EXCLUSIV – INTERVIU cu interlopul KAMAZ, acuzat că ar fi FRAUDAT VOTURI din sediul PNL Cluj

EXCLUSIV - INTERVIU cu interlopul KAMAZ, acuzat că ar fi FRAUDAT VOTURI din sediul PNL Cluj
Publicat: 08/09/2012, 21:17
Actualizat: 18/05/2015, 19:16

Bogdan Măgurean alias KAMAZ a povestit pentru gândul de ce a fost angajat de PNL pe 29 iulie și ce făcea în sediul filialei din Cluj a partidului. KAMAZ este acuzat de DNA de cumpărare de influență și mită electorală. DNA susține că Bogdan Măgurean s-a aflat în sediul PNL Cluj pe 29 iulie de unde coordona acțiunea de fraudare a referendumului în mai multe județe din Ardeal. KAMAZ a povestit că el a fost angajat ca gardă de corp de un personaj misterios din PNL care se temea că urma să fie agresat de pedeliști. KAMAZ a recunoscut însă că a trimis oameni la vot, dar este vorba doar de mama sa și câțiva prieteni.

ASCULTĂ MAI JOS INTERVIUL INTEGRAL

Interviu Bogdan Magurean-Kamaz by Biro Attila

În dosarul în care fostul ministru Teodor Atanasiu este acuzat că a cumpărat voturi la scrutinul de 29 iulie, procurorii arată că fraudarea referendumului era condusă din sediul PNL de un interlop din Ardeal. Este vorba de Bogdan Măgurean, alias KAMAZ, care face parte din clanul Neguș din Oradea. Clanul lui KAMAZ este cunoscut pentru acte de violență, liderul grupării fiind astfel închis în Italia pentru omor.

„Am vorbit cu prietenii mei: >”

Contactat de gândul, KAMAZ a declarat că el a fost angajat de cineva de la PNL, dar că nu știe cine e persoana care l-a contractat. Bogdan Măgurean susține că nu a pășit în sediul PNL și că a fost angajat doar pentru pază și protecție. Procurorii susțin că pentru „serviciile” de fraudare a voturilor, Dumitru Samson, fiul ministrului Corneliu Dobrițoiu, i-a promis lui KAMAZ contracte publice. Bogdan Măgurean a declarat că nu îl cunoaște pe Samson și că el a avut contact doar cu o singură persoană, un anume Sorin despre care însă nu știe prea multe. De cealaltă parte, procurorii DNA spun că Măgurean a fost plătit chiar de către Dumitru Samson.

Citește mai jos explicațiile interlopului:

â–º „Nu am fost în sediul PNL, doar în fața sediului. Ei ieșeau afară și vorbeau cu mine. Niciodată nu am intrat în interior. Credeți că un copil de 26 de ani ca mine ar putea să conducă o operațiune din asta de fraudare de voturi? Nu am nici o treabă cu partidele. Nu fac parte din nici un staf de partid. Nu aveam eu cum să conduc. Tot ce contează pentru lume e imaginea negativă, nu adevărul.

â–º A venit într-o zi la mine un om și mi-a oferit o sumă de bani ca să am grijă să nu fie scandal. Și a întrebat: >. Am vorbit cu prietenii mei: >. Dar eu nu am obligat pe nimeni nu le-am zis: >. Eu nu îl cunosc pe Samson”.

„Au cerut să fie protejați de frica celor de la PDL”

KAMAZ a explicat că a fost angajat de cei de la PNL Cluj pentru că aceștia se temeau de potențiale represiuni din partea membrilor și militaților PDL Cluj.

â–º „Un băiat a venit și mi-a cerut să ofer serviciile de protecție că zicea că o să fie scandal că o să vină ăia de la PDL și o să sară pe ei. Mi-au arătat procurorii poze cu Samson, dar eu nu îl cunosc. Nu era el cel cu care am vorbit.

â–º Eu discutam cu un băiat la vreo 30 de ani, educat, aranjat. Venea în față acolo și discutam. Nimeni nu venea să vorbească cu noi. Mă gândesc că nu erau ei proști. Oricum nu a dat nimeni doi bani pe noi. Poporul ăsta e sătul de ei, de politicieni. Le-am spus și eu: >. Eu nu am crezut că am greși cu ceva. Nu văd de ce aș da eu explicații”, spune KAMAZ.

„Eu am fost folosit aici ca o momeală, ca fie murdăriți ăialalți”

Procurorii DNA l-au pus sub învinuire pentru cumpărare de influență și mită electorală. Anchetatorii susțin că Măgurean a organizat „trupe de intervenție” care aveau ca sarcină cumpărarea de voturi. DNA susține că acesta acționa din sediul PNL Cluj de unde îi coordona pe alți interlopi care, la rândul lor, mobilizau sau cumpărau voturile la referendumul din 29 iulie. Bogdan Măguean spune că nu a fraudat voturile la referendumul din 29 iulie. Interlopul a povestit că nu făcut altceva decât să îi spună mamei sale și prietenilor săi să meargă la vot. KAMAZ crede că nu a comis nici un fel de ilegalitate și că el a fost o „momeală”. Citește mai jos explicațiile lui Bogdan Măgurean:

â–º „Eu am fost folosit aici ca o momeală, ca fie murdăriți ăialalți. Eu i-am explicat și doamnei procuror. Eu i-am spus doar mamei mele: >. Am mai spus și la o grămadă de prieteni să meargă la vot. Nu am crezut că e ceva ilegal în asta. Pe marginea drumurilor erau postere cu Băsescu pe care scria: >. Eu vreau să îi aresteze și pe cei care au pus posterele alea. Mi se părea cinstit să-i aresteze și pe ăia că ne îndrumau să mergem la vot.

â–º Indiferent de ce spun eu, lumea tot interlop o să mă numească. Orice aș explica, totul o să fie interpretat. Până în ziua referendumului, eu am fost sportiv K1, luptător. Din ziua referendumului, când s-au întâmplat toate prostiile, am devenit interlop, cel mai rău interlop. De ce? Că au spus că am vorbit eu cu nu știu cine? Eu am fost plătit pentru pază și protecție.

â–º Dacă un băiat mă cheamă și îmi oferă bani să nu fie deranjat de nimeni, dacă e scandal, ce am făcut eu ilegal? Am întrebat îi ilegal să iau bani ca să fac asta? Au zis că nu. Dacă nu îi ilegal, atunci eu nu înțeleg cu ce am greșit. Și doamna procuror a zis: >. Păi dacă alții au greșit, atunci să plătească alții. Nu înțeleg de ce trebuie să fiu eu murdărit în tot felul”, a declarat Măgurean

„Nici Băsescu, nici Crin Antonescu și nici alții nu mi-or dat niciodată să mănânc”

Măgurean spune că nu este membru de partid și că nu are nici o afinitate pentru vreunul din partidele politice. KAMAZ spune că imaginea sa a fost afectată de acest scandal deoarece era cunoscut drept kuptător K1 și nu interlop așa cum îl numește toată lumea.

Citește declarațiile lui Bogdan Măgurean:

â–º „Nimeni nu dă doi bani pe nimeni. Mie nu îmi pasă de niciunii. Nu îs cu USL, nu-s cu PDL. Toți ne-au furat și au dat în cap. Pe noi că suntem mai mari, ne arată la televizor și ne fac interlopi. Dar ei nu înțeleg un lucru: ei fură în fiecare zi, fură de la bătrâni, de la copii, de la oameni bolnavi fără să dea un ban pe noi.

â–º Pentru că am mușchi și tatuaje, în ochii oamenilor nu sunt om, sunt doar o unealtă. Țara asta, Parlamentu’, așa cred despre oameni ca mine. Ei ne arată pe noi la televizor ca să-și spele păcatele. Pe când ei fură de la oricine. De data asta am luat eu de la ei pentru că mi-au dat de bună voie și nu am considerat că fac ceva greșit. Pe urmă am ajuns să fiu cel mai murdar om. Dar sincer îți spun că mie mi se rupe de toată chestia asta.

â–º Ei nu dau doi bani pe mine. Mie nu mi-o dat nici Băsescu, nici Crin Antonescu și nici alții niciodată să mănânc. Din contră, ei au luat de la toată lumea. Așa că am zis că dacă am ocazia asta odată în viață să iau fără să fac nimic greșit, de ce să nu profit. Mi-au dat bani de bună voie. Dumnezeu e sus și vede. Eu știu adevărul. Cei care au fost acolo știu adevarul. Dacă cineva e supărat pe mine, să fie sănătos”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un studiu arată că vitamina D ar putea crește rezistența la cancer