Explozia care a avariat 16 apartamente și 6 autoturisme ar fi fost provocată de femeia arestată pentru că urma să fie evacuată

Explozia care a avariat 16 apartamente și 6 autoturisme ar fi fost provocată de femeia arestată pentru că urma să fie evacuată
Publicat: 04/07/2013, 16:10
Actualizat: 27/03/2019, 14:24

Femeia arestată în cazul exploziei produse la un bloc din Florești (Cluj) ar fi cauzat deflagrația întrucât urma să fie evacuată din apartament, după ce îl cedase unor apropiați pentru ca aceștia să gireze un credit cu locuința respectivă, dar apoi nu au mai plătit ratele, afirmă surse din anchetă.

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, femeia arestată după ce ar fi provocat explozia în apartamentul său din Florești ar fi vrut să se răzbune pe persoanele care ar fi înșelat-o, dar ar fi recurs la acest gest și din cauză că urma să fie evacuată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Sursele citate afirmă că în 2007 femeia, Margareta Jula, a vrut să își ajute doi prieteni care aveau nevoie de un împrumut, prin cedarea apartamentului său de pe strada Gheorghe Doja, cel în care s-a produs explozia.

Astfel, femeia le-a spus anchetatorilor că a făcut un contract de vânzare-cumpărare pentru apartament, cumpărători fiind soții Florin și Alexandrina Petrea. Jula susține că tranzacția a fost una fictivă, pentru ca familia Petrea să poată lua un credit, femeia neprimind suma completă pentru apartament.

Potrivit surselor citate, Jula a declarat că a primit de la familia Petrea doar 8.000 de lei, cu titlu de împrumut, și nu 20.000 de euro, cât scria în contractul de vânzare-cumpărare a apartamentului. Alexandrina și Florin Petrea au luat un credit, au girat cu apartamentul luat de la Jula, dar nu au mai plătit ratele, astfel că Margareta Jula urma să fie evacuată, mai spun sursele meționate.

În 2011, femeia a deschis o acțiune în instanță la Judecătoria Cluj-Napoca, prin care a cerut anularea contractului de vânzare-cumpărare a apartamentului. În 13 iunie 2012 Judecătoria Cluj-Napoca i-a respins însă acțiunea.

„Instanța admite excepția nulității recursului. Constată nulitatea recursului declarat de reclamanta Jula Margareta împotriva sentinței civile nr. 2419/2012 din 3 februarie 2012 pronunțată în dosar nr. 31801/211/2010 al Judecătoriei Cluj-Napoca, pe care o menține în totul. Fără cheltuieli de judecată în recurs. Decizia este irevocabilă”, se arată în sentință.

În urma acestei decizii, Jula urma să fie evacuată din locuință, după ce soții Petrea nu și-au mai plătit ratele la creditul luat, astfel că finanțatorul a obținut o decizie de evacuare a Margaretei Jula din locuință.

Conform acelorași surse, femeia ar fi provocat explozia din locuință chiar în zilele în care evacuarea urma să fie pusă în practică.

Pe de altă parte, viceprimarul comunei Florești, Victor Pop, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că autoritățile locale caută o soluție pentru a ajuta financiar familiile afectate de explozia produsă în blocul din Florești.

„Dintre cele 16 apartamente afectate de explozie, doar în două nu se poate locui. Unul este apartamentul de unde a pornit deflagrația, iar celălalt este un apartament vecin, unde, din fericire, proprietarii nu erau acasă în momentul exploziei. Aceștia sunt plecați, iar apartamentul este sigilat. Așteptăm să se întoarcă pentru a discuta cu ei. Deși s-a stabilit că vina pentru explozie este a unei persoane de la parter, împotriva căreia ar trebui să se îndrepte proprietarii pentru a fi despăgubiți, vom încerca și noi să îi ajutăm financiar cumva, prin Consiliul Local Florești. Trebuie să vedem cadrul legal și sper să găsim o soluție”, a spus Pop.

Potrivit acestuia, proprietarii apartamentelor afectate de explozie și-au înlocuit pe cheltuiala proprie geamurile și ușile distruse și și-au reparat locuințele.

„Va trebuie să vedem în ce măsură vor fi acordate despăgubiri și de către societățile de asigurare”, a subliniat viceprimarul din Florești.

Explozia a avut loc într-un imobil de pe strada Gheorghe Doja din localitatea Florești, în noaptea de luni spre marți, în jurul orei 02.00, într-un apartament situat la parter. Potrivit reprezentanților ISU Cluj, explozia a fot urmată de un incendiu de mică amploare.

Ca urmare, două apartamente au fost distruse, pereții acestora fiind dislocați, iar alte 14 locuințe au suferit pagube mai mici, respectiv geamuri sparte, uși rupte, pereți crăpați și mobilier distrus. De asemenea, au fost avariate șase autoturisme parcate în apropierea blocului.

În blocul afectat de explozie – un imobil cu parter, trei etaje și mansardă – locuiesc peste 60 de familii.

În urma anchetei făcute de polițiști, s-a stabilit că locatara apartamentului unde s-a produs explozia, o femeie de 62 de ani, a plecat de acasă luni seară, la ora 21.00, lăsând o candelă aprinsă într-una din încăperile locuinței. Femeia este suspectată că, anterior, a deșurubat racordul flexibil de gaz situat în spatele aragazului, lăsând robinetul de la conducta de gaz deschis, iar astfel, după acumularea gazului metan, s-a produs explozia.

Ca urmare, femeia este cercetată penal pentru distrugere, ea fiind inițial reținută și apoi arestată preventiv pentru 29 de zile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. A cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $....
Babs, apariție răvășitoare pe un iaht din Dubai. Fosta iubită a lui Dorian Popa i-a...
Halep și-a luat casă la Dubai de peste un milion de euro! Iubitul de 57...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cel mai mare atac ucrainean de la începutul războiului. Peste 100 de drone au lovit...
Ce scrie, de fapt, pe cel mai scump șervețel din lume. S-a vândut cu peste...
CHINURILE prin care a trecut vedeta pentru a avea copii. Doctorii nu-i dădeau șanse să...
Alertă de vreme rea. Este cod galben de ploi şi grindină în mai multe zone...
"Aș vrea să te strâng în brațe". Ți se rupe sufletul de durere! Mesajul emoționant...
Poveste de dragoste cu final tragic! Tânără în vârstă de 21 de ani, ucisă cu...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Pentagon: Loviturile ucrainene au afectat 14% din capacitatea Rusiei de rafinare a petrolului
CERCETĂTORII cred că au AFLAT care este FORMA UNIVERSULUI!
Este interzis în România. Îți confiscă totul dacă te prinde. Legea se aplică deja
Nou proiect controversat. Fără pizza pe lângă școli
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
"Țipete foarte puternice, mobilă răsturnată".Crimă șocantă în Sibiu! O tânără de 21 de ani, ucisă...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Când a apărut primul dinozaur cu sânge cald?
×