportiva
Andreea Mantea NU mai tace! Adevărul despre relatia cu Cristi Mitrea: „…câte BĂTĂI am îndurat,...
Ce avere îi lasă Prodanca lui Reghecampf! Ce se va întâmpla la partaj, după divorț
CAZ HALUCINANT în România! Un doctor a anunţat că NU mai consultă pacienţi nevaccinaţi. Poziţia...
Iranienii au ieşit vineri la vot pentru alegerea preşedintelui ţării
BANCUL ZILEI – Darul iubitei și bikinii buclucași
Viitorul val de cancer din Europa. Avertismentul experților: „Rezultatul este o bombă cu ceas”
Motivul pentru care Reghe a băgat divorț. Ce i-a făcut Prodanca! Ea și Gigi Becali
AVERTISMENT lansat de președintele Micrososft: Există deja sistemul „O persoană, un dosar”
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Ajutoare de 2.000 de EURO pentru această categorie de români. Cum obțin banii, de fapt
Heidi Klum și-a arătat susținerea pentru Germania în „cel mai mic bikini”. Puține femei ar...
Se spală de Moșii de vară 2021? Ce spun, de fapt, tradiția străveche și preoții
Moșii de vară 2021. Ce este total interzis să faci de Sâmbăta Morților
Întâmplarea-emblemă pentru România. Bătrânul care a început să plângă că nu a avut bani de...
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...