Explicațiile halucinante ale profesoarei care a tuns elevii la școală: Sunt permanent preocupați să își așeze freza, să aibă un look

Explicațiile halucinante ale profesoarei care a tuns elevii la școală: Sunt permanent preocupați să își așeze freza, să aibă un look
Publicat: 13/11/2017, 15:45
Actualizat: 02/10/2018, 16:45

Conducerea Colegiului Național „Alexandru Ioan Cuza” din Ploiești a început, luni, o anchetă, pentru a se stabilit ce s-a întâmplat la ora la care doi elevi au fost tunși de diriginte.

Directorul Colegiului Național „Alexandru Ioan Cuza” din Ploiești, Rodica Popescu, a declarat că, luni, a cerut explicații de la profesoara de matematică acuzată de părinți că vineri, la ora de dirigenție, a tuns doi elevi de clasa a șaptea.

„Doamna dirigintă, din primele nostre informații, a făcut acest gest. A primit o foarfecă de la un copil și din șuvița din spate – acești doi copii au părul mare și îl poartă legat într-un coc -ei l-au desfăcut și, fără să fie bruscați, fără să fie amenințați, de bună voie și într-o veselie a clasei, copiii au acceptat să li se taie un pic din păr să demonstreze doamna dirigintă că nu e frizer, că nu știe să tundă și că ei ar trebui să se tundă la frizer. (…) În clasă era veselie, bucurie, copiii și-au măsurat părul între ei ca să scoată în evidență că majoritatea copiilor sunt tunși regulamentar, iar acești doi copii nu sunt tunși regulamentar”, a declarat Popescu.

Potrivit acesteia, în regulamentul școlar, la băieți scrie că lungimea părului trebuie să fie de cinci centimetri și că, la începutul anului școlar, părinții semnează că au luat la cunoștință regulile instituției.

Rodica Popescu a afirmat că la nivelul școlii a fost începută o anchetă și consideră gestul dirigintei ca fiind „incalificabil”.

„Doamna profesoară a declarat deja în scris ceea ce vă spun eu acum. Dumneaei consideră că a greșit că a făcut acest gest, care nu a fost cu intenția de natură să denigreze copiii, să-i umilească, ci pur și simplu la antrenul copiilor din clasă, s-a lăsat dusă de val. Toată lumea va da socoteală pentru ceea ce a făcut. Nu au voie să se atingă de elev, există statutul cadrului didcatic, există codul de etică, există procedură de derulare a activității. Doamna profesoară a greșit, va răspunde pentru că a greșit”, a spus Rodica Popescu.

La rândul său, profesorul Magdalena Vasile, care predă matematica de 27 de ani la Colegiul „Alexandru Ioan Cuza”, a povestit felul în care au decurs evenimentele vineri.

„Ei vin la școală formându-și un fel de moț gen samurai în vârful capului. Când își dau acel moț jos din cap, sunt permanent preocupați să își așeze freza, să aibă un look, nemaifiind atenți la ceea ce se întâmplă. În mod repetat, colegii mi-au spus că nu sunt atenți la oră, că nu își iau notițe. (…) În acea oră de dirigenție am reluat acea discuție pentru că tocmai primisem niște informări că la alte ore nu fac ceea ce trebuie și atunci le-am spus să se tundă pentru săptămâna viitoare. Practic, în momentul în care ei au început să măsoare și au hotărât că sunt cu dimensiunile de păr mult peste ceea ce ar fi trebuit să fie, eu am spus, sub formă de glumă, (…) că eu fiind profesor de matematică, nu aș ști să îi tund și să se ducă la frizer”, a declarat Vasile.

Dirigintele a adăugat că foarfeca a luat-o de la unul dintre elevi.

„M-am apropiat de elevul Ioniță Rareș. El a fost cel mai apropiat de mine. Nu a fost în nicun fel împotriva apropierii mele de el. Din partea din spate am luat în vârful degetelor o mică șuviță din care am tăiat, într-adevăr. Să fie zece firșoare de păr, pe o lungime de 1 cm -1,5 cm, șuviță pe care i-am pus-o pe caiet, în așa fel încât să vadă că nu a fost tuns, că nu a fost traumatizat, nu a fost în niciun fel agresat. A fost tot timpul de acord, a râs de ceea ce se întâmpla, în niciun caz intenția mea nu a fost denigratoare la adresa copiiilor. Al doilea elev ca lungime a părului era Sebastian Șăineanu, i-am aplicat același tratament și în momentul în care s-a văzut cu șuvița pe caiet s-a distrat”, a spus dirigintele.

Magdalena Vasile a adăugat că nu ar repeta gestul și că se află în mijlocul „unui scandal mai mare decât era cazul să se întâmple”.

La rândul său, părintele unuia dintre elevii tunși a spus că nu a fost de acord ca fiul săi să își tundă părul și că de multe ori dirigintele l-a amenințat pe fiul său că îl va tunde.

„Copilul meu nu are părul lung. Are 15 centimetri. Ăsta e păr lung? Este părul așa în regiunea de sus, în laterale e tuns scurt. Este opțiunea mea și a lui să fie așa. Doamna profesoară a continuat să-l umilească. Faptul că a făcut asta, chiar dacă a tuns o șuviță, e un act răuvoitor. A fost un întreg circ, în fața clasei. Cei doi elevi au fost umiliți, tratați ca niște oi la tăiere. I-a spus de mai multe ori: ‘tot te tund eu'”, a povestit părintele.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Prahova, Aurel Graur, și ISJ a cerut explicații de la conducerea școlii.

Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea după Olimpiadă: "Am fost goală cu medicul peste mine....
'Şi corpul cedează'. Ce s-a întâmplat cu Loredana Groza, după ce a luat COVID: 'Dragii...
FOTO. Gimnasta Larisa Iordache, imagini senzuale! Cum își expune trupul celebra campioană
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine e predispus la...
A mințit sau nu Bianca Drăgușanu? De câte ori a bătut-o, de fapt, Alex Bodi...
Simona Halep și Toni Iuruc au plecat în luna de miere! Destinația exotică aleasă de...
Horoscop SPECIAL! Se anunţă câştiguri COLOSALE pentru aceşti nativi
România va începe adminstarea dozei trei de vaccin COVID-19. Ce grupe de persoane vor avea...
Cele mai bune anvelope de iarnă în 2021 după distanța de frânare pe zăpadă
BANCUL ZILEI – Femeile apetisante și admiratorii exigenți
Discriminare în era Covid. O femeie a fost refuzată la gogoșerie pe motiv că era...
'Şi corpul cedează'. Ce s-a întâmplat cu Loredana Groza, după ce a luat COVID: 'Dragii...
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
Schimbare majoră privind alocațiile de stat în 2022. Posibile vești bune pentru milioane de copii
ADRIAN POLEC vrea și el un BLOC cu 8 etaje în Mamaia
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea ȘOC a momentului: A fost găsită moartă
RĂZBOI LÂNGĂ ROMÂNIA?! Este șoc total la graniță. Rusia ar putea invada un fost teritoriu...
Andreea Esca a vărsat lacrimi amare. Despărțirea a lăsat urme adânci pentru vedetă. „Mai greu...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Are doar 27 de ani şi o companie de 5 miliarde de dolari pe care...